Marabu

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

Re: Marabu

#286 Příspěvek od tks »

Hiesbok píše:V soutěži jsou zatím 4 El marabu. S pátým je vystavím na náš web.

Včera večer, tedy opět na poslední chvíli, jsem odeslal obrázky svého Marabua. Takže nás bude minimálně pět a soutěž by se uskutečnit mohla. Uvidíme a už teď gratuluji vítězi. :-)
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od Hiesbok »

Do večera všechny soutéžící modely zveřejním. (zatím cca7)
Pŕeji hezký den.
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od Hiesbok »

Dobrý den ve spolek přeji,
Spuštěno.
http://www.letadel-modely.cz/letadel-mo ... -El-MARABU
Zatím je 7 soutěžících + osmý registrovaný (čekám na fotografie).
Přeji hezký den
tks
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od tks »

Koukám se na ty modely a pár je jich tam opravdu hezkých. Jsem rád, že existují i opravdu poctiví modeláři, kterým nestačí to jen nějak splácat, ale záleží jim na tom, jak to vypadá i v detailech. Já To asi udělám tak, že vyberu dva favority a závěrečný verdikt nechám na ženušce, protože už teď vidím, že se nedokážu rozhodnout. :-)

A jsem i docela rád, že nevyhraju (což je už teď jasné). Protože jsem si lámal hlavu s tím, co kdybych náhodou vyhrál, co bych dělal s tou odměnou a jak bych ji měnil s panem Hiesbökem za nějakou stavebnici. Takhle budu věřit tomu, že výhra připadne někomu potřebnějšímu. A já budu rád za lepidlo. :-)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od AR1 »

Já už hlasoval a neřeknu komu :D
http://ar1.rajce.idnes.cz/
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od TomasC »

Hiesbok píše:Dobrý den ve spolek přeji,
Spuštěno.
http://www.letadel-modely.cz/letadel-mo ... -El-MARABU
Zatím je 7 soutěžících + osmý registrovaný (čekám na fotografie).
Přeji hezký den

Pěkná galerie. Příště bych navrhoval, aby místo jedné fotky byl přidán nějaký popis:
typ potahu
dosažená hmotnost

Popis osazení:
motor
regulátor
aku
serva
přijímač

A k tomu nějaký "motivační text".
kroxigor

#292 Příspěvek od kroxigor »

tks píše:Koukám se na ty modely a pár je jich tam opravdu hezkých. Jsem rád, že existují i opravdu poctiví modeláři, kterým nestačí to jen nějak splácat, ale záleží jim na tom, jak to vypadá i v detailech. Já To asi udělám tak, že vyberu dva favority a závěrečný verdikt nechám na ženušce, protože už teď vidím, že se nedokážu rozhodnout. :-)

A jsem i docela rád, že nevyhraju (což je už teď jasné). Protože jsem si lámal hlavu s tím, co kdybych náhodou vyhrál, co bych dělal s tou odměnou a jak bych ji měnil s panem Hiesbökem za nějakou stavebnici. Takhle budu věřit tomu, že výhra připadne někomu potřebnějšímu. A já budu rád za lepidlo. :-)

Já bych se za výhru rozhodně nezlobil, mé letité rádio už by potřebovalo nástupce :wink:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
fanasvet

#293 Příspěvek od fanasvet »

Soutěž se rozjela. Jen je škoda, že nebylo přihlášených víc modelů. Tak pro upřesnění modelu č. 4. Potah Litespan, motor Turnigy 28-30 1050, regulátor Turnigy 20A, aku Rhino 2S 1300mAh 20C, serva Turnigy 9g, baterie před podvozkem(nedovažováno olovem), letová hmotnost 620g. Pokoušel jsem se napsat jakousi recenzi do RCrevue, ale už 2 měsíce marně čekám na zveřejnění, nebo aspoň na nějakou odpověď ze strany časopisu. Snad se někdy dočkám. Jinak stavebnici hodnotím velice kladně. Vše pasuje jak má, stavba bez problémů. Zkrátka, jak bylo uvedeno někde výše, dokonalé puzzle.
Fredy
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od Fredy »

zdar letci :D
také jsem očekával větší sqadronu, ale myslím že v jarním kole to bude lepší
nicméně k připomínce TomasC

model č.6:
motor Turnigy C2830 – 1050
vrtule 8 x 6
serva Hextronic HXT 900
aku Zippy 1300 mAh 3S 20C
regl Hobbyking SS Series 25-30A ESC
elektronika FrSky V8R4 2,4Ghz 4ch
potah folie HK (a dělá se s ní výborně)
panty a táhla MPJet
váha komplet 630 g

bylo by dobré, by se fšichni Marabu ve vzduchu potkali :wink:
a stavebnice - dokonalé "lego", takže děkuji Hiesböku
Modroň ; Mustang P-51
Toro 900 ; Cessna 480
Optic 6 - 2,4
tks
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od tks »

fanasvet píše:Pokoušel jsem se napsat jakousi recenzi do RCrevue, ale už 2 měsíce marně čekám na zveřejnění, nebo aspoň na nějakou odpověď ze strany časopisu.

Také jsem již psal pro RC Revue a i když jsme je o to přímo prosil, tak mi jakoukoliv odpověď neposlali. A takto se údajně chovají obecně ke všem přispěvatelům. Teď mají nového šéfredaktora, tak se to možná změní. V mém případě to bylo tak, že mi asi po dvou měsících přišlo domů nové číslo časopisu (nemám ho předplacený) s mám článkem a asi po dalším měsíci i složenka. Takže trpělivost, on určitě vyjde. Tedy snad, protože už mě ty reportáže ze srazů, soutěží a sletů docela štvou.

Pokud jde o mé Marabu - já ho začal potahovat ještě před tím, než byla vůbec soutěž vyhlášena a měl jsme v plánu ho udělat celé černé. Protože barevných letadel je spousta a rád experimentuji. Ale pod tíhou pravidel jsem se to snažil zachránit aspoň červeným trupem. Ale když koukám na ostatní modely, tak jsme to stejně nezachránil. Trošku mě štve, že jsem si hrál s detaily, které na fotkách pochopitelně nejdou vidět a tak je nikdo neocení. Ale to nevadí. Jak jsem říkal - co já bych dělal s Graupner Hott, těším se na lepidlo. :-)
Hiesbok
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od Hiesbok »

Dobrý den přeji ve spolek,
vím že spousta modelářů nestihla model dokončit v termínu soutěže.
Termín uzávěrky soutěže nejde do nekonečna protahovat. Myslím si, že se soutěž povedla (i v tomto komorním obsazení).
Chtěl jsem, aby Ti co se ji zůčastní dostali nějakou odměnu za to, že dřeli, aby to stihli v termínu.
Takže několik novinek :
1) radio bude o choupek jinačí protože firma Graupner FC 19 tku (v průběhu soutěže) přestala vyrábět.
nahradí ji souprava Graupner MC-16 ( horká novina )
http://www.trivox.cz/?section=item&id=68059
Firma Trivox zastupující firmu Graupner ji částečně zasponzoruje.
2) soutěžící nedostanou jenom lepidlo UHU Hart od firmy Z Trade, podělí se i o nějaké zboží od firmy Emotors (baterie nebo servo, jeśté nevím)
a od firmy Omnitron (baterie). Všichni něco k lepidlu dostanou navíc.
3) Získají také čestné roční v OS Mladý konstruktér , které jim zajistí možnost nákupu dotovaných stavebnic na celý příští rok.
Jak říkám je to neplánovaná odměna za pracovní nasazení. Jsem rád , že se to takto povedlo.

Dále pro ty co to nestihli spustím v Lednu nové kolo soutěže.
Ještě nevím jaká budou pravidla, termíny a ceny, ale rád bych abychom se někde na jaře (duben) sešli a předali ceny osobně.
Jsem také "pracovně nasazen" musím končit.
Přeji hezký den
RH
Naposledy upravil(a) Hiesbok dne pát 21.12.2012 16:48, celkem upraveno 2 x.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od Werret007 »

Hiesbok píše:...rád bych abychom se někde na jaře (duben) sešli a předali ceny osobně.,
RH

A bylo by pěkné i společné polétání. Jsou to moc pěkně udělaná Marabu a sraz by nebyl vůbec špatný.
Zatím nevím jak se rozhodnout a hlasovat. Každé je origo a tím pádem i pěkné.;-)
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Uca
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od Uca »

Zdravím,

pro případné zájemce se znalostí práce s 3D softwarem můžu poskytnou 3D data Marabu, řekl bych v jakémkoliv formátu. Svůj kousek dostavím cca v únoru a 3D model jsem si dovolil vytvořit pro možnost jeho vizuálního ztvárnění před potažením.

Kdyby si ho tedy někdo chtěl barevně opravdu vytunit....

Prosím zájemci pište pouze soukromé zprávy

info: 3D model jsem vytvořil vytažením z plánku a na vizuální barevný návrh je více než dostatečný
El Prezidento
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od El Prezidento »

Zdravím příznivce tohoto modelu. Mé Marabu je v kostře a čekám na jaro na potahování, nechce se mi při lakování vliesu smrdět doma v koupelně. Pro oživení přikládám odkaz na trochu větší Marabu, vlákno se objevilo na RC groups, stavitel modelu je ale ze Slovinska a nabízí na svém webu i plány. Model vypadá pěkně, jen je škoda že zhranatil čumák před kabinou.
Odkaz: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1789474

Michal
kroxigor

#300 Příspěvek od kroxigor »

Odkaz na tohle Marabu jsem sem dával už někde na začátek tohoto vlákna přímo na stránky stavitele http://ultralajt.webs.com/apps/blog/cat ... ng-modells
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“