Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ja dneska zadnou krizovku ani pad nemel, naopak jsem si skvostne polital s Mustangem a jeste lip s malym elektrovetronem, sice dost foukalo, ale nosilo to jako blazen, na prvni baterky (4 minuty motoru) jsem lital 80 minut, druhy jsem ani nedolital, po 38minutach me to prestalo bavit
Ale abych potesil krveziznive, ve ctvrtek vecer jsem (uz potreti) rozlozil na prvocinitele Sharka (akro dvojploch 1x1m), klasicky na ruce, proste jsem blbnul cim dal tim bliz u zeme a najednou prisla chybka pri harrieru a uz to bylo. At mi nikdo nevypravi ze EPP era jsou nerozbitny, trup je vejpul a vsechny vzpery z pulky kridla vytrhany. Takze ted beru vterinak a jdu na tom vysivat, at je zitra s cim litat!
Ale abych potesil krveziznive, ve ctvrtek vecer jsem (uz potreti) rozlozil na prvocinitele Sharka (akro dvojploch 1x1m), klasicky na ruce, proste jsem blbnul cim dal tim bliz u zeme a najednou prisla chybka pri harrieru a uz to bylo. At mi nikdo nevypravi ze EPP era jsou nerozbitny, trup je vejpul a vsechny vzpery z pulky kridla vytrhany. Takze ted beru vterinak a jdu na tom vysivat, at je zitra s cim litat!
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Jsem sice privotravenej smradem z vterinaku a aktivatoru, ale je slepeno
No na kombat jsem primo netrenoval, jen jsem trochu prohnal Mustanga, s tim novym 3clankem 1300/25C je to prijemne svizny a kdyz si clovek v plny rychlosti vlitne do slunce nebo naopak pred temny les (zezhora mam tmavozelenou kamuflaz), jsou z toho docela zajimavy situace (a to mam nervy vytrenovany z Optimy a svahovyho kombatu).
No na kombat jsem primo netrenoval, jen jsem trochu prohnal Mustanga, s tim novym 3clankem 1300/25C je to prijemne svizny a kdyz si clovek v plny rychlosti vlitne do slunce nebo naopak pred temny les (zezhora mam tmavozelenou kamuflaz), jsou z toho docela zajimavy situace (a to mam nervy vytrenovany z Optimy a svahovyho kombatu).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše: je to prijemne svizny a kdyz si clovek v plny rychlosti vlitne do slunce nebo naopak pred temny les (zezhora mam tmavozelenou kamuflaz), jsou z toho docela zajimavy situace (a to mam nervy vytrenovany z Optimy a svahovyho kombatu).
ja zas chodil v zacatcich litat s sedobilym erem v podzimni mlze.... pekne debilni napad to teda byl
Létám krátce a tak různé pády a nepovedená přistání nepočítám, vrtuli mám pátou a motorovou přepážku zhruba taky. Ale za některé věci bych si nafackoval: Při sestavování Minimagu jsem nevhodně umístil panty u SOP a tah serva mi vede model do rotace (nic velkeho, trim křidélek to neutralizuje). Zkoušel jsem to srovnat trimem přímo na SOP, ale na za letu, jen od oka na zemi. Následná 20-vteřinová snaha model udržet v letu a nebo alespoň pohromadě skončila likvidací LiPol baterky /vrtuli a přepážku nepočítám/. A místo abych okamžitě upravil prostor pro baterie a eliminoval možnost zničení baterek, jen jsem dokoupil novou, opravil čumáček a v sobotu zas vyrazil. Trochu foukalo, ale první 2 lety byly výborné, trimy jsem doladil a i zem jsem trefil pod spravným úhlem. No a při třetím letu fouklo trochu více a už jsem honil vlající polystyrenovou tečku po obzoru - už jsem ho v duchu odepsal, chvílema jsem neviděl nic, občas probleskla silueta křídla, jak jsem zoufale páčkoval. Ani nevím jak jsem model dostal "na dohled" a s posledním vypětím baterek s ním praštil kdesi do pole těsně (3 m od plotu!) vedle zahrádkářské kolonie. Vrtule, přepážka a opět Lipolka (alespoň že ne ta nová).
Katana VA * Blade Freeair * Puding * Filip 400 sport - 6EX Fasst
stalo se mi něco podobného a měl jsem akorát opačné výchylky výškovky ( neskontroval jsem to -moje chyba) a při startu jsem dal prostě dolů a letadlo se překlopilo naštěstí to odnesla jen naprasklá kabina a vyrvané lože baterek.Eddie píše:Tak se hlásím do klubu modelařů co zapoměli přepnout model v radiu. Naštěstí to byl jen EPP akrobatek VIPER a odnesla to jen vrtule. Beru to jako důrazne varování ze zanedbání předletové přípravy.
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska se mi zas povedlo rozsekat Ultimata 1000. Já přistávám na asfaltovou cestu. Na jedné straně jsou baráky a sloupy s NN a na druhé straně cesty je příkopa a hned pole. Už jsem s tím chtěl přistát a šel jsem kalicky pomalu na přistání. Ono docela foukalo, takže to byl boj a už to začínalo být chvilama hustý. Až napotřetí jsem se na tu cestu trefil. Letěl jsem nad ní a nechal letadloklesat. Najednou silně fouklo z boku a když jsem měl dosednout s ultim tak se po větru posunul o metr do příkopy. Motor s přepážkou pryč a pravý spodní křídlo taky. O těch drátech co drží nad sebou ty 2 křídla ani nemluvim.
Prostě moje blbost, neměl jsem ani vylézat ven...
Prostě moje blbost, neměl jsem ani vylézat ven...
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Tak zda se, ze Leos (F104) mne vyfoukl titul "Velky Destruktor" svym nedelnim vykonem. Behem 2 letu srusit 2 velka era (z toho jedno na benzin 60 ccm), to uz je solidni vykon. Vice viz foto zde (21.10.21007):
http://www.letecka.cz/galerie2007.htm
http://www.letecka.cz/galerie2007.htm