T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky
Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky
ahojky
Prosim Vas ma nekdo zkusenosti s ThermalScout
http://www.wingedshadow.com/thermalscout.html
a Frsky napr D6FR ??
vytvoril jsem kabel viz.
http://wingedshadow.com/TSoutmode.pdf
a propojil - prijimac
Veskera prenesena data jsou s dosti velkym spozdenim preneseny do telemetrie ve vysilaci
Dost casto aniz by se s modulem hnulo tak ukazuje hodnoty jako kdyz by se s modulem hybalo v rozsahu az 0.5m/s
kdyz jsem prijimac pripojil na laboratorni zdroj a poustel do nej napeti viz pdf tak vse reagovalo normalne
predem diky za jakoukoli radu
Roman
Prosim Vas ma nekdo zkusenosti s ThermalScout
http://www.wingedshadow.com/thermalscout.html
a Frsky napr D6FR ??
vytvoril jsem kabel viz.
http://wingedshadow.com/TSoutmode.pdf
a propojil - prijimac
Veskera prenesena data jsou s dosti velkym spozdenim preneseny do telemetrie ve vysilaci
Dost casto aniz by se s modulem hnulo tak ukazuje hodnoty jako kdyz by se s modulem hybalo v rozsahu az 0.5m/s
kdyz jsem prijimac pripojil na laboratorni zdroj a poustel do nej napeti viz pdf tak vse reagovalo normalne
predem diky za jakoukoli radu
Roman
ČKALOV píše:Dneska jsem zkoušel proudový senzor FAS-100 a vždy po připojení ukazuje 5A. když neběží motor a serva nejsou připojena. Pokud zapnu motor tak ukazuje nesmyslný hodnoty třeba 250A. zkoušel jsem to přes HUB i přímo do Rx a pořád stejné. Nevíte někdo kde dělám chybu?
Ahoj,
konecne som po dlhej dobe skusil FAS-100 a vsetko ide v poriadku. Mam ho zapojeny cez hub.
aku verziu 9x pouzivas? (typ + cislo revizie)
a skontorluj ci mas dobre zapojenie a v konfiguracii telemetrii nastavene vseko v poriatku. Pre open9x pod "Telemetry">"UsrData">"Proto"="Hub" a "Current"="FAS"
Gabriel
Já jsem asi položil otázku špatně protože to nemám na displeji T9x ale na Frsky DHT-U ale v jiném vlákně mi radí aktualizovat fw v DHT-U. V každém případě díky.
Tak jsem po roce zase hrábnul do T9X a povýšil z ER9x na plnohodnotnou telemetrii na disleji vysílačky. Naprostá parráda. Díky všem kteří tohle mají na svědomí ať už hardvérově či softvérově
.
Zkoušel jsem vária jak originál FrSky tak Winged Shadow How High, to druhé je jak tu už bylo psáno daleko přesnější a hlavně nemusím vozit zbytečně hub. Možnosti telemetrie jsou opravdu bohaté, největší dosaženou výšku jsem našel, realné stoupání či klesání taky, paráda a co tak největší dosažené stoupání či klesání, (je mě jasné že u termického větroně to stoupání asi pokryje motorový let a když i to by šlo nějak pořešit) nešlo by to přidat?
Zkoušel jsem vária jak originál FrSky tak Winged Shadow How High, to druhé je jak tu už bylo psáno daleko přesnější a hlavně nemusím vozit zbytečně hub. Možnosti telemetrie jsou opravdu bohaté, největší dosaženou výšku jsem našel, realné stoupání či klesání taky, paráda a co tak největší dosažené stoupání či klesání, (je mě jasné že u termického větroně to stoupání asi pokryje motorový let a když i to by šlo nějak pořešit) nešlo by to přidat?
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, nepouzivate niekto GPSku http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html ? Od jari - kedy som ju kupil, vyskusal a zhnuseny strcil do krabice - mi v nej lezi, toz reku ci vo FrSky nieco poriesili s mizernym obnovovanim dat. ( Data z toho isli dost velmi nepravidelne, takze na nejake rozumne sledovanie rychlosti to bolo nepouzitelne. ) Vdaka.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano007 píše:Chlapci, nepouzivate niekto GPSku http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html ? Od jari - kedy som ju kupil, vyskusal a zhnuseny strcil do krabice - mi v nej lezi, toz reku ci vo FrSky nieco poriesili s mizernym obnovovanim dat. ( Data z toho isli dost velmi nepravidelne, takze na nejake rozumne sledovanie rychlosti to bolo nepouzitelne. ) Vdaka.
Osobně to vyzkoušené nemám jelikož FrSky GPS senzor nevlastním, ale jen pro informaci zde je odkaz na balík s poslední aktualizaci firmware verze 2.0.1 pro Frsky senzor hub, ve které je v DOC souboru následující popis.
The V2.0.1 firmware improved and changed the GPS Update Rate to 2Hz, avoiding data transfer excess.
Větší rychlost aktualizace z toho asi už nevymáčknou. Takže doporučuji aktualizovat firmware ve Frsky senzor hubu na tuto verzi a pak to vyzkoušet s Frsky GPS senzorem.
Popis jak se aktualizace firmware Frsky senzor hubu provádí je viz tento odkaz. Je dobré zmínit, že tento popis byl ke starší verzi aktualizace firmware 2.0 tj. podle něj se pouze inspirujte z hlediska případného použití kablíků apod., ale aktualizační program i soubor firmware k verzi verzi 2.0.1 je v jiném balíku jak jsem již odkazoval viz tento odkaz a namísto starého souboru FSH-01_build111111.frk, který je zmíněn v tom popisu samozřejmě budete volit nový soubor FSH-01_build120810.frk, který je v tom novém aktualizačním balíku.
Ahoj Drondysi, pokud tomu návodu rozumím dobře tak v případě, že mám na pozici D1 SMD odpor tak už mám v fw 2.0. Bohužel nemám DHT-U/FLD-02 abych vyzkoušel jestli čidlo FLVS-01 zobrazuje napětí na displeji. DIY jsem integroval do T9X takže mám telemetrii na displeji vysílačky a tam mě FLVS-01 normálně ukazuje napětí tak jak má. Takže teď nevím jak zjistit verzi fw v HUBu abych ji případně přehrál na novou.
V příloze posílám fotku mého HUBu.
Díky za radu.
V příloze posílám fotku mého HUBu.
Díky za radu.
Ahoj,
potrebujem aby mi v TX ukazovalo napatie na prijimaci - mam tam 5pack eneloop.
ale ked nastavim nieco na A1 / A2 tak stale mi hodnota stupa a stupa.
niekde sa to tu riesilo (sa mi zda) ale neviem sa dopatrat.
Prosim o pomoc - diki.
potrebujem aby mi v TX ukazovalo napatie na prijimaci - mam tam 5pack eneloop.
ale ked nastavim nieco na A1 / A2 tak stale mi hodnota stupa a stupa.
niekde sa to tu riesilo (sa mi zda) ale neviem sa dopatrat.
Prosim o pomoc - diki.
http://bobo.matej.name
Tak to netuším kde máš problém, já to zatím jen testuju na stole, krmím to externím BECem a pohoda, ukazuje to co má. Něco se řešilo tady:
viewtopic.php?f=43&t=38343&start=1005
viewtopic.php?f=43&t=38343&start=1005
nemam ale na mysli pripojenie napatia na A1/A2 - tie mam nazapojene
ale napatie v RX. mozno nieco zle nastavujem v menu TX ale neviem si dat uz dost dlho rady.
ide o zapojenie:
RX + 5pack eneloop (6,2V)
nic viac nie je pripojene.
ako , co a kde nastavit aby som videl stav bateriek.
Teraz mi to pomaly zvysuje hodnotu. cize zacinam s cca 6,3V a po par minutach je tam vyse 7V co je nezmysel, kedze musi ist smerom dole a nie hore.
diki
ale napatie v RX. mozno nieco zle nastavujem v menu TX ale neviem si dat uz dost dlho rady.
ide o zapojenie:
RX + 5pack eneloop (6,2V)
nic viac nie je pripojene.
ako , co a kde nastavit aby som videl stav bateriek.
Teraz mi to pomaly zvysuje hodnotu. cize zacinam s cca 6,3V a po par minutach je tam vyse 7V co je nezmysel, kedze musi ist smerom dole a nie hore.
diki
Jdu to taky zkusit, máš to v D8R-II plus nebo D6FR?
První poznatek, přijímač D8R-II plus, propojka v A1, krmím to 2S lipol a tady to měří dobře, v A2 nic nemám a pomalu to stoupá z 12,6 na teď už 14,5V. Včera jsem měl v A2 baterku přes snímač FBVS-01 a akazovalo to normálně to co má. Těch 12,6V mám nastaveno jako rozsah pro A2. Jdu zkusit to A2 vypnout.
Tak šlo to. Ve vysílačce jsem dal rozsah pro A2 na 0 a je klid, ukazuje to nulu, A1 měří tak jak má a mám nastaveno pro 2S Lipo rozsah 13,4V a ofset 0.
První poznatek, přijímač D8R-II plus, propojka v A1, krmím to 2S lipol a tady to měří dobře, v A2 nic nemám a pomalu to stoupá z 12,6 na teď už 14,5V. Včera jsem měl v A2 baterku přes snímač FBVS-01 a akazovalo to normálně to co má. Těch 12,6V mám nastaveno jako rozsah pro A2. Jdu zkusit to A2 vypnout.
Tak šlo to. Ve vysílačce jsem dal rozsah pro A2 na 0 a je klid, ukazuje to nulu, A1 měří tak jak má a mám nastaveno pro 2S Lipo rozsah 13,4V a ofset 0.
Proc 13.4? Nemelo by to byt spise 13.2? Ten interni delic je 1:4, rozsah snimani je 0-3,3V takze 3.3 x 4 = 13.2.
Potvrzuju z praxe, ze pokud na A2 neni nic pripojeno, ukazuje nesmysly.
Potvrzuju z praxe, ze pokud na A2 neni nic pripojeno, ukazuje nesmysly.
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Já to nastavoval jen tak podle toho co jsem naměřil na baterce asi dost nepřesným měřákem, proměřil jsem baterku teď trochu lepším a tech 13,2 sedí.
ahoj,
nerozumieme sa stale, tak to zopakujem:
nepouzivam ziadne lipo...- napajanie mam 5ks eneloop priamo do jednaho kanalu v prijimaci.
v A1 / A2 z boku nemam a ani nic nechcem mat zapojene.
potrebujem vediet stav palubneho napajania na vstupe RX. Nie stav nejakej inej baterky/zdroja ...
potrebujem vediet HODNOTU VOLTOV NA VSTUPE V PRIJIMACI, nie na baterke, alebo inom cidle, delici ...
takze ide o to, ci to prijimac vie a ako to nastavit.
Bobo
nerozumieme sa stale, tak to zopakujem:
nepouzivam ziadne lipo...- napajanie mam 5ks eneloop priamo do jednaho kanalu v prijimaci.
v A1 / A2 z boku nemam a ani nic nechcem mat zapojene.
potrebujem vediet stav palubneho napajania na vstupe RX. Nie stav nejakej inej baterky/zdroja ...
potrebujem vediet HODNOTU VOLTOV NA VSTUPE V PRIJIMACI, nie na baterke, alebo inom cidle, delici ...
takze ide o to, ci to prijimac vie a ako to nastavit.
Bobo
Ale já to přece takto mám, jen napájení do servokonektoru, a je jedno jestli 2S nebo 5xAA. Máš jeden z těch přijímačů co jsem psal, jiné to změřit neumí.