Sab goblin 700

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
krtek2k

Re: Sab goblin 700

#1036 Příspěvek od krtek2k »

Tak to je hustý dodo ten goblin. U LA jsem vůbec na nic nešahal , jen lítám.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1037 Příspěvek od OPR »

Howking píše:To máš pravdu - to jsem zapomněl - že u LA bylo nutno čepy vodorovných desek rámu zabrousit, jinak tak nešly ani náhodou - to byl ale prototyp (dnes už to má určitě pořešeno), ale pilovat podvozek u tak "špičkové" heliny? To snad výrobce nemyslí vážně.

Víš ono je to všecko složitější. Na diskuzním foru je plno suběktivních názorů a pohledů na věc.

Si to vem, jak ještě nedávno tu kdysi někdo preferoval jeden typ.
Pak se ukázalo že ne všecko jak se řvalo do světa bylo OK.
Pak byla zase změna - následovalo přehodnocení názoru na letovej projev, původního stroje -
No a pak přišla obměna letového parku zase všecko bylo jinak.

A to máš stejně jako z Goblinem. Když poodstoupíš, nevidíš v tom jistou podobnost? :)

Nemyslím to nijak zle, spíš kamarádsky rýpu. :wink:
Allesak

#1038 Příspěvek od Allesak »

He he, asi vím co myslíš a o kom se tu mluví, je to ale ze srandy.

Ještě Goblina nemám letuschopného, tak neposoudím a ani na to nemám ruce, jaká je to "super" helina. Když jsem jí viděl poprvé, nekoupil bych, ale po delší době jí mám doma. Je to něco jinýho, ten převod, zadní trubka.

Je ale pravda, že bych nějaké věci udělal jináč a že kabina nesedne a musí se pilovat, tomu se taky divím.
boZZda

#1039 Příspěvek od boZZda »

Myslím, že sem budu muset hodit fotku toho co a jak se brousí, aby se národ uklidnil. Tohle zbroušení si myslím není reálné podchytit ve fabrice.

Zabrušují se špičky karbonových ližin na jednom místě, aby bylo zkosení cca 45°.

Máte ale pravdu. Tímto zásadně zasahují do konstrukce vrtulníku a jeho letových vlastností. Nejvíc mám rád, když se diskutuje nad něčím, aby to ten diskutující viděl. Prostě od stolu se rozhodne...
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Troll

#1040 Příspěvek od Troll »

Nic sem házet nemusíš, já se taky považuji za národ a třeba zrovna mně osobně je to úplně fuk a můžu odpovědně prohlásit, že jsem naprosto klidný. :lol: Pokud je třeba něco ubrousit, tak to holt ubrousím . Nic a dokonce ani nikdo není dokonalý. Myslím, že to není třeba až tak prožívat.
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1041 Příspěvek od tomasvrx1 »

Ježiš :lol: Tak takhle jsem se dlouho nezasmál :lol: :lol: Já jsem neměl mašinu na které bych něco neupravil. U Alignu jsem dokonce kabinu vystužoval uhlíkem, brousil až až no všechno možný aby to jednak bylo funkční a perfektní na vzhled a plnilo to dlouhodobou funkci i z estetického hlediska. Jednu jsem dokonce u Alignu reklamoval pro nekvalitní laminát a Ať se na mě nikdo nezlobí, ale kvalita Align Dílů není vůbec dnes špatná. Ba si myslím že vledas čem mnohé značky předčí. (jej Teď se do mě pustíte :lol: )Osobně jsem dost náročný uživatel snad všeho, ale chlapi (howku) Jste ještě modeláři ? Nebo konzumenti ? Například já jsem se nad úpravou ani nepozastavil. Přišlo mi to naprosto normální. Budu stejně kupovat novou kabinu a tu si upravím netkaným uhlíkem.Abych vylepšil její odolnost. přibydou asi 4g váhy. Což je zanedbatelné. A proč to dělám? Protože mě to baví, potřeba to NENÍ ale budu to mít podle svých představ. Tak z komára nedělejte velblouda :-D :-D :wink: Pokud vím, tak na Rapíkovi taky byli problémy a nikdo snad neuvažuje, že to je špatná nebo nedomyšlená heli.. :wink:
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1042 Příspěvek od Howking »

A tak já nejsem modelář, já jsem lítač. Já to přiznávám. Taky kde co vylepšuju ale nikdy k tomu nejsem nucen. Mě spíš jen pobavilo jak se tu všichni rozplývají nad totální dokonalostí heliny. Jak je vše totálně perfetkní a špičkové a najednou se cosi musí brousit aby se vešlo? Takový divný kontrast, no :-D
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1043 Příspěvek od tomasvrx1 »

Tak pozor !!! Tady je asi velké nedorozumění !!!!! TOTO BROUŠENÍ NENÍ ŽÁDNÁ ZÁVADA !!!! JE TO NORMÁLNÍ STAVEBNÍ ÚKON Který je potřeba udělat a je řádně zdokumentovaný v návodu. A nechá se udělat ruznými způsoby. Záleží na každém jestli zvolí jiný způsob. Tvůj návod tě taky nutí zašroubovat a zajistit šroubky. To není žádná nedokonalost heli ale jedno ze stavebních úkonů při stavbě. Sab to má řešno zrovna takto protože to je prostě potřeba k usazení kabiny. To nevidím jako nějakou závadu přeci? Nebo je pilník něco zakázaného? Nebo špatného? Nějak to nechápu protože tímto řešením Sáb ušetřil i několik gramů hmotnosti protože se nemusí používat žádný zajišťující klip kapoty. :?
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1044 Příspěvek od Howking »

No to jsem nevěděl, že to to výrobce dokonce vyžaduje. Příště předkreslené bočnice a lupinková pilka v balení? ;-)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Allesak

#1045 Příspěvek od Allesak »

Podle mě by mělo být vlákno o té či oné helině pro ty, kteří chtějí někomu něco poradit ze své zkušenosti nebo někdo potřebuje poradit a né pro ty, co mají hov*no co na práci a rejpou.

Prostě jsem vzal pilník a kabina sedí jak má.
Přílohy
IMAG0642.jpg
TARSAN

#1046 Příspěvek od TARSAN »

krtek2k píše:Tak to je hustý dodo ten goblin. U LA jsem vůbec na nic nešahal , jen lítám.

Preeesne :) za ty prachy by to mohlo sedet :)
boZZda

#1047 Příspěvek od boZZda »

Doporučil bych nejdřív tu helinu vidět a pak teprve jakkoli toto broušení komentovat... Stálo by za to si možná nejdřív zjistit co se brousí, kde se brousí, jak moc se brousí apod.

Howku mám tě rád, ale tady jsi se trefil do živého. Prosím příště v tomto vlákně našlapovat opatrně :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#1048 Příspěvek od MS COMPOSIT »

TARSAN píše:
krtek2k píše:Tak to je hustý dodo ten goblin. U LA jsem vůbec na nic nešahal , jen lítám.

Preeesne :) za ty prachy by to mohlo sedet :)

:mrgreen: Za ty prachy jsem si to docela rád obrousil,protože ten vrtulník by mohl bej klidně o třetinu dražší,když to hodnotím z hlediska technologie,která je potřeba k tomu aby ho vubec někdo vyrobil,tak jak je navrženej.Je to holt modelařina a do té patří stavěč i lítač.Když je někdo gramlavej na stavění tak si musí sehnat stavěče.
Bohužel stavěčovi je oproti tomu lítač na hovno :D

Ale líbí se mi,že ten kdo to viděl z rychliku tu vo tom zasvědceně kecá nesmysly.
A teď jednu neosobní pro všechny rypáky napříč modelářským spektrem -jediný čeho tím docílíte,že RC manie klesne na úroveň mojehobby fóra,kde se řeší nesmrtelnost mouchy :(
Sem si to nějak nemohl odpustit,když to tu čtu tejden dozadu.
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1049 Příspěvek od tomasvrx1 »

No cítím tak nějak potřebu ukázat o čem se tu bavíte. Protože ti co k tomu mají nejvědší vítky neví očem a v jakém rosahu jde řeč a jak to vypadá. A osobně se o LA vyjařovat nebudu, myslím že bych měl co napsat, protože jsem nějaké díly dělál na CNC na zakázku pro majitele tohoto stroje. A další jsou v plánu -záleží na majiteli.. Takže slova není nic potřeba a jen létat :? Je to modelařina takže je to vše v pořádku i u stroje LA...
Přílohy
P1010131.JPG
P1010130.JPG
avalanche8

#1050 Příspěvek od avalanche8 »

Take bych nedelal z komara velblouda. :lol:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“