Horkovzdušná pistole na potahování

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
mpirkl

Re: Horkovzdušná pistole na potahování

#31 Příspěvek od mpirkl »

Měl bych na vás zkušené dotaz :wink: . Na jakou teplotu cca vypínáte? Čeká mě premiéra a mám folie HobbyKing a Oracover.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od RadimHnilica »

mpirkl píše:Měl bych na vás zkušené dotaz :wink: . Na jakou teplotu cca vypínáte? Čeká mě premiéra a mám folie HobbyKing a Oracover.

na to mam zcela jasnou odpoved:-)zehlim starou zehlickou ETA a foukam pistoli za 199 ktera nema regulaci a ze uz se napotahovala chce to jen pouzit hlavu sam uvidis jak to smrskava.proste einfach netreba o tom plkat
Radim
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jozefbb »

Staru zehlicku som pouzival aj ja, ma len jednu nevyhodu, je tazka a v podstate neprakticka , tazko sa s nou robia male plochy, ale pre zaciatok vyhovujuce, vsak ak budes robit viac kupis si nejake kopyto pre to urcene .. Na teplovzdusnej pistoli regulaciu nahradis vzdialenostou fukania
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od RadimHnilica »

Myslím že toho dělám hodně. Modelářská mi prostě neseděla a šla z domu.. Samozřejmě nikomu nevnucuju. ale mnohdy mi přijde že kdyby lidi zkusili modelařit víc než o tom tady plkat šlo by jim to rychleji:))) Sorry
Radim
mpirkl

#35 Příspěvek od mpirkl »

Horkovzdušku s regulací teploty a ukazatelem teploty mám už doma z dřívějších nemodelářských dní :)
Určitě si to nejdříve vyzkouším na kouskách balsy ,jak se s tím pracuje, ale když už tu to téma je ,tak jsem byl jen zvědavý jakou teplotu cca používáte. Např. 100stC nebo 120, nebo 150
Je jasný že hlavně budu používat žehličku ,ale na to vypnutí mezi žebry atd.. se zdá být horkovzduška celkem prospěšná :)
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od RadimHnilica »

Přesně jak píšeš žehličkou vždy přichytám jen kraje a pak horkozvuškou vše vyfoukám.
Radim
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od jyrry »

RadimHnilica píše:.... mnohdy mi přijde že kdyby lidi zkusili modelařit víc než o tom tady plkat šlo by jim to rychleji:))) Sorry

no ono je v posledni dobe asi desny problem skoro vsechno, treba jak priletovat konektory...
:-D :-D

jinak uz asi 20 let potahuju ruskou cestovni zehlickou kterou si kdysi matka privezla z Milovic... teplotu je nutne vyzkouset pro kazdy typ folie individualne, nekdy mi prijde ze i pro kazdou barvu jinak.
Opravy po slunnem dni pak horkovzduskou, ohrat a prihladit hadrikem, skrabance mi pri tom nevadi, zvysuje mi to "maketovou oletanost" :-D
jyrry.webnode.cz
tks
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od tks »

RadimHnilica píše:Myslím že toho dělám hodně. Modelářská mi prostě neseděla a šla z domu.. Samozřejmě nikomu nevnucuju. ale mnohdy mi přijde že kdyby lidi zkusili modelařit víc než o tom tady plkat šlo by jim to rychleji:))) Sorry

Rozdíl trošku je v tom, že Ty děláš nábytek :wink: , kdežto například já potahuju klidně modely 100g letovka a tam už to je s tou klasickou problém. Nicméně se dá.

Já mám pistoli s regulací a dělám to tak, že prostě nějakou teplotu nastřelím a v případě potřeby přidám nebo uberu.

A každopádně máš pravdu, že se tu nějak moc kecá o každé blbosti a když někdo skutečně potřebuje radu, tak má obvykle smůlu.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
kocour
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od kocour »

Je sice pravda, že se tu moc kecá, ale je mnoho modelářů, kterým opravdu nemá kdo poradit. Já používám obyčejnou žehličku s regulací.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
kastan89
Kontaktovat uživatele:

Re: pistole

#40 Příspěvek od kastan89 »

vosvos píše:Já používám uplně primitivní,bez regulace,jen dva výkony a jde to bez problémů,je to spíš o cviku protože důležitější se mi zdá vzdálenost pistole od potahu než zvyšování,snižování, teploty "o něco" Také folie nejsou stejné tak aby se dalo předem nastavit teplotu s jistotou výsledku.

Mám to samé koupil jsem to v globusu za 300.- nastavení dvou možnosti výkonu podle mě je důležité dodržet odstup od potahu a sledovat jak se vypíná atd

za 3kila max spokojenost když se pokazí mám na to dva roky záruku v globusu bez problému vrátí peníze nebo vymění když vydrží dva a půl roku a odejde vůbec se nebudu zlobit používám ji zhruba co dva dny na různé práce a vše v poho
miran50

#41 Příspěvek od miran50 »

Budu prvně potahovat vliesem a mám pistoli s regulací teploty a proudu vzduchu.
V předchozí diskuzi nezazněla požadovaná teplota a tak to bude asi opravdu na vyzkoušení.
Mohl by někdo poradit postup vypínání křídla s "ušima" (například od kraje ke středu, jak střídat horní a spodní stranu aby se nekroutilo atd..) ??
DAF
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od DAF »

Teplotu vyzkoušej, já vypínám žehličkou. Pokud mám display, nastavuju cca 150 st. Pistoli nemám a tudíž nepoužívám. Nevím, jak ostatní, ale nenašel jsem rozdíl, jestli postupuju od středu ke koncovému oblouku či obráceně. Vypínám celou jednu plochu (např. horní polovinu křídla), pak tu druhou. Pokud jde o kroucení, něco se dá srovnat překroucením na opačnou stranu a novým vypnutím a případně i v rámci lakování - také překroucením obráceně a zafixováním. Výhodou Vliesu je, že se dá převypnout i po lakování.
Kdybys měl v profilu míst, kde se vyskytuješ a bylo to někde poblíž mě, nabídl bych ti návštěvu kroužku, protože zrovna potahujeme křídla.
Hitec Aurora 9X
ellet

#43 Příspěvek od ellet »

Na občasnou práci s vliesem používám starý, epoxidem olepený fén a začínám tam, kde je to viditelně nejvíc potřeba. A otáčím to tak, aby konstrukce moc "netrpěla".
jumper

#44 Příspěvek od jumper »

Kup si modelářskou žehličku .Krásně to s ní přižehlíš a vypneš.
Jezdíš s ní po povrchu a přižehluješ a na vyšší teplotu vypínáš.
Horkovzduškou to mužeš propálit raz dva.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Celeron »

jyrry píše: pát 21.12.2012 9:52 jinak uz asi 20 let potahuju ruskou cestovni zehlickou kterou si kdysi matka privezla z Milovic...
Je nulovaná? Já jen abys tady s náma ještě nějakou dobu pobyl. ;)
Odpovědět

Zpět na „Dílna“