Za koniec krídla ho chytiť nemôžeš, lebo pri odhode ho prevrátiš dole hlavou. Videl som video chlapíka, čo to tak hádzal - on však s tým absolútne počítal a tak po odhode potlačil výškovku a potom výkrutom lietadlo zrovnal. Presný opak všetkého zaužitého, ale tak je to o cviku a zvyku...
MaxiSwift " B"
Re: MaxiSwift " B"
Vrtuľa ide úplne mimo ksicht a tela
Skúste si to "nasimulovať" - bez motoru a odhodenia, samozrejme. Ja sa mám príliš rád na to, aby som si ubližoval. Pre X8 plánujem katapult, tá pri 2,2m rozpätí asi hentak hádzať nepôjde...
Za koniec krídla ho chytiť nemôžeš, lebo pri odhode ho prevrátiš dole hlavou. Videl som video chlapíka, čo to tak hádzal - on však s tým absolútne počítal a tak po odhode potlačil výškovku a potom výkrutom lietadlo zrovnal. Presný opak všetkého zaužitého, ale tak je to o cviku a zvyku...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Já mám trochu problém, že mám ve špičce a jejím okolí příliš mnoho věcí, takže se to tam nedá moc chytit.
Zkoušel jsem to dneska, že bych to hodil takhle přes hlavu pozpátku, ale drželo se mi to blbě a navíc jsem měl hrášky z tý točící se 11ky vrtule
Tak jsem zůstal u toho jak to házim do těď s tim, že rukou kterou házim potom přidám plyn. Tím se vyvaruju úrazům.
Levou rukou jenom případně přitahuju.
Chci se zeptat ještě provozovatelů FPV s Maxikem.
Umíte s tím letět těsně nad zemí stabilně a rovně jak chcete?
Já mám docela problém v brýlích udržet přesný kurz, třeba letět těsně nad cestou. Furt to tam nějak honím lehce kolem ní. Bez brýlí mi to jde celkem dobře. Možná mi to komplikuje i to Gopro, protože se v něm hůř odhaduje vzdálenost a zatím tam jinou kamerku nemám.
Zkoušel jsem to dneska, že bych to hodil takhle přes hlavu pozpátku, ale drželo se mi to blbě a navíc jsem měl hrášky z tý točící se 11ky vrtule
Tak jsem zůstal u toho jak to házim do těď s tim, že rukou kterou házim potom přidám plyn. Tím se vyvaruju úrazům.
Levou rukou jenom případně přitahuju.
Chci se zeptat ještě provozovatelů FPV s Maxikem.
Umíte s tím letět těsně nad zemí stabilně a rovně jak chcete?
Já mám docela problém v brýlích udržet přesný kurz, třeba letět těsně nad cestou. Furt to tam nějak honím lehce kolem ní. Bez brýlí mi to jde celkem dobře. Možná mi to komplikuje i to Gopro, protože se v něm hůř odhaduje vzdálenost a zatím tam jinou kamerku nemám.
Neviem, aký máš natrepaný predok, ale si si istý, že viac, ako ja?
Ja ho pri hádzaní držím za baterkou, tam, kde je na fotke ten horný "chlievik" nad batériou (dávam tam GSM lokátor). Musím niekoho ukecať, aby mi z toho natočil video, lebo je to fakt pohoda lesná a to pritom tá potvora váži dve kilá. Len vyslovene odporúčam namixovať si krídelká do smerovky - v mode 1 sa tak dá ovládať výška aj smer ľavou rukou.
Maxík je inak tak trošku sviňka nestabilná. Dá sa s ním, ale musíš ísť pod plynom, alebo naopak, pomaly, no vtedy musí byť úplné bezvetrie. Ale do nejakej strany bude utekať skoro stále - myslím však, že to robia všetky samokrídla. Pre rovný let treba niečo klasickej konštrukcie.
Ale sledovať cestu nie je až taký problém:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k4IlsLxEbSE[/youtube]
Ja ho pri hádzaní držím za baterkou, tam, kde je na fotke ten horný "chlievik" nad batériou (dávam tam GSM lokátor). Musím niekoho ukecať, aby mi z toho natočil video, lebo je to fakt pohoda lesná a to pritom tá potvora váži dve kilá. Len vyslovene odporúčam namixovať si krídelká do smerovky - v mode 1 sa tak dá ovládať výška aj smer ľavou rukou.
Maxík je inak tak trošku sviňka nestabilná. Dá sa s ním, ale musíš ísť pod plynom, alebo naopak, pomaly, no vtedy musí byť úplné bezvetrie. Ale do nejakej strany bude utekať skoro stále - myslím však, že to robia všetky samokrídla. Pre rovný let treba niečo klasickej konštrukcie.
Ale sledovať cestu nie je až taký problém:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k4IlsLxEbSE[/youtube]
Mám to rozmístěné hodně podobně.
K videu:
Neříkej mi že jsi v té cca 40sec viděl v brýlích ty dráty vysokého napětí. Jestli ano, tak mám asi něco špatně, protože takové detaily tam já nevidím.
Koukám, že lítáš poměrně rychle, tipnul bych cca 70km/h. Kolik ti to při té rychlosti cca žere a jak dlouho vydržíš na jeden pár baterií ve vzduchu?
Já to mám asi takhle:
- 30km/h cca 5-7amp - pomaleji už to nemá smysl.
- 40-50km/h cca 8-14amp - optimální cestovní rychlost
- 60-70km/h cca 14-20amp - optimální rychlost na blbnutí
- 80km/h max 22amp - víc už to vodorovně neletí a ani nežere
Při prudkém klesání jsem nabral max 110km/h ale tomu EPP se evidentně v už víc nechce. Už to moc brzdí.
Zatím jsem s novými baterkami ještě nezkoušel létat nějak na doraz s kapacitou, ale se starými 2x 3000mah zippy jsem nalétal až 40min.
K videu:
Neříkej mi že jsi v té cca 40sec viděl v brýlích ty dráty vysokého napětí. Jestli ano, tak mám asi něco špatně, protože takové detaily tam já nevidím.
Koukám, že lítáš poměrně rychle, tipnul bych cca 70km/h. Kolik ti to při té rychlosti cca žere a jak dlouho vydržíš na jeden pár baterií ve vzduchu?
Já to mám asi takhle:
- 30km/h cca 5-7amp - pomaleji už to nemá smysl.
- 40-50km/h cca 8-14amp - optimální cestovní rychlost
- 60-70km/h cca 14-20amp - optimální rychlost na blbnutí
- 80km/h max 22amp - víc už to vodorovně neletí a ani nežere
Při prudkém klesání jsem nabral max 110km/h ale tomu EPP se evidentně v už víc nechce. Už to moc brzdí.
Zatím jsem s novými baterkami ještě nezkoušel létat nějak na doraz s kapacitou, ale se starými 2x 3000mah zippy jsem nalétal až 40min.
Videl. Ale až bolo neskoro
Mal som viac šťastia ako rozumu. Čo sa prúdov týka, mám to podobné - s pohonom, čo tam mám, to drží letovú hladinu na cca 10A, maximálny odber je 35A. Od 20A vyššie už ale nevidím nárast v rýchlosti, len je lepší statický ťah a stabilita... Letová rýchlosť je okolo 50km/h, viac ako 80 to v rovine nedá ani na plný kotol. Jedine v klesaní alebo po vetre... Nemám tu ale letový záznam, takže píšem len tak po pamäti.
Myslím, že kdyby to ta dvoukilová potvora nacpala v rychlosti do toho vedení, tak by ti asi někdo poděkoval 
Ten letovej projev je evidentně asi obdobný.
Koukám, ale že jsi tam nechal jak původní uložení motoru, tak i křidélka.
Mě tedy obojí nevyhovovalo a křidélka obzvlášť. Teď to s těmi balsovými létá ve všech rychlostech stejně jistě.
Ten letovej projev je evidentně asi obdobný.
Koukám, ale že jsi tam nechal jak původní uložení motoru, tak i křidélka.
Mě tedy obojí nevyhovovalo a křidélka obzvlášť. Teď to s těmi balsovými létá ve všech rychlostech stejně jistě.
... maximálne by mu to stoplo obraz /lebo Maxík by sa zastavil/ s nejakými čiarami
)))))))))))))))))
Dráty by to vydržali v ťažkej pohode. S lietadlom by to bolo horšie. Kamarát takto trafil vysoké napätie (na stožiari, nie takáto mrňavá lokálka), kameru to usmažilo a v OSDčku sa mu vymazal firmware
.
Pôvodný uchyt motoru je v skutočnosti zdvojený - z opačnej strany je protikus z preglejky a celé je to spojené troma skrutkami. Nalepiť to naplocho - tomu by som neveril... Krídelká sú originál, ale vystužené uhlíkom. Pod plným plynom si s tým ale klesať netrúfam - to pruženie potom cítiť. Balzové sú určite lepšie, ak sa dokopem k tomu, že ho budem laminovať, tak určite mením... Zatiaľ to stačí.
Pôvodný uchyt motoru je v skutočnosti zdvojený - z opačnej strany je protikus z preglejky a celé je to spojené troma skrutkami. Nalepiť to naplocho - tomu by som neveril... Krídelká sú originál, ale vystužené uhlíkom. Pod plným plynom si s tým ale klesať netrúfam - to pruženie potom cítiť. Balzové sú určite lepšie, ak sa dokopem k tomu, že ho budem laminovať, tak určite mením... Zatiaľ to stačí.
Tohle vedení by to asi ustálo, ale u nás na chatě v Krkonoších bys to shodil i s mikrovrtulníčkem 
Jameson> Tak dnes jsem se konečně osmělil z mýho zranění. A říkám, že vyzkouším ten tvůj odhod. Vemu to za špici, šteluju plyn, dal jsem něco kolem pulky, odhod a krása. Není k tomu potřeba skoro žádná síla a letí to fakt hned suprově. Bohužel jsem do toho nešel hned od začátku, protože na tom videu to vypadalo víc nebezpečně než to skutečně je. Tak jsem radši házel bez motoru za motor
a to se mi stalo osudný. Takže radím všem házejte to za tu špici at nedopadnete jako já.
Let ze soboty. Hod přes hlavu je opravdu super, až se divím jak moc je to easy
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y23Az2PBuGg[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y23Az2PBuGg[/youtube]
Ja na ľudí pôsobím asi veľmi nedôveryhodne, keď mi nikto neverí, že toto je najlepší spôsob hádzania
Ale na ich obranu musím podotknúť, že samému mi trvalo asi mesiac, kým som sa odhodlal to tak hodiť. Je to dosť neprirodzený spôsob a prieči sa zdravému rozumu a návykom s hádzaním klasických lietadiel. Potom som si obdobne trieskal hlavu o stenu, že čo som to neskúsil už skôr... Mám dvoch kamarátov so samokrídlami, jeden okamžite prešiel na tento spôsob hádzania a druhý neverí, že je použiteľný a ešte stále riskuje paprče pri každom hode. Nuž, kto chce kam... 
Ono to není asi o tom jak pusobíš, ale spíš jak to vypadá. Kámoši na mě taky koukali jak blázni a moc se jim to nelíbilo, je to jen o tom pocitu to zkusit. Pak myslím, že není moc co řešit 
ja to radšej riskovať nebudem...
Nie každý to má tak premotorované že mu ide z nuly kolmo hore...
A mám ho ľahučký, takže stačí vypustiť a na zapnutie motora je halda času...
Nie každý to má tak premotorované že mu ide z nuly kolmo hore...
A mám ho ľahučký, takže stačí vypustiť a na zapnutie motora je halda času...
To nemusí jít kolmo nahoru, protože to házíš stejně jakoby do vodorovné roviny. Já to pouštím tak na půl plynu, když cítím že to začíná trochu tlačit. Tak pokud ty to hodiš na plný knedlík tak to musí určitě stačit. Já když ho hodím bez motoru, tak taky plachtí a to je cihla, ale je k tomu potřeba švih někdy si dám i rozběh, ale po tom co jsem si pustil plyn trochu dřiv než bylo třeba a na ruce měl 5 štichů jsem vyléčen. Opravdu to zkus jde to uplně luxusně a myslím že nebudeš pak chtít jinak