Konverze F3B a F3J na elektro
-
petrajksner
Re: Konverze F3B a F3J na elektro
v létě jsem občas míval u Dinga horkej trup až po spojku křídla 
V létě jsou obecně kompozity horké a to s nima nemusíš ani do vzduchu
Uáááá, včera sem řekl, že už do té kosy nevlezu, ale v 7 ráno sem už čučákoval u okna a vyhlížel se slovy, dneska by to šlo
Ony jsou ty brousky nějaký návykový či co 
Ale zatím sype a sype a sype ... Jak je u vás? Docela bych Dingoše protáhl, ale v tom sněžení na to nemám koule.
Ale zatím sype a sype a sype ... Jak je u vás? Docela bych Dingoše protáhl, ale v tom sněžení na to nemám koule.
tady chcije a chcije 
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Podle Aladina celkem mazec. U nás na pomezí Orlických hor a Jeseníku pod nulou , vitr a sněží a na jihozápadě vedra. Já mám zazimováno tak na 3 měsíce minimálně.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
njn ja vrak co sem mel na opravu jsem postavil uz, takze zacina nuda ...
i kdyz mam tu jeste vyrezy na deltu na svah, tak bude co patlat ...
nebo zkusim sehnat nejake B/J cko a ze bych si zamodelaril konverzi ? :-d uvidime
i kdyz mam tu jeste vyrezy na deltu na svah, tak bude co patlat ...
nebo zkusim sehnat nejake B/J cko a ze bych si zamodelaril konverzi ? :-d uvidime
SOVA is YouR CO-pilot
-
petrajksner
3stupně nad nulou a též v UL chčije.
Brousky jsou návikový, v tejdnu jsem nadrženej zbalil Backfira1 a vyrazil jsem na letiště, testnout novýho PALIČKU 2035/4100, nárust o proti NEU 1509 o 8 m/s na stoupání, ale výběr kousku slušnýho místa na přistání žádnej zázrak, tak jsem měl plnej kužel sněhu
Brousky jsou návikový, v tejdnu jsem nadrženej zbalil Backfira1 a vyrazil jsem na letiště, testnout novýho PALIČKU 2035/4100, nárust o proti NEU 1509 o 8 m/s na stoupání, ale výběr kousku slušnýho místa na přistání žádnej zázrak, tak jsem měl plnej kužel sněhu
Už by to skoro šlo, ale hádejte co mi řekla moja na to že půjdu lítat s Dingem na zahradu. S Dingem? A on lítá bez té baterky o dostaneš pod stromeček??? Já - nechápavej pohled ... Nooo, vlastně ... Ne. Říkala sem ti jenom na zálet - tak vidíš 
Takže jdu tak akorát škrábat brambory na salát
Takže jdu tak akorát škrábat brambory na salát
Ted budu vypadat jako úplný negramot, ale vrtá mi to hlavou. Jak jsou upevněna křídla k trupu u modelů jako dingo, viking ...
Na uhlíkové 2-3 komorové spojce, natěsno doražené na trup a pro jistotu přelepené obyč. průhlednou páskou. Žádná věda.
Já jsem si říkal, že to tam bude asi jen nasunuté. No zajímavý, taky to není akrobat, tak ono vysunutí asi zas tak nehrozí.
-
petrajksner
Spíš obráceně, když to spojíš tak máš co dělat to rozpojit, trocha slunka a je to jak přilepené 
Hlavně na slunci mají některé pásky tendenci se opravdu přilepit a spíš je roztrhneš než abys ji sundal. V zimě pro změnu mají tendence nelepit vůbec 
Tak dneska jsem poprvé vyletěl na zahradě s Dingem. Nahrubo už bylo vytrimováno a nastaveno ze záletu. Teď jsem to spíš jenom učesal abych si ujasnil kam s nastavením dál.
Všude mokro, bahno, hnus, ale celých těch 40 minut co jsem byl nahoře jsem se usmíval jako debílek
Pak přistání napoprvé k noze, vypnout a hajdy ohřát domů. Je výhoda mít letiště na vlastní zahradě, viď Dalibore 
Jinak dneska jsem pohon maličko trápil víc než dřív, několik stoupání cca 7-10s stylem 0-100 a pohoda, nic na rozdíl o CC100 nehoří a než sem stihl přistát (cca 40s), všechno bylo studené jak psí čumák.
Rafan - jak jsem si přejmenoval Dinga - v letu moc pěkně hvízdá, asi turbokužel a ty větrací otvory za křídlem, protože jako větroň byl až nepříjemně tichý
Všude mokro, bahno, hnus, ale celých těch 40 minut co jsem byl nahoře jsem se usmíval jako debílek
Jinak dneska jsem pohon maličko trápil víc než dřív, několik stoupání cca 7-10s stylem 0-100 a pohoda, nic na rozdíl o CC100 nehoří a než sem stihl přistát (cca 40s), všechno bylo studené jak psí čumák.
Rafan - jak jsem si přejmenoval Dinga - v letu moc pěkně hvízdá, asi turbokužel a ty větrací otvory za křídlem, protože jako větroň byl až nepříjemně tichý
No paráda!!! Už jsi prolomil smůlu. Tak hezky létej a pokud vše vyjde sejdeme se příští rok na Donovalech:-)
Jinak na zahradu budu mít právě to SSL. Vikinga se mi nechce riskovat...
Jinak na zahradu budu mít právě to SSL. Vikinga se mi nechce riskovat...
Jj, snad jo. Zatím to nechci zakřiknout. Teď mě čeká ta nejzajímavější část, nahrubo zalítáno jest, nyní se bude ladit 
Jinak přistání s Dingem při letovce 2,5kg je pohoda. Přifrčet si před kraj dráhy a posadíš si to k noze. Ani okolní stromy nevadí, jede jak po kolejích. I s Vikingem to musí být v pohodě, je to spíš o tom vydržet
Bál sem je jestli to po zemi nepojede až bůhví kam, ale po pár metrech stál. Spokojenost 
Jinak přistání s Dingem při letovce 2,5kg je pohoda. Přifrčet si před kraj dráhy a posadíš si to k noze. Ani okolní stromy nevadí, jede jak po kolejích. I s Vikingem to musí být v pohodě, je to spíš o tom vydržet