Tricopter pokračování

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Tricopter pokračování

#106 Příspěvek od koulinek »

špunt píše:zítra (tedy dnes) se pokusim nahrát ten firmware a naklikat ty nižší hodnoty a uvidim co to provede kdyžtak zkusim spáchat i nějaký to video

U coptéry je vhodnější neopisovat nastavení od někoho ale najít, naladit si nejvhodnější parametry pro svůj stroj, co kus to originál i s obdobnou ba skoro totožnou výbavou ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od rcfrant!k »

Presne tak :) jak spravne Spunt napsal, tak se od nich odpichne a naladi si je dle sveho stroje. Problem je, ze nevime co presne mu to dela... Pak dej Spunte vedet jak jsi poridil.
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
špunt

#108 Příspěvek od špunt »

tak jsem si dneska poprvé trochu zalítal, nové nastavení vypadá takhle:

Roll/Pitch
P gain: 30
P limit: 35
I gain: 50
I limit: 20

Yaw
P gain: 25
P limit: 15
I gain: 50
I limit: 15

v Self-level settings sem nastavil
P gain: 20
P limit: 20

a na vysílačce 50% expa

drželo se to zdatně, akorát v self-levelu to pořád couvá hádám že se to vyřeší kalibrací nebo trimama právě v nastavení self-levelu
a zdá se mi to takové neohrabané ale je to asi síla zvyku, bojim se s tím udělat jakýkoli složitější manévr :D
ze všeho může být házedlo, vždy to můžete vzít (zlomit) a zahodit :D
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od rcfrant!k »

Tak gratulace :) Neohrabané myslíš jakože to reaguje pomalu? 50% expa budou asi na můj vkus docela hodně... jak to máš velké? Já jsem lítal s rameny 30cm na 30% expa a teď s menší T-copterou mám 35%. Výchylky máš na 100%?

Ten problém s utíkáním v self level mám taky. Nahrál jsi už i novější firmware? Tam je opravený bug který byl v prvních verzích, kde self-level moc dobře nefungoval.
špunt

#110 Příspěvek od špunt »

Firmware sem nahrál 1.4, ramena coptery mam cca 45cm a výchylky na vysílačce mam 100% expa teda zkusim snížit a uvidim co to provede jsem docela rád že to alespoň viselo ve vzduchu. V self-level modu jsou výchylky tak ořezané že to skoro nejde řídit to tak má být nebo ne?
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od rcfrant!k »

Tak co Špunte, lítá to? Já jsem včera flashnul na firmware 1.5 (chtěl bych vyzkoušet stabilizaci kamery) tak uvidíme co to udělá. V ruce se to chová docela divně tak uvidíme co venku, až se trochu umoudří počasí.

Zkus v self-level ubrat gain. O něco v tomto módu výchylky ořezané budou, ale určitě by to nemělo být nějak výrazné.
macil

#112 Příspěvek od macil »

Hlavne si treba uvedomiť, že v SL móde je odozva na riadenie iná, ako v normal móde. V normal móde riadiš výchylkou knipla uhlovú rýchlosť náklonu, v SL móde veľkosť náklonu.
špunt

#113 Příspěvek od špunt »

tak nějak to lítá, jak poznám že hodnoty jsou optimální? U staré desky se hnulo potencopmetrama až do oscilování a pak trochu zpátky, tak sem si řikal že to bude podobně začal sem zvyšovat hodnoty zvýšil sem je o 20 a nic se nestalo tak sem se na to radši vyprd
macil

#114 Příspěvek od macil »

jipav

#115 Příspěvek od jipav »

rcfrant!k:
Ten problém s utíkáním v self level mám taky. Nahrál jsi už i novější firmware? Tam je opravený bug který byl v prvních verzích, kde self-level moc dobře nefungoval.

Tak třeba já mám jednu z prvních desek a původní firmware. Po asi pěti měsících úprav v nastavení se mě podařilo dosáhnout toho, že v obou módech quadrokopter létá bez problémů a v Self Level je velice stabilní. V bezvětří stojí na místě tak, že mohu položit vysílač na zem a kopter klesá pomalu na zem pouze úbytkem napětí na bateriích. Seřizoval jsem už šest těchto desek a nastavení jsou dost odlišná. Já osobně jsem si všechny změny zapisoval a létal jsem s nastavením třeba týden, než jsem udělal další změnu. Změnit nastavení, udělat jeden start a hned opravovat se mě příliž neosvědčilo. Za chvíli jsem v tom měl pěknej bordel, takže jsem si to začal zapisovat a tak se dá snadno vrátit do nejlepší poslední pozice, než jsem si nastavení opět zhoršil.
Nastavení, na které nyní létám, zde uvádím, ale myslím, že je to k ničemu. Každý kopter je jiný a nastavení je třeba napasovat přímo na něj. Snad jako nějaké výchozí nastavení by to použít šlo.
Takže:

Roll/Pitch
P gain: 40
P limit: 10
I gain: 25
I limit: 10

Yaw
P gain: 80
P limit: 20
I gain: 40
I limit: 10

v Self-level settings sem nastavil
P gain: 25
P limit: 10
I gain: 0
I limit: 0

a na vysílačce OPTIC 6 expa -60%
macil

#116 Příspěvek od macil »

Ja na zapisovanie nastavení používam toto - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 675X32.pdf
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od rcfrant!k »

macil: to je super! díky za tip
špunt

#118 Příspěvek od špunt »

Zdravim, mam ještě takový problém. Jsem zvyklý že při otáčení coptery kolem osy jakmile pustim páku ocas se zastaví, ale teď mi ten ocas strašlivě plave, jakmile pustim páku nezustane na místě ale vrátí se o kus zpátky, asi bych si na to zvyk ale ten kus je docela velký.. Dalo by se tohle nějak vyřešit?
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od rcfrant!k »

To je typický příznak překompenzování. Postupně ubírej na Yaw gyru zisk a zkoušej jak se to chová. Jestli je cítit zlepšení. Nemá ocas ve visu tendenci trochu oscilovat?

Co vrtule? Máš vpředu ptotiběžnou? Nebo všechny stejné?
špunt

#120 Příspěvek od špunt »

oscilovat to nechce, ve visu se to chová parádně, vrtule mam zatím všechny stejné, protiběžné jsem objednal a jsou snad na cestě
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“