Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
- kchuonline
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Cau, tak mne dnes prisla BETA RTF ... v setu s CADET mode 1 .... koukam do krabice... super, uz se tesim... bude to darek k vanocum, drive to tedy bohuzel nezbastlime ..
Ten Cadet asi nebude nejlepší řešení, když vemu že T9x stojí skoro stejně.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Tak uz to kupil, uz je neskoro plakat...
- kchuonline
jamesgsf píše:Ten Cadet asi nebude nejlepší řešení, když vemu že T9x stojí skoro stejně.
chtel jsem neco z CZ se zarukou za ne prilis velke penize... pro zacatek to snad bude stacit
Jde spiš o to, že když koupíš set(já vím je koupenej) ten cadet se stává skoro bezceným. Mám taky jeden v regále, a prostě to nevyváží tu hodnotu co jsi zaplatil navíc. Kdybys koupil set bez vysílačky - levnější a k tomu i tady T9x tak při případným prodeji se toho zbavíš za tu cenu co jsi to koupil. Nehledě na to, že s programovatelnou vysílačkou je to o moc, moc a ještě jednou o moc snažší pro začátečníka než s tím kadetem. Už jen o velikosti výchylek do začátku. S kadetem jsem letěl asi dvakrát (chápu já celý set dostal od kamarádů) a když jsem pak přešel na T9x můžu říct, že se mne pootevřely dveře do modelařiny. Upřimně, kdybych lítal asi dál na cadetu víc by to bolelo a trvalo déle a nakonec asi i víc stálo. To jen tak můj názor. Tak ať to létá bez pádů.
-
czpredseda
Z vlastní zkušenosti musím říct, že s tim Cadetem je to dobrá volba. Ideální je se naučit lítat s tím, co je připravený, je to jednoduchý a nestresuje tě x páček na rádiu, který sice nejsou zapojený, ale nevíš na co by mohly být a jestli náhodou něco nedělají, display s údaji, kterým nerozumíš, přijímač, který má 2x víc výstupů, než máš kabelů k servům atd.
Se 4 kanálem, s V kabelem na křidýlka to prostě zapojíš, nastavíš plyn a směry výchylek a lítáš. A až to zvládneš a víš o co jde - základy lítání, chování letadla s různýma výchylkama atd., postupuješ na další level
to je lepší rádio - diferenciace, mixy, výchylky procentama na rádiu atd. - technicky zdatní rychle, méně zdatní později, technicky nezdatní nikdy. Samozřejmě tam vznikne určitá finanční ztráta, ale to je poměrně užitečná daň začátečníka, který začíná sám. Kdyby si koupil Turnigy s Er9x, tak by byl problém rádio vůbec napípat, a když by koupil s originál firmwarem tak by sice mohl hned lítat, ale pak by musel shánět někoho na flashování.
Se 4 kanálem, s V kabelem na křidýlka to prostě zapojíš, nastavíš plyn a směry výchylek a lítáš. A až to zvládneš a víš o co jde - základy lítání, chování letadla s různýma výchylkama atd., postupuješ na další level
2 czpredseda:
Jediné, s čím se dá souhlasit je "Ideální je se naučit lítat s tím, co je připravený, je to jednoduchý...".
To ostatní, co píšeš, jsou (téměř) základní dovednosti a stejně je bude muset jednou zvládnout a taky zvládne, tak proč to odkládat?
Nicméně, tazatel již pořídil Kadeta a má s ním i další plány do budoucnosti, takže snad pro jiné tazatele. CharlieCh
Jediné, s čím se dá souhlasit je "Ideální je se naučit lítat s tím, co je připravený, je to jednoduchý...".
To ostatní, co píšeš, jsou (téměř) základní dovednosti a stejně je bude muset jednou zvládnout a taky zvládne, tak proč to odkládat?
Nicméně, tazatel již pořídil Kadeta a má s ním i další plány do budoucnosti, takže snad pro jiné tazatele. CharlieCh
...s větrem o závod.
- kchuonline
Jo, to je presne o co mi jde. Nejak zacit, aby to bylo jednoduche bez nejakeho dlouheho laborovani. Proste hned zkusit litat. Mam to primarne pro deti (12 a 13 let) bez zkusenosti.ani nevim co vse jde s lepsimi radii delat, tak nam to zatim nebude chybet 
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes po delší době provětral Betu. Nejprve jsem z ní měl ve větru draka. Pak se vítr utišil a já zkoušel let na zádech. No chvíli to šlo, ale pak jsem ani nebyl na zádech a po ztrátě orientace jsem to narval čumákem do země
Vylomené zámky na křídle, trochu slisovaný čumák a nejhorší je zlomená motorová přepážka. Novou udělám asi z překližky, ale uvažuji jak z trupu dostanu tu starou. Je to zalepeno purexem. Nějaká rada, jak na to?
Update: po "průzkumu" trhu jsem si přepážku objednal tady u předsedy. Určitě to bude vypadat lépe, než kdybych se do toho pustil ručně
Zajímavé, že Pelikán náhradní lože nenabízí.
Vylomené zámky na křídle, trochu slisovaný čumák a nejhorší je zlomená motorová přepážka. Novou udělám asi z překližky, ale uvažuji jak z trupu dostanu tu starou. Je to zalepeno purexem. Nějaká rada, jak na to?
Update: po "průzkumu" trhu jsem si přepážku objednal tady u předsedy. Určitě to bude vypadat lépe, než kdybych se do toho pustil ručně
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
-
czpredseda
Jo díky, už jsem na to koukal, hned zítra to pošlu. BTW ty silikonový papíry jsou ke každé objednávce zadarmo.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
No to jsem viděl, ale nějak jsem nepochopil, že to znamená automaticky. Myslel, jsem, že se to případně odečte. Příště budu vědět
Jo a díky, že se s tou přepážkou nemusím pižlat.
Graupner MX-12
Graupner MX-12
-
czpredseda
Tak vymakanej ten eshop bohužel není. Je to jen taková sranda aby se mi zaplatil provoz webu.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
V každém případě díky za to. Teď ještě nějak vytáhnout tu starou přepážku. Vidím to tak, že si vezmu nůž a budu dlabat kolem. Snad to půjde dobře. Ale dle všeho se k tomu dostanu až o příštím víkendu.
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Pánové kde se dají koupit ty magnety do křídel? Nejlépe odkaz. A dále nějaké lepidlo. Potřebuji zalepit křídlo.
díky
díky
No a já se s tím pyžlal a předseda za 14 dní začal prodávat přepážky no nenas.... by to 
No betě se moc na zádech nechce, jedna věc jsou moje ruce a druhá asi konstrukce letadla.
No betě se moc na zádech nechce, jedna věc jsou moje ruce a druhá asi konstrukce letadla.