Graupner HOTT a telemetrie

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner HOTT a telemetrie

#136 Příspěvek od jyrry »

Tak 2 kousky jsou doma.
Pripojeno, nastaveno jako GENERAL MODUL. Funguje to.
jyrry.webnode.cz
martin z

#137 Příspěvek od martin z »

ahoj, mám dotaz - pokud do přijímače zapojím tento kablík a budu tedy znát napětí pohonného aku, tak vario (nebo jiné čidlo) připojené třeba přes Y kabel už je marná snaha a mám smůlu, oboje fungovat nebude, že ne.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od jyrry »

Tak to nevim, myslim ze to nebude fungovat. Ale jsou na to jina cidla, ktera umi vario, napeti a dalsi pozadovane veliciny. A nemusi to byt zrovna Graupner.
Koupil jsem to do letadel, u kterych mi pro bezne letani staci vedet to napeti pohonnych aku.
jyrry.webnode.cz
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od mihlit »

Fungovat přes Y kabel by to mělo, akorát musíš připojit nejprve jedno čidlo, nastavit všechny parametry ve vysílačce. Odpojit. Připojit druhé čidlo, nastavit všechny parametry ve vysílačce (myslím tím parametry těch čidel v telemetry menu). Pak je můžeš spojit přes Ykabel a používat je. Problém je v tom, že Hott nemá unikátní adresaci, takže na jednu stranu je snadněji kompatibilní s budoucími čidly, na druhou stranu zas když pošle vysílačka příkaz čidlu, tak čidla nedokáží rozeznat, jestli se jich povel týká nebo ne. Proto s Ykabelem lze již jen číst s čidel, ale ne do nich zapisovat (nastavovat je).
martin z

#140 Příspěvek od martin z »

Tak jsem zkušebně přes Y kabel spojil kablík a vario a výsledek je ten, že fungujou obě, ale ne naráz. Pokud mám na vysílači nastavenou obrazovku pro vario tak to ukazuje výšku a stoupání, pokud přepnu vedle na obrazovku toho asi general air modulu, tak vidím napětí pohonného aku, ale kolonka výšky a varia nefunguje - evidentně je tato kolonka určena pouze pro interní vario zabudované v general modulu.
creagel

#141 Příspěvek od creagel »

Tak to vypada, ze velky jarni update nebude jen sw. HW novinky by mel Graupner predstavit v Norimberku:

Prijimac s gyrem a variem:
http://shop.d-m-t.at/htm/function.asp?I ... r1=GR33583

Tenhle se osobne libi mne (asi vymenim za klasicke GR-16):
http://shop.d-m-t.at/htm/function.asp?I ... r1=GR33579

Nova palcovka ala MC-32:
http://shop.d-m-t.at/htm/function.asp?I ... r1=GR33132

Na strankach graupnera budete hledat marne. Dostupnost by mela byt dle nemeckych for konec brezna 2012.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od mihlit »

Zajímavé. Jen mi přijde, že ve srovnání s MC-32 má stále méně čudlíků. Taky tam není fotka ze strany, takže těžko říct, jestli má boční potenciometry nebo ne.
creagel

#143 Příspěvek od creagel »

Ber to tak, ze vzhled nemusi byt finalni. Uvidime, co ukazi na vystave a jak bude nakonec vypada finalni produkt. MC-32 se taky menila, Jeti radia taky, ...

Skoda ze ti prijimace nejsou i ve variante prijimac + vario (gyro a magnetometr opravdu nevyuziji). Mohlo by to byt pak jeste levnejsi :) Ale i tak podle me dobry.
Tim padem je jasny, ze zmena v sw asi bude opravdu vesti (ze by verze V5?) aby to se vsim umelo pracvovat.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od jyrry »

hm, vario snad ju, gyro na co .... kdyby tam radsi dali analogovy vstup pro mereni pohonnych aku, zatim to porad ma jen ten Gr-12SC... :-(
jyrry.webnode.cz
malcomx

#145 Příspěvek od malcomx »

ten prvni nastrel ceny MX-32 neni to zrovna lidova cena :(
creagel

#146 Příspěvek od creagel »

Vem si ale, ze by mela byt postavena na uroven MC-32 a mel by to byt "TOP" palcovky u graupnera. Srovnej si cenu u futaby, jeti, ... Jestli to tak opravdu bude (s urovni vybavy), tak myslim ze cena uchazejici.

Osobne me spis zajimaji ty nove prijimace. A hlavne bych do neceho rad narval ten HoTT regulator. Sakra, skoda ze mam minicorado uz osazene, bych tam ten 45A zkusil.
bzukyn

#147 Příspěvek od bzukyn »

Velké díky za češtinu.
po nějaké době provozu na copteru hodnocení z coptera.
GPS ,po zapnutí najde polohu,a i když copter stojí na zemi tak podle GPS změní do 30 s polohu o 10m ,do 2 minut polohu o 20 m.Povětšinou se i změní výška na -2 metry.
Air modul hlásí spotřebu rozdilně oproti tomu co nabiju.Létám do prvního hlášení nízkého napětí na článku, nastaveno (3,5 V). S baterií 3S 3300mAh vylétám 2800,a nabíjím 3100, se 3S 4500 ,pokud vylétám 4000,dobiju 4550.Nabíjeno na Raytronic a Turnigy.
Možná, že jsem v původní angličtině špatné hlášení o spotřebované kapacitě přeslechl.Teď se občas stane, že paní hlásí třeba kapacita 1600 mAh,potom ohlásí jednou,2x kapacita !nula! mAh,potom ohlásí správně? třeba kapacita 1720 mAh./nebo tu chvíli nepočítá?/.Ve visu je spotřeba cca 14 A.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od lakotamm »

Zmena výšky je spôsobená menením tlaku (to isté sa deje aj pri iných variách). Poloha bude zrejme menená z dôvodu čoraz presnejšieho zaostrovania (keď letíš nejakých +-20m nehrá rolu, no na zemi už hej). Ale min pri tej polohe sa môžem mýliť.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
martin z

#149 Příspěvek od martin z »

Taky mi gps kecá a to tak že dost. Navíc ten GPS/vario modul subjektivně podezřívám že vario využívá fakt jen jako indikaci stoupání/klesání, ale výšku měří právě přes to zatracený z principu nepřesný gps.

Pokud to někoho zajímá, tak aplikace Graupner Hott Viewer pro telefony s androidem už není za peníze (původně asi 6 euro), ale zdarma. Uznávám že Bluetooth modul je drahej, navíc třeba v mým případě mobilu přidělanýho k vysílači zbytečnej, stačilo by mi kdyby to nějak šlo kablíkem propojit přes USB. Snad se u týhle aplikace dočkám aspoň nějakýho výraznýho zlepšení právě v oblasti BT spojení a jiných věcí který pořád nejsou úplně spolehlivě funkční.
malcomx

#150 Příspěvek od malcomx »

Graupner pripravuje nove prijmace:
http://www.graupner.de/de/products/870a ... egory.aspx

podle znaceni to vypada, ze konecne bude 4 kanal (asi i 3 a 2 kanal) a 6 kanal s integrovanym variem
tak uvidime......
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“