Regulátor

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Regulátor

#16 Příspěvek od Doktor »

Ještě k tomu průměru kotvy.
Rozdělal sem "hladkosrstýho" Bullistorma 13.5T a kotvu má jak se dalo předpokládat 12,5mm. Koukal sem na různý značkový výrobce (prodejce) motorů a bez ohledu na to zda jsou to motory X.T či X.5T mají kotvu průměru 12,3; 12,45 nebo 12,5mm. Takže to vypadá že těch 12,5mm je standardem pro tyhle motory. Ten žebrovanej Ezrun X.T má kotvu rovněž 12,5mm. Předpokládám že jeho klony Leopard, HPI, či jiné no name produkty budou stejné.

Já osobně bych se třeba toho Leoparda nebál. Jasně že je to ta nejlevnější dvoupólová brushless třída, ale vůči ss pohonu je to i tak značnej pokrok. Na reglu se nechá nastavit asi vše co běžnej uživatel využije. Navíc je vše podpořeno velmi solidní cenou.
Já budu zanedlouho konvergovat dvě off road hračky taky na brushless. Regly mam z HC:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... verse.html
+ kartu:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9550
Motory tam půjdou Bullistorm 17.5T z leaderhobby.com (momentálně web nenaladim) za 16,5$. Napájený to bude aku 3S. Nebude to žádná výkonová divočina (není vhodné s ohledem na samotné stroje), ale ss pohon 7,2V NiXX to nahradí určitě parádně jak možnostma nastavení, tak účinností pohonu.
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od fiser.modely »

Tome děkuji moc.Tak položím novou otázku..Jaký střidák+regulátor do TT 01 chci z autem zkusit jezdit Relii..Baterky doma mám-3čl 1500 mah to bude asi málo,ale mám i 2 čl 3000 mah což by asi šlo. Díky moc za rady..... Jinač VŠEM PŘEJI BOHATÉHO JEŽOURA.
scarabeus

#18 Příspěvek od scarabeus »

Doktor: ok, v tom pripade beru zpet, mnohe se, jak se zda, zmenilo. Kotva bude nejspis stale stejna, at je to 0.5T nebo cele T.

TT-01 na Rally:

Obavam se, ze by byla jeste lepsi batera 2S 4Ah nebo 5 Ah, at to chvili jezdi. Samozrejme rozumne C k tomu.

Vzhledem k rallye nebudes potrebovat brutalni rychlosti = podle me i 8.5T bude moc (byva 4000 ot/Volt). Takze bud 10.5T (cca 3300, ale lisi se od vyrobce k vyrobci) a nebo klidne 13.5T (nejakych 2800) ci 17.5T. Posledni uvedeny uz bude pomalejsi, ale pujde o realistictejsi jizdu. Zalezi take jake tam mas moznosti ohledne spuru a pastorku.

Vseobecne, kdyz se auto predelava na stridavy pohon, je nutne zvazit, jestli to samotne pohonne ustroji snese. TT-01 pokud vim to snese ok, ale nesmi se to prehnat. Kdyz bys tam dal nejaky Ballistic 5.5T od Novaka, rozstrelis to rychle. Takze vseho s mirou ;-)

Edit: Ve svem Cup Raceru od HPI (silnicka) mam 13.5T (toci 2500 ot/V) a je to akorat, mozna trosku pomalejsi, nez bych rad, ale to mohu doladit pastorkem. Mival jsem tam 8.5T a to bylo azaz moc rychly - maximalku jsem vyuzil na draze sotva vterinu.
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od fiser.modely »

No něco málo sem už vyčetl o motorech u stejnosměrného motoru bych šel právě tou cestou 17z18z ale střidák to vážně tetuším-volil bych zlatou střední cestu. Ad to radši jede o něco pomaleji ale má to lepší odpich a popř vyjede nějaký ten kopec než nějakou brutální rychlost kterou stejně nevyužiji.Ty baterky to by nebyl problém časem dokoupit..
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od fiser.modely »

Doktor
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Doktor »

Myslim že je to přelepenej Ezrun. Dobrý, ale máš to bez karty (na ebay asi za 11$). Ta je u autoreglu celkem nutná.
Odpovědět

Zpět na „Auta“