Ty odhady vidím jako docela pravděpodobné. Skutečný zájem se ale ukáže až Tomáš, po ujasnění o jaký model se bude jednat a co bude obsahem přednášky, dá anketu pro přihlášení.
MI osobně navržená velikost i výkony vyhovují. Tiše předpokládám, že součásti návrhu bude:
- určení poměrů velikostí jednotlivých částí modelu a PROČ bude vybrána právě zvolená varianta poměru a to jak pro nosné plochy, tak i pro trup a co od zvolené varianty mohu čekat
- výpočet potřebné pevnosti jednotlivých dílů vzhledem k použitým materiálům spíše s využitím "bulharských" konstant nebo volně dostupných programů z
rcmodely.sk apod. než s použitím vyšší matematiky
- u křídla v lepším případě 2 varianty, a to jak křídlo konstrukční tak i křídlo s polystyrenovým jádrem s balzovým potahem s tím, zda už je nebo ještě není třeba nosník
- u trupu v lepším případě spíše konstrukční trup opět s nastíněním proč použít např. na bočnice střední balzu 4 mm a ne lehkou 2 mm a laminát spíše jen jako variantu pro snadnější stavbu - laminátový trup pravděpodobně nikdy sám sochat nebudu, konstrukční možná ano
- odhad celkové hmotnosti vzhledem k použitým materiálům opět nejlépe s použitím nějaké "bulharské" konstanty
- pro navržené režimy provozu návrh vhodných provozních rychlostí a k nim použité profily a PROČ zrovna tyto
To jsou záležitosti, u kterých mám vždy jen odhad "od oka". A já bych si přál, aby toho "od oka" ubylo a přibylo toho, kdy bych věděl i PROČ tomu tak je.
Jo a abych nezapomněl, pokud budou v té době cesty relativně dobře sjízdné, tak bych se rád zúčastnil.