Skratenie kolena na výfuku žhavítka
Skratenie kolena na výfuku žhavítka
Ahojte!
Už dlhšie mám doma nevyužitého žhavíka a práve som našiel preň miesto, no mám taký problém, že sa mi tam nezmestí. Ja sa do žhavítok moc nevyznám, tak možno to je úplne hlúpy napad, ale predsa sa opýtam. Čo by sa stalo, keby som trošku odrezal z kolena a nasadil tam povodnú koncovku?
Vopred ďakujem za odpovede.
Už dlhšie mám doma nevyužitého žhavíka a práve som našiel preň miesto, no mám taký problém, že sa mi tam nezmestí. Ja sa do žhavítok moc nevyznám, tak možno to je úplne hlúpy napad, ale predsa sa opýtam. Čo by sa stalo, keby som trošku odrezal z kolena a nasadil tam povodnú koncovku?
Vopred ďakujem za odpovede.
Re: Skratenie kolena na výfuku žhavítka
co je to za motor? jaký výfuk? 
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
Je to z jedného setu od Reely, vlastne čina. Je to FORCE 18 SZ. Chcel by som skratiti to potrubie, "koleno".
Záleží kam to budeš dávat ale myslím že by nevadilo kdyby jsi to zkrátil. Já běžne zkracuji prodloužení k výfuku od mvvs
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
Super! On pôjde znova do auto, no upraveného.
Ďakujem za radu
Ďakujem za radu
Zjednodušeně řečeno pokud zkrátíš koleno, naladíš výfuk na vyšší otáčky. U leteckých motorů se to projeví tak, že motor sice točí jak sviň, ale neutáhne velkou vrtuli......
Aha, a bol by problém, keby som kovovú časť kolena nahradil gumenou, teda takou, ako je tá červená spojka na fotke?
Pokud tu hadicu dáš hned od válca,může se ti propalovat.Ale existujou tzv.flexibilní kolena,což není nic jinýho než kovovej husí krk,kterej si natvaruješ jak je potřeba.
Jenže ten husí krk nemá hladký vnitřek a tím pádem i jiný objem jako stejná trubka. Takže to rozhození naladění může být ještě větší, než zkrácení trubky. Taky může docházet k víření spalin a ještě víc ovlivnit chod motoru. Husí krk je spíš na 4T, kde to nevadí.
No, nič tak asi to skusim a dám vám vedieť. 
Nebo to koleno rozřezej na více místech,jak je potřeba a pospojoval bych to tou silikonovou nebo jaká to je hadicou.Ale délku bych se snažil asi zachovat stejnou,výrobce to už má jistě nějak naladěný.
Tak pak dej vědět,jak jsi to vyřešil.Zdar.
Tak pak dej vědět,jak jsi to vyřešil.Zdar.