T-rex 450 Pro - zkušenosti III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Relax

Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti

#421 Příspěvek od Relax »

Gens tady stojí dost, já je kupoval na radu jiných a jeden kus na zkoušku. Jednak proto že s 2600mAh lítá Próčko o dvě minuty dýl, je trochu stabilnější pro nepatrně větší váhu. Nano-techy od 2/3 letu vadnou, Gens jede pořád naplno. Někdo určitě poradí další variantu která bude cenově lepší a dobrá životnost. Chce to se o ně dobře starat, znám dost lidí kteří mají stejné baterky, jednomu vydrží max dva roky, druhému v pohodě o rok a půl déle :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
horpak

#422 Příspěvek od horpak »

No ještě popřemýšlím, ale asi spíš půjdu do zippu, protože mají 45C a na hobbykingu výjdou pod 500kč za pack i s poštovným. Přeci jen ty gens ace jsou už fakt dost drahý a na foru jsem našel pár příspěvku který je zas dost haní, takže to bude zase kus od kusu.

No a když už jsem u toho ptaní, na pročku mám bezpádlo microbeast a zatím origo pádlový listy. Tedkom mám nějaký zlaťáky navíc takže bych eventuálně mohl pořídit listy který jsou na bezpádlo. Teďkom jde o to jestli to za to stojí. S původníma listama a bestii mám nalítano nějakých 110 baterek a můj dotaz teda zní, jestli se poznatelně zlepší chování heli s listama, který jsou na bezpádlo určený? Popř koupit origo od Alignu nebo nějaký jiný ? (tak aby byli v podobný relaci, žádné spešl listy za 1500 pro mě nemají smysl)
Díky moc
Naposledy upravil(a) horpak dne sob 29.12.2012 14:34, celkem upraveno 1 x.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#423 Příspěvek od pkotatko »

Myslim si, ze rozdil mezi padlovymi a bezpadlovymi listy ze zacatku nepoznas. Urcite ale poznas rozdil v tuhosti a kvalite listu. Align listy nejsou spatne. V teto velikosti je mam docela rad.
Pro zacatek bych ale spis doporucil tyhle :
http://www.mscomposit.cz/mscomposit/esh ... 5-cm-4-5-3
Jsou mekke, velmi stabilni a malicko tupejsi. Bude se ti s nimi prijemne letat. Nejsou na nejake 3D, ale pro prvni krucky v akro jsou moc dobre.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od OPR »

Nerekl bych ze bile laminatove listy jsou na bezpadlo ideal. Ani tak ne kvuli letovemu projevu jako spis ze jsou ostre a namahaji serva vic nez by museli.

Zkusenost velkou nemam ale krasne letaji FBL Radixy. Na MT E325 byli skoro az zazracne. :) A zas takovej ranec nestojej a budes met dobry listy.
horpak

#425 Příspěvek od horpak »

Tak uplnej začátečník nejsem :D s heli zakladní akrobacii už zvládám (přemety, výkruty, souvraty,jakš takš tic-tocy atd.) takže určitě spíš uhlíkový listy. Ale jde mě o to jestli to má smysl je kupovat, jestli je ten rozdíl mezi listy pro padlovku a pro bezpádlo znatelný...

Edit: Ty radixy už jsou dost drahý, za ně mám dvoje Aligny, a přeci jenom jsem student, takže je pro mě celkem rozdíl jestli při pádu rozsekám listy za 500 nebo za 1000 :D

ještě jsem se koukal na listy revolution co má prochymodel http://prochymodel.cz/r/3977-revolution ... bl-3d.html ale předpokládám, že ty ještě nikdo mít vyzkoušené nebude...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od pkotatko »

Tak to sem netusil. Pak klidne dal litej ty Aligny. Litam cerne nebo modre. Align 325F nebo 325D. A mam radeji padlove.
http://prochymodel.cz/pro-vrtulniky-450 ... align.html
http://prochymodel.cz/t-rex-450-pro/441 ... align.html
Ty Fka mam nejradeji. Jsou pekne ostre.
horpak

#427 Příspěvek od horpak »

takže se teda vyprdnout na to kupovat fbl listy?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#428 Příspěvek od pkotatko »

Za sebe mohu rici, ze v teto velikosti klidne.
Kenny McCormick

#429 Příspěvek od Kenny McCormick »

ja som ziadne bezpadlove sice nemal,
len chcem poznamenat k Alignom 3G na 450-tku ze niekto tu uz pisal ze maju este vecsi predstih ako klasicke padlove.
Tak bud sa cinan zmylil a napisal 3G kde nemalo byt alebo jediny rozdiel bude ze su tazsie, nic viac.. Co vobec nemusi byt ziadna vyhoda pri velkom predstihu.
Tolko len k alignom 3G...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
mravecm1

#430 Příspěvek od mravecm1 »

Mam taky problem, ze pri pokuse o tictoc sa mi helina strasne trasie na kridelkach, mozno aj vyskovke, ale cele je to take roztrasene, ze to ani neviem jednoznacne urcit. Obcas vylozene uleti niekam do strany. Povodne som lietal aj s klasickou align FBL hlavou + align listy + microbeast. Teraz tam mam Mikado hlavu + RADIX listy + microbeast a chova sa to stale rovnako. Pri pokojnom lietani je vsetko OK, ale prejavuje sa to len pri takych prudkych manevroch ako je napr. tictoc. Helina by mala byt vyvazena dobre.

Napadaju ma dve moznosti:
1) bud je to koli servam (Align DS410), mozno nespolupracuju s microbeastom moc dobre. Mozno by to chcelo nejake rychlejsie ako napr. MKS DS92+, alebo DS95
2) alebo samotny microbeast nie je mozne dokonale vyladit na helinu tejto velkosti. Dost ma prekvapuje fakt, ze aj ked tocim potenciometrami 1,2 od minimalnej polohy az po maximalnu, na letovom prejave nepozorujem v podstate ziadny rozdiel 8O

Nemate niekto podobnu skusenost (serva DS410 + Microbeast) ? Co by sa s tym dalo robit ?
Osobne sa priklanam k tej prvej moznosti, ale nerad by som vyhadzoval peniaze za nove serva, ak by sa nakoniec ukazalo, ze to nepomoze.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
DaveLister

#431 Příspěvek od DaveLister »

Říkaš, že ti ulitne ocas... tak zační tím, nějaké neduhy na cyklice můžou být jenom projevy toho špatně chodícího ocasu(opačně to většínou nebývá). Zkontroluj mechaniku ocasu i v roztočeném stavu(na PROčku rádi odchází ložiska v gripech, což nemusí být znát bez odstředivé síly po roztočení). Zkontroluj jak si na tom s vibracema a tak, ocas musí držet jak přibitej i se setovou výbavou.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
mravecm1

#432 Příspěvek od mravecm1 »

Nie... ja hovorim, ze sa zatrasie na kridelkach (proste, ako keby som zakyval pakou kridelok doprava-dolava). Chvost sice tiez nedrzi uplne idealne :( , ale ked odpojim tiahlo od serva, tak citim, ze to ide uplne lahko. Ale o chvost mi teraz nejde.
A viabracie tiez ziadne nepozorujem.
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
DaveLister

#433 Příspěvek od DaveLister »

Aha, ja zrejmě neumim číst :), četl jsem:
Ocas vylozene uleti niekam do strany.

V tom případě asi moc neporadím, snad jenom nějak minimalizovat vůle a nastavit ideální dýlku pák serv pro modrou led, ty poťáky aspoň u mě nikdy nic nezměnily...
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
mravecm1

#434 Příspěvek od mravecm1 »

No prave... LED svieti na modro pri 6 stupnoch, takze to by malo byt OK.
Stale mi to vychadza na tie serva, lebo dve z nich maju trochu vacsie vole ako tretie. Ziadne ine vole tam uz nie su.
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
mravecm1

#435 Příspěvek od mravecm1 »

skusim trochu upravit otazku ;)

najde sa tu niekto, kto ma 450ku osadenu servami DS410 + microbeast a vie spravit tictoc ?
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“