Tarot 3 Axis gyro ZYX
Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
Ahoj,
mám ZYX tarot FW 2.5, HK450-Pro, Spektrum Orange RX.
Setkal jsem se již po několikáté s tím, že mi gyro za letu prestalo jakoby gyrovat. Na zemi všechno fungovalo jak má. Cyklika při pohybu vodorovně, při páčkování se pomalu vracela.
Jenže při vzletu se heli chovala jako bez stabilizace. Rotor dělal vlny, jako když chytnete roztočené setrvačník do ruk a kroutíte s ním.
Reset nepomohl. Zapnutí a vypnutí pomohlo, ale udělalo to několikrát po sobě. Je možná souvislost se zpožděnou iniciací přijímače?
Udělalo to někomu také?
mám ZYX tarot FW 2.5, HK450-Pro, Spektrum Orange RX.
Setkal jsem se již po několikáté s tím, že mi gyro za letu prestalo jakoby gyrovat. Na zemi všechno fungovalo jak má. Cyklika při pohybu vodorovně, při páčkování se pomalu vracela.
Jenže při vzletu se heli chovala jako bez stabilizace. Rotor dělal vlny, jako když chytnete roztočené setrvačník do ruk a kroutíte s ním.
Reset nepomohl. Zapnutí a vypnutí pomohlo, ale udělalo to několikrát po sobě. Je možná souvislost se zpožděnou iniciací přijímače?
Udělalo to někomu také?
Spektrum DX7+Quanum telemetry, Yak 55 SP 1500mm, Mini Funtana, HK450 Pro+Tarot FBL, www.bales.ic.cz
Mnooo... na začiatok by som možno sa skúsil pohrať s hodnotou ziskov gyroskopov na výškovke a krídelkách. Mám na mysli ich zníženie. S inicializáciou prijímača to podľa mňa nemá nič spoločné.
Tak zase po dlouhé době přišlo na řadu ladění tohoto gyra na mém GAUI 200 V2. Od posledního ladění, které začalo v Kromclu, to sice docela lítalo, ale nebylo to pořád ono. Cykliku nařeším, ta přijde na řadu později. I to "tovární" nastavení mi nepřijde špatné, minimálně to není důvod, proč by to mělo havarovat. Ale ocas, to nikdy nebylo to, co by dobře fungovalo. Sice při pumpování kolektivu nikam neutíkal, měl jsem nastavené REVO, ale při couvačkách to moc stabilní nebylo. Většinou jsem ani nedokončil kolečko pozadu. Avšak mi to nedalo a trochu jsem si s tím pohrál. Prakticky jediné, co jsem s tím udělal bylo, že jsem zvětšil odstup kulového čepu na servu vrtulky z předepsaných cca 5 - 6 mm na asi 10 mm. Moje servo to silově stíhá a získal jsem tím větší úhlovou rychlost. A to znatelně, že jsem mohl deaktivovat REVO a i kupodivu zvýšit citlivost gyra v TX na hodnotu cca 35% z 28%. Nyní je ocásek podstatně ostřejší a když jsem to dnes zkoušel, prakticky se mi nepodařilo ho přivést za hranici funkčnosti. Pády po ocase s prudkým vyrovnáním, tic-toc, couvačky - prostě to dneska začalo fungovat.
Bohužel začíná být již chladno a tak dnů na ladění už mnoho nebude, abych to mohl ještě trochu doladit a začít se věnovat cyklice.
Bohužel se mi potvrzuje, že některá gyra prostě potřebují přesnější mechanické nastavení a nezkousnoun cokoliv. Ještě v zimě odzkouším fungování gyra za teplot pod bodem mrazu.
P.S. měl jsem v tomto modelu i MB a pokud si dobře pamatuju, nechoval se o mnoho lépe. Řekl bych se na tom jsou nyní obě gyra tak nějak stejně, alespoň, co se tohoto modelu týče.
Bohužel začíná být již chladno a tak dnů na ladění už mnoho nebude, abych to mohl ještě trochu doladit a začít se věnovat cyklice.
Bohužel se mi potvrzuje, že některá gyra prostě potřebují přesnější mechanické nastavení a nezkousnoun cokoliv. Ještě v zimě odzkouším fungování gyra za teplot pod bodem mrazu.
P.S. měl jsem v tomto modelu i MB a pokud si dobře pamatuju, nechoval se o mnoho lépe. Řekl bych se na tom jsou nyní obě gyra tak nějak stejně, alespoň, co se tohoto modelu týče.
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, dajte nejaky tip:
dneska som konecne zdvihol CX250-ku zo zeme, ale kmita mi ocas. Nie ako oscilator, to by som tipoval priamo na zisk gyra, ale na jednu stranu pauza, na druhu.
1, skusim pozret vrtulku, zda sa mi, ze jedna ma trochu vacsiu volu
2, pozrem zisk gyra na chvost ( mal by byt 70)
3, ZYX mam len prilepeny k vrtasu, netreba ho pripadne pritiahnut nejakou stahovackou?
Dajte pripadne este nejake tipy, co kuknut.
Jedna otazka: co nastavuje kanal "zisk gyra" z TX? Zisk vo vsetkych troch osach, alebo len chvost?
A podotazka: ked budem mat v TX zisk gyra 20% / 70% tak tym prepisujem hodnotu nastavenu v ZYX, alebo nasobim?
dneska som konecne zdvihol CX250-ku zo zeme, ale kmita mi ocas. Nie ako oscilator, to by som tipoval priamo na zisk gyra, ale na jednu stranu pauza, na druhu.
1, skusim pozret vrtulku, zda sa mi, ze jedna ma trochu vacsiu volu
2, pozrem zisk gyra na chvost ( mal by byt 70)
3, ZYX mam len prilepeny k vrtasu, netreba ho pripadne pritiahnut nejakou stahovackou?
Dajte pripadne este nejake tipy, co kuknut.
Jedna otazka: co nastavuje kanal "zisk gyra" z TX? Zisk vo vsetkych troch osach, alebo len chvost?
A podotazka: ked budem mat v TX zisk gyra 20% / 70% tak tym prepisujem hodnotu nastavenu v ZYX, alebo nasobim?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Pokial nemas problem s vibraciami, staci ked je len prilepene. Zisk gyra nastavuje len citlivost chvosta. Ked budes mat v TX zisk 20%, tak to je 20% z tych 70, co je v gyre.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Aplikace pro android v angličtině: http://tarot-rc-heli.com/Tarot-RC-Software. Společně s BT modulem http://www.ebay.com/itm/Wireless-Serial ... 0660747553 konečně není potřeba sebou nosit notebook ani kabel na letiště.
Ahojte, chcel by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s nastavením tohoto gyra v pádlovom režime. Zapojenie som našiel, ale neviem, čo všetko bude treba nastaviť...
sobi:Myslim, ze to bude uplne stejne, jako s bezpadlovou hlavou. Jenom nemusis resit nastaveni hlavy a budes resit jenom nastaveni ocasu. 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
Jak píše kolaCZech. Vrtulkové servo zapojíš přes gyro, serva cykliky napřímo do přijímače. Takto jsem to provozoval, než jsem si koupil bezpádlovou hlavu a funguje to.
dakujem za reakcie
mirek100 píše:Aplikace pro android v angličtině: http://tarot-rc-heli.com/Tarot-RC-Software. Společně s BT modulem http://www.ebay.com/itm/Wireless-Serial ... 0660747553 konečně není potřeba sebou nosit notebook ani kabel na letiště.
Dá se přes ten BT modul upgrejdovat FW ?
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Podle mě to nejde. Nenašel jsem v aplikaci v telefonu menu, pomocí kterého by se to dalo provést.
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj pořídil jsem Mini Titana E325. Mám toto gyro a chci se zeptat, jestli bude fungovat klasickou pádlovou hlavou MT? Díky
Jo bude, ale je to škoda mět bezpádlovou elektroniku zapojenou pouze jako gyro
T-Rex450S + Align 3GX
Spektrum DX8
Spektrum DX8
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro začátek.
Jo a teďka jsem to napíchnul na PC a stáhnul si program do PC, ale píše mě to no conect a gyro pořát jen zběsile bliká, jak se to ovládá???Díky
Jo a teďka jsem to napíchnul na PC a stáhnul si program do PC, ale píše mě to no conect a gyro pořát jen zběsile bliká, jak se to ovládá???Díky