JiriB píše:Zdravím,
..... mám Gladiátora2............."placička", za kterou ukazovákem a prostředníkem házím, "rajbuje" zejména "bříško" prostředníku .............
Je z tohoto důvodu lepší "kruhový" kolík ? Nebo pomohou rukavice nebo nějaký návlek ?
Nebo se musí házet tak, aby ta "placička" ten prst "nerajbovala"...?... Jak ?
dik J.
Házel jsem Gladiátora s kolíkem, placičkou, Osirise s windgletem, mám mini F3K s placičkou, F3K s placičkou, další F3K s placičkou do "T", kde je to vlepené až do okrajového oblouku křídla.......
Nejhorší je ten kolík, protože to nejde nijak anatomicky přizpůsobit a nemůžeš tam dát tak velký průměr kolíku, aby to trochu sedělo na prsty, protože by jsi už značně narušil aerodynamiku.
Winglet na Osirisu mě osobně vyhovoval, je to na nejvzdálenějším bodě od osy trupu, takže je to výhodné i z pohledu mechaniky hodu, ale už jsem to viděl i uřezané a nahrazené kolíkem, protože si na to dotyčný nezvyknul.
Placička je velmi dobrá, protože si to přizpůsobíš svým prstům a pokud je to vlepené jako to má např. EDGE, tak je to i optimálně na konci křídla. Kdyby ještě výrobce vytvořil to "T" ne na 90°, ale o cca 5° menší úhel, tak to nemá daleko k dokonalosti.
Pokud začneš házet někde cca nad 45m, tak brzy zjistíš jak to má být. Pokud házíš 25m, tak řešíš i jiné problémy, ale tohle by jsi neměl taky opomíjet.
Z kolíčku jsem míval stinku na bříšku prstu, z wingletu a placiček ne.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka