Skylark Letí, ano je to tak!!!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět

Je skylark za 2999,- dobrá volba pro začátečníka?

Anketa končí za sob 07.01.2006 13:44

Ano - bezkonkurenční cena
8
40%
Ne - moc levné a navíc jsem škarohlíd
10
50%
Nevím - jsem modelář teoretik
2
10%

Celkem hlasů: 20

Zpráva
Autor
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

Skylark Letí, ano je to tak!!!

#1 Příspěvek od SkyLarkMen »

Všem, kdo si také nadělili skylarka pod stromeček. Opravdu letí. Problém je však v tom, že je nutno hned po vypuštění točit do prava. Jinak se stane, to co mně 1. dva dny pokosů a to že po 10 m letu Skylark spadne po levém křídle do pole. :o

Všem škarohlídům, co už zapoměli, že taky někdy začali lítat, bych rád vzkázal ať si odpustí ty Hraběcí rady, kterých jsem se tu na fóru ohledně skylarka dočtl stovky. :o

Vysílačka se dá samo sebou předělat na proporcionální tříkanál. Schema mám laicky nakresleno, leč nevím, kde sehnat součástky Rezistor 10 K a lineární potenciometr 25 K. Neví někdo kde to sehnat, buď na internetu nebo v Olomócu či Prostějově. :idea:
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

Něco málo o mně

#2 Příspěvek od SkyLarkMen »

Osobně jsem k modelařině přičuchnul ještě za komoušů v modelářském kroužku. Postavil jsem svoje 1. letadlo - Soptík. Házedlo z balzy. Pak přišla revoluce a já se k modelařině vracím až teď když jsem v pracovním procesu a mám nějakou korunu navíc. :D

Bude teďka na jaře někde kolem Olomouce leteckej den :?:

Kterej časopis je lepší? MHM, RC modely nebo RC revue :?:

Děkuji za odpovědi na všetečné otázky.
Honza

#3 Příspěvek od Honza »

Re a potak koupis snad v kazdy prodejne elektrosoucastek :wink:

Z casopisu vhodnych k odberu bych vyradil MHM. RCr a RCm jsou si kvalitou rovnocenne, kazdy ma trochu jiny obsah, podle toho, jaci lide do nich pisou. Prohlidni si jejich weby a prijdes sam na to, ktery se ti libi.
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

kde jsou elektroprodejny

#4 Příspěvek od SkyLarkMen »

Já jaxi nejsu z města a nemám čas procházet se v ulicích abych hledal prodejnu elektrosoučástek. Existuje někde aspoň nějakej seznam prodejen? :cry:

Ještě ke skylarku. V návodu je uváděno těžiště 40-45 mm za náběžnou hranou. Rád bych upozornil, že je to nesmysl. Ve skutčnosti vychází něco mezi 25-30. Tenkdo ten návod psal tam nechal údaje od Belanky decathlon. Oh - taková zbytečná chyba, kvůli které jsem vykuchal polystyrén mezi baterkou a regulátorem abych dosáhl to nesmyslné těžiště. Hold jsem začátečník. :D

Časopisy jsem si koupil všechny tři a MHM opravdu není nic moc.
jenik

http://www.ges.cz/

#5 Příspěvek od jenik »

tikef

Re: Skylark Letí, ano je to tak!!!

#6 Příspěvek od tikef »

SkyLarkMen píše:Všem, kdo si také nadělili skylarka pod stromeček. Opravdu letí. Problém je však v tom, že je nutno hned po vypuštění točit do prava. Jinak se stane, to co mně 1. dva dny pokosů a to že po 10 m letu Skylark spadne po levém křídle do pole. :o

Všem škarohlídům, co už zapoměli, že taky někdy začali lítat, bych rád vzkázal ať si odpustí ty Hraběcí rady, kterých jsem se tu na fóru ohledně skylarka dočtl stovky. :o

Vysílačka se dá samo sebou předělat na proporcionální tříkanál. Schema mám laicky nakresleno, leč nevím, kde sehnat součástky Rezistor 10 K a lineární potenciometr 25 K. Neví někdo kde to sehnat, buď na internetu nebo v Olomócu či Prostějově. :idea:

no když ti lítá do leva tak musíš potlačit trim doprava ne? a přestaň tady vychvalovat tu vysílačku! stejně je uplně na nic.ani blbá regulace plynu tam neni.Kup si Eclipse 7Fm a pak řikej že je to dobrá vysílačka. ale Sky Lark neni moc dobrej pro začátečníky, doporučuju něco z EPP nebo Minitornádo.ale to už je na tobě jak se rozhodneš.

nesnášim čínský stavebnice..........
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

Vysílačka

#7 Příspěvek od SkyLarkMen »

Já tu vysílačku nevychvaluju. Akurát sem řek, že se dá předělat na proporcionální 3-kanál. Takže plyn de regulovat. Bohužel nemám 10 000 a více abych si mohl pořídil lepší letadlo. 8O

Tím trimem to není. Je to vychýlením motoru, který při určitém momentu stáhne letadlo doleva. Těžko se to dá popsat, jsem začátečník. :)
Honza

#8 Příspěvek od Honza »

Tak ten motor vyos jinam a tim to vykompenzuj. Jinak na hledání čehokoliv požij www.google.com .
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

Vyosení motoru

#9 Příspěvek od SkyLarkMen »

Myslím, že není třeba vyosovat motor, Tahá letadlo doleva jen při určité rychlosti či otáčkách. A navíc jak mám vyosit motor když je zabudován v plastovém trupu. :) Asi by to šlo nějak fénem nahřát, ale jak poznám jak přesně má být motor vyse? :roll:

Mám dodaz. Jakej papír mám použí t na potah křídla a jakej napínací lak.
Rozhoduje hlavně cena. Děkuji za radu. :oops:
Honza

#10 Příspěvek od Honza »

Povolíš šrouby motoru a motor zevnitř podložíš ?? co já vím, třeba kouskem překližky
czernitko

#11 Příspěvek od czernitko »

to vyoseni proste musis zkusit, spocitat de samozrejme vsechno ale prace vynalozena v tomto pripade by nebyla umerna hodnote vysledku. zkratka pokus-omyl. jinak jestli je to jen pri urcitych rychlostech a pri jinych ne, muze to byt cokoli jineho od zkrouceneho kridla po stranove vyosene teziste nebo cokoli jineho. vyos ho jak psal honza, je to nejjednodussi.
s lakem je to myslim docela jednoduchy- napinaciho vic druhu nesezenes, stoji okolo 70,-. papir stoji obvykle 20-50,- za arch(pul a neco x tri ctvrte a neco metru) podle barevneho provedeni a tloustky, s japanem sem nikdy nepracoval, mikelanta ma vlakna jen v jednom smeru takze se v jednom smeru trha a spatne se mi prosycovala, a s modelspanem sem byl nadmiru spokojen-ma vlakna krizem, a pracovalo se mi s nim mnohem lip.
dedek

Re: Vyosení motoru

#12 Příspěvek od dedek »

SkyLarkMen píše:Myslím, že není třeba vyosovat motor, Tahá letadlo doleva jen při určité rychlosti či otáčkách. A navíc jak mám vyosit motor když je zabudován v plastovém trupu. :) Asi by to šlo nějak fénem nahřát, ale jak poznám jak přesně má být motor vyse? :roll:

Mám dodaz. Jakej papír mám použí t na potah křídla a jakej napínací lak.
Rozhoduje hlavně cena. Děkuji za radu. :oops:

Skylark ja dost rychlé letadlo a doleva po křídle padá při ztrátě rychlosti.
dědek
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

Super zážitek

#13 Příspěvek od SkyLarkMen »

Tak včera jsem si připadal opravdu jako pilot. Udržel jsem aero asi dvě minuty ve vzduchu. Zarazilo mě ale jak obrovskej vliv má na letový vlastnosti mírňoučkej vánek. Proti němu to letělo pomalu, s ním to lětělo jak o závod.
S tím točením doleva budu muset něco udělat, nechci totiž pořád točit doprava a letět při tom rovně. :o
Je možno vyrobit celý model letadla v paneláku bez toho aby se rodina přiotrávila???? :?:
Honza

#14 Příspěvek od Honza »

Je, jen musíš zvolit správnou techologii.
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

Technologie

#15 Příspěvek od SkyLarkMen »

Dobrá rada nad zlato :P
Je ta technologie někde k vidění na internetu?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“