Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od Abu »

Tak jsem uz dlouho s nicim neprastil a dneska jsem to napravil. Na zavodechRCEN jsem behem ctyr letu rozbil dva vetrone. Hned v prvnim startu jsem pristal s Mefistem trochu drsneji a odesly prevody v servu a vytrhle se zaves smerovky. Skoro jsem to opravil na miste, ale chybelo mi jedno kolecko do HS-81 (ze tri ocesanych jsem mel jen 2 nahradni :( ) Musel jsem teda zbytek souteze odlitat s Optimou, kterou jsem si puvodne bral jen na rekracni poblbnuti po zavodech. Kdo jste videli litat tuhle 1.5m mrsku s 550W pohonem a plosnym zatizenim pres 60g/dm2, tak asi tusi, ze to neni to pravy ero na nakrouzeni 6ti minut termiky. Sice jsem byl prvni ze vsech nahore, po 30s motoru bylo ero zhruba v 500-600m a vypinal jsem v okamziku kdy uz vicemene nebylo videt. Prvni dve kola jsem kupodivu nalital s rezervou maximum a i pristani bylo celkem slusne (20 a 30cm od cary). Na treti let uz jsem se bal do kosmickych vysin, protoze ve slabem oparu byl zazrak ze jsem minule dva lety ero neztratil z dohledu. Z nizsi vysky jsem ale nalital jen neco pres 4,5 minuty a co hur, v posledni zatacce na pristani, povetru a hlavne strasne vydojene mi Optima poprve v zivote nechtene spadla po kridle. Takze nejen -60 za pristani -90 za cas, ale jeste prerazeny trup mezi motorem a kridlem a vytrzene servo vyskovky :cry: ... takze mam pristi vikend co delat.
Jo a mimochodem, obsadil jsem priznacne 13te misto :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
MC-22

#197 Příspěvek od MC-22 »

Připomněli jste mi jednoho mého kamaráda modeláře-důchodce. Asi před rokem jsem ho byl navštívit a on se mi pochlubil. Pověsil svého Pipera na mohutnou břízu u louky kde občas létá. V jeho věku samozřejmě neměl šanci tam vylézt, nikdo známý nebyl nablízku, tak sedl do auta, přivezl motorovou pilu a břízu porazil. :D Piper to samozřejmě nepřežil, ale dorazil mne větou: "Víš kolik stojí pěkné dřevo do krbu? Já na tom vlastně vydělal..." :D :D :D
Kamarádi mi říkají Skippy. Už asi 15 let, tak se přidejte.
Stejně jako ten klokan mám prý prázdnou kapsu, ale pořád si vyskakuju. :)
Graupner MC-22, 35 MHz, kanály 68 a 66
Tomahawk S a pár dalších létajících nesmyslů
vojco
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od vojco »

dnes byl krásný den, bezvětří, sluníčko, tak jsem po práci vytáh Blasta a šel na takové větší parkoviště u nás ve vesnici si pár krát zablbnout. První let pohoda. Nabil jsem baterky (těch 55min je hrozně dlouho).
Start a šup ve 3 metrech výkrut, pár průletů v 1m... Stoupam do 20m, plne křidelka a směrovka a hura k zemi. Najedou se ale letadlo nějak divně rozvibrovalo, tak srovnám rotaci, přitáhnu a vidím jak něco z letadla vypadlo...
Letadlo ve pomalem klesani přistalo asi 150m ode mne, neovladatelne ale klidneji než kdybych ho řidil
:)
Přijdu k němu a ejhe, chybý baterky. Taže asi 2 hodinky hledání v metrové trávě, roští a keřích. Stejně nic. Tak jsem přišel o trojčlánek 1200, který měl za sebou asi jenom 20 letů.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od Choze »

taky musím přidat něco o těch baterkách tan příspěvek od VOJCO mi to připoměl. Lítal jsem s pittsem, po startu udělám jeden okruh a jdu na akrobačku a při stoupání z letadla vypadlo něco černého tak jsem řekl že to jsou baterky a pořád jsem se snažil letadlo řídit (věděl jsem že jsou baterky venku ale pořád jsem nějak řídil ani nevim proč) Naštěstí letadlu se skoro nic nestalo ale baterky jsme hledali ve třech asi 20 minut na pooraném poli
vojco
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od vojco »

tak aby toho nebylo málo, dnes jsem při přistávacím okruhu s Blastem potkal vysokej topol :? . Takže blast mi už dve hodiny v vysí v 15m výšce. Takže včera jsem si koupil tříčlánek 860mAh a dnes už je v prd.... Začínám mít pocit že keždý můj let je průser :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od Hoki »

Já jsem prozatimně dolítal, neboť tak v 6-7m mi chcíplo éro a padalo naplocho dolů. Křídlo to přežilo. Ale dosud nevím co se vlastně stalo. Tím chcípnutím myslím to, že se chovalo jako bez elektriky, což u elektry není dobré. Padal klidně a kousek ode mě a na pohyby pák se žádné servo neozvalo. Dopad 850g modelu z balsy vykonal své a mám zas co opravovat. Na zemi vše zase fungovalo. Bylo mi řečeno, že mohl vypnout BECTakže můžu napsat další článek k sobě do Blogu, jak bouchám Fenixem o zem.
http://www.hokana.wz.cz/?text=77
dusi
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od dusi »

Hoki píše:Já jsem prozatimně dolítal, Takže můžu napsat další článek k sobě do Blogu, jak bouchám Fenixem o zem.

A i fotky muzes uz zverejnit v Galerii padlych modelu :cry:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
david12
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od david12 »

Byl jsem létata jako obyčejne.Po výkrutu vypadla vydlička z výškovky.
Víc http://rcdavidomodel.blog.cz/0709/sky-lady-se-utopila :(
Hobbit

#204 Příspěvek od Hobbit »

Boha, protahni si ten text kontrolou pravopisu, to se neda cist.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od Hoki »

dusi píše:
Hoki píše:Já jsem prozatimně dolítal, Takže můžu napsat další článek k sobě do Blogu, jak bouchám Fenixem o zem.

Hahaha :? :? :? Ještě nemám v galerii doplněné zbývající moje (celé) modely, natož třísky. A že bych doma nějaké fotky taky našel.
Wendelin
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od Wendelin »

Hobbit píše:

Boha, protahni si ten text kontrolou pravopisu, to se neda cist.

Souhlas,ne že bych byl nějakej jazykovědec,ale když už to takhle prezentuješ,tak by se to mohlo opravit.A učitelce na češtinu řekni ať vrátí diplom z pajďáku.
FW 190A LM model
Bendy 400 http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=267
http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=298
Lepší tužka za uchem než lopata v ruce.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od Čop »

Tohle je typický projev dyslexie. Nebo debility... :D
Spíš lítač než stavěč...
vojco
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od vojco »

tak letadlo je doma, sehnal jsem plošinu, měla jenom 14m a letadlo bylo v 16m :)
ale měl jsem dlouhé koště. Letadlu nic není, ale baterky měli jenom 5V :cry:
Teď se je snažím rozhýbat tak uvidíme.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od dusi »

Hoki píše:
dusi píše:

Hahaha :? :? :? Ještě nemám v galerii doplněné zbývající moje (celé) modely, natož třísky. A že bych doma nějaké fotky taky našel.

Až na to, že tahle galerka ti neubírá místo na tvém webu :idea: :lol:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Hoki »

dusi píše:
Hoki píše:
dusi píše:

Až na to, že tahle galerka ti neubírá místo na tvém webu :idea: :lol:

Chyba lávky parde! Já mysle dodání těch 12modelů do galerie co založi Vzduchoplavec. Na svou galerii v Blogu už prdím a nic tam dávat nebudu. To byla minulost. Nyní budu dávat fotky (neklikací) do článků.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“