GAMA 2100 - RTF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Joza

Re: GAMA 2100 - RTF

#421 Příspěvek od Joza »

lukasb182 píše:Aky kuzel a vrtulu ste kupovali (konkretne) z HK na Gamu ? Je treba dokupit aj nadstavec na osku? Dnes sa chystam objednat, tak prosim o rychlu radu. Dik.

Ahoj. Ja konkretne

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19018

a

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17885

Mej se
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#422 Příspěvek od ZIPP »

Tak Gama je už doma...našel jsem ji pod smrkem :mrgreen: .....teď jenom nastudovat čím ji osadit...bude to asi fuška se tady všemi možnostmi prokousat a vybrat to nej.... :lol:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
sxRider

#423 Příspěvek od sxRider »

Chtěl bych se zeptat jestli jste měnili ty plastový vidličky, popř. jaký jste tam dali?
Vor
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od Vor »

Zdravím
Pořídil sem gamu jako svoji první stavednici mám sice easyglidera ale z druhé ruky tak že už byl sestaven.Chtěl bych se zeptat jak ste připevnily serva do křídel,objednal sem serva na křidélka turnigy tgy-90s a jsou trochu menší než ten nalepenej plastovej úchyt v křídle napadlo mně tavným lepidlem k tomu úchytu a pak ještě lepidlem vyplnit ty mezery po obou stranách? A pak bych ještě se chtěl zeptat jak tam připevnit ocasní plochy aby to bylo simetrické jestli na to není jednoduchej fígl.Napadlo mě to přilepit na tu lepící pásku a pak to zalit řídkým sek. lepidlem.

Díky.
Easyglider PRO, Gama 2100, Twinstar II, Gripen
sechy
Kontaktovat uživatele:

#425 Příspěvek od sechy »

Serva můžeš dát na lepidlo, nebo na kvalitní
mechovou oboustranku.Hlavně je nelep třeba epoxidem!
Vop a Sop bych přilepil normálně vteřinákem.Třeba hustým
jesltli máš.Aby se s tím dalo ještě hýbat.Ono to celkem
pasuje jak má, takže žádnej fígl na to nepotřebuješ :wink:
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od ZIPP »

Tak jsem se rozhodl, že Gamu osadím servama TGY S3101S. Snad je to dorá volba a serva nezklamou. Jenom ta investice za 8 serv bude asi vysoká :( , ale co je dnes levného, že? :lol:
Co se týče upevnění ocasních ploch tak je přilepím disperzsním lepidlem a to buď SOUNDAL nebo klasickým Herkulesem. Uvidíme co to udělá..teoreticky by to mělo dost vydržet :wink:
Nebo to slepím Epoxidem a basta... :mrgreen:
sechy
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od sechy »

Na co máš v Gamě 8 serv?Já mám jen 6
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#428 Příspěvek od Andrews »

Prosím o radu:
Gama je doma ;) serva budou Corona 939MG. Motor setový a Birdie 50A s 3A BEC.
Co ale řeším je jak udělat sundávací výškovku (případně i směrovku) pro transport. Napadají mě dvě řešení a to buď rozdělit výškovku a udělat ji nasouvací jak křídla nebo udělat šroub co půjde spodem až do směrovky. Nemáte někdo tip na vhodné řešení? Neřešil jste někdo?
sDog

#429 Příspěvek od sDog »

Zdravím zkušené letce, koupil jsem létanou Gamu a chci někoho z Vás poprosit zda by bylo možné poslat mailem soubor z companion s nastavenim Gamy (nastaveni exp, abych videl jak mate ty mixy, letove faze) Děkuji moc je tam funkce tisk do souboru coz je moc pekne, tak kdyby nekdo mohl a chtel pomoci pred prvnim vzletem :))) Dekuji
Vzduch: T9x-Open9x - Gama 2100, Toro 900 TP
Země: Traxxas Slash VXL 2WD, Traxxas Slash VXL 4x4
vladinek

#430 Příspěvek od vladinek »

sDog píše:Zdravím zkušené letce, koupil jsem létanou Gamu a chci někoho z Vás poprosit zda by bylo možné poslat mailem soubor z companion s nastavenim Gamy (nastaveni exp, abych videl jak mate ty mixy, letove faze) Děkuji moc je tam funkce tisk do souboru coz je moc pekne, tak kdyby nekdo mohl a chtel pomoci pred prvnim vzletem :))) Dekuji

Tak pro verzi s klapkama na 8mi kanál s telemetrí (modul FAS-100) a MODE1 bych program se 3ma letovejma fázema (start se základním nastravením, letová fáze s omezením na 75% a diferenciací, přistání s klapkama) měl, chceš eprom do SZ ?
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
Trek

#431 Příspěvek od Trek »

sDog píše:Zdravím zkušené letce, koupil jsem létanou Gamu a chci někoho z Vás poprosit zda by bylo možné poslat mailem soubor z companion s nastavenim Gamy (nastaveni exp, abych videl jak mate ty mixy, letove faze) Děkuji moc je tam funkce tisk do souboru coz je moc pekne, tak kdyby nekdo mohl a chtel pomoci pred prvnim vzletem :))) Dekuji

Už to mám vyřešené a hotové. Směrovku i vyškovku mám odnímatelnou. Jsou to bublinky a je to určeno na lítání. Při pádech spoje lepené i šroubené upadnou.
Trek

#432 Příspěvek od Trek »

Trek píše:

Už to mám vyřešené a hotové. Směrovku i vyškovku mám odnímatelnou. Jsou to bublinky a je to určeno na lítání. Při pádech spoje lepené i šroubené upadnou.
Přílohy
IMG_1640.jpg
IMG_1635.jpg
IMG_1634.jpg
Naposledy upravil(a) Trek dne pon 07.01.2013 20:32, celkem upraveno 1 x.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od ZIPP »

sechy píše:Na co máš v Gamě 8 serv?Já mám jen 6

jejda..trochu jsem se přepočítal...dobrá..tak ty dvě navíc budou jako záloha doma v šuplíku... :D :D
sechy
Kontaktovat uživatele:

#434 Příspěvek od sechy »

:D tak to leda.Já už myslel že má gama šestiservové
křídlo
RedAce

#435 Příspěvek od RedAce »

Krásně vymyšlené. Akorát ty vidličky výhledově (co nejdříve) vyměň za kovové. Pětkrát je rozpojíš a spojíš a pošesté ti praskne. Když budeš mít štěstí, tak ještě na zemi a u směrovky. Když nebudeš, tak ve vzduchu a u výškovky. Mě jedna praskla asi po pátém přistání do trávy.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“