Viking 2-E a další mé modýlky
Re: Viking 2-E a další mé modýlky
...já už jsem byl sondovat v létě 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
...tohle je bývalý rozložený Daliborův Viky 
JETI DC-16
...Daliborův Vikouš s Danovým Storkem
JETI DC-16
Marku..
Na konci týdne budeme uzavírat objednávku u Neu. Chceš se přidat?
Na konci týdne budeme uzavírat objednávku u Neu. Chceš se přidat?
...jo určitě díky, taky už jsem na to myslel
, ale kterýho týpka teda Dalibore vybrat ? Určitě na 4S, vrtule teda 16/10 akorát ten proud bych chtěl zkrotit kolem těch 120 A na toho JEPa 
JETI DC-16
- LittleFalco
Pridal bych se taky, jestli muzu... 1115. Vyber necham na zkusenejsich, je to do F3X, chystam se Dingouskovi udelat i elektrotrup
Zpátky doma, v kopcích :-)
Čím víc se ponořuji do přípravy stavby a shánění všeho potřebného na vytouženého Vikiho, tak mi to příjde celkem jako v jednom nejmenovaném filmu.
http://www.youtube.com/watch?v=-W5UNus6Lao
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
LittleFalco píše:Pridal bych se taky, jestli muzu... 1115. Vyber necham na zkusenejsich, je to do F3X, chystam se Dingouskovi udelat i elektrotrup
Do Dinga stejně víc než 4S slušně nedostaneš..
Takže ideál na rozumný odběr (rozuměj cca 120-130A) aby to taky trochu letělo, je 1115/1Y a k tomu Kontronik 5.2/1 nebo přímo Neu 1115/1Y/5.2P29....ale celá sestava vyjde oproti s kontronikem o litr víc.
Pokud by jsi chtěl být trošku brutálnější tak 1115/1.5D/6.7P29.
M1 píše:...jo určitě díky, taky už jsem na to myslel, ale kterýho týpka teda Dalibore vybrat ? Určitě na 4S, vrtule teda 16/10 akorát ten proud bych chtěl zkrotit kolem těch 120 A na toho JEPa
Dostaneš 1115/1Y...yes? (Převodovku Kontronik si objednej plus konverzní nízké čelo od Hořejšího)
- LittleFalco
graup15 píše:LittleFalco píše:Pridal bych se taky, jestli muzu... 1115. Vyber necham na zkusenejsich, je to do F3X, chystam se Dingouskovi udelat i elektrotrup
Do Dinga stejně víc než 4S slušně nedostaneš..
Takže ideál na rozumný odběr (rozuměj cca 120-130A) aby to taky trochu letělo, je 1115/1Y a k tomu Kontronik 5.2/1 nebo přímo Neu 1115/1Y/5.2P29....ale celá sestava vyjde oproti s kontronikem o litr víc.
Pokud by jsi chtěl být trošku brutálnější tak 1115/1.5D/6.7P29.
Diky moc (a nejen za radu). Zkouknu dostupne informace a porozmyslim to. Vecer dam vedet vysledek, ten 1,5D mi vrta v palici
Zpátky doma, v kopcích :-)
Já si ten 1.5D vezmu i pro sebe...hooooodně zajímavý pohon.
M1 píše:...já už jsem byl sondovat v létě
No jak jsi sondoval ....jak že Viking dlouho vydrží v luftu na jedny baterky (tzn 4S-2700mAh 65C nanotech). Tak jsem dneska udělal testík.
Na polovinu kapacity batarky jsem tam byl v pohodě hoďinku. Tzn 4 a čtvrt stoupání:-)
Jinak regl YEP mi dělá radost no aby taky ne když to je YGE s jinou a dost provokační nálepkou). Dnes jsem další kousek testnul na Neu 1509/1Y/6.7S. Naprosto bez problémů.
150A a ani o tom regl neví
Né ,že se někdo bude jevit nad tím spojením regl-motor. Protože YGE neumí softwarově revers točení, je lepší do připájet nasladko,testnout a pak když tak otočit.
...no tak super, to mám taky velkou radost
, ty nanotechy nejsou zas o tolik dražší než ty normální 2650mAh 
JETI DC-16
-
petrajksner
Dalibore prosím tě mohl by si mi ten regulátor změřit na rozměr? Jedná se mi o rozměry tišťáku, přemýšlím jestli by ty kondenzátory nešly přepájet aby byly buď vespodu nabo zvrchu regulátoru, patřím mezi ty lidi který do Dinga jak si psal "neslušně" narvali 6-tičlánek a mezi neu 1115 a aku moc místa není. Mám tam nacpanou CC100 ice lite ale nebudí to od pohledu ten správný pocit aby se předešlo požáru
Koukal jsem i přímo na YGE 120, což o to i ty prachy bych dal, ale přinést si domu regl za 200éček, strhnout smršťovku a dělat pájecí pokusy, tak do toho se mi moc nechce. Radši bych nejdříve zničil YEPa a pak by se vydělo
.
A ještě jedna věc, existuje nějaký dovozce regulátorů YGE, nebo jen napřímo z Německa?
Koukal jsem i přímo na YGE 120, což o to i ty prachy bych dal, ale přinést si domu regl za 200éček, strhnout smršťovku a dělat pájecí pokusy, tak do toho se mi moc nechce. Radši bych nejdříve zničil YEPa a pak by se vydělo
A ještě jedna věc, existuje nějaký dovozce regulátorů YGE, nebo jen napřímo z Německa?