Beta 1400 reklamace

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 reklamace

#31 Příspěvek od RiMr »

No a ona vyhořela elektrika nebo co, poté co se rozletěl rotor? Nebo se to rozškubalo ve vzduchu?
Jestli ne, tak se dá předpokládat z výšky 100m minimálně řízený pád, ale spíš prostě nouzák na rychlosti a na břicho (přinejhorším)... No, po takovémto popisu bych se jako reklamační technik asi taky škrabal za uchem... :)
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od sechy »

Né, rozletěl se prostě rotor.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Pajas »

Já uvidím, jak to dopadne reklamace toho vrtulníku. Je to prokazatelná vada, za kterou opravdu já nemohu. Vysílač pískal už při prvním použití, to jsem teda nejdřív neřešil. ak se objevilo podivné chování, tak jsem už začal přemýšlet o reklamaci, pak když jsem s tím navýpadek signálu prásknul a zlomil kousek hlavní hřídele, tak jsem se prostě sebral a šel reklamovat. Zejtra to prý překročí bránu servisu firmy PELIKANDANIEL.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Jameson »

RiMr píše:No a ona vyhořela elektrika nebo co, poté co se rozletěl rotor? Nebo se to rozškubalo ve vzduchu?

Ak sa ti urve jedna lopatka pri plne bežiacom EDF, je to ako explózia vo vnútri stroja. Spravidla vyrve celé dúchadlo a to roztrhá bok lietadla. Pristávať s niečim takým na núdzaka je prakticky nemožné.

Problémom je preukázateľnosť niečoho takého. Výrobcu celkom chápem, že to nechce meniť, nakoľko spravidla nemá ako zistiť, ako došlo k poškodeniu a špekulantov, ktorí lietadlo rozmlátia na svoju neschopnosť riadiť ho a potom vravia, že sa niečo pokazilo, by bolo neúrekom. To je, bohužiaľ, fakt, s ktorým sa pri našom hobby treba zmieriť: niečo ako reklamácia modelu po havárii je proste nereálne. Iné je to, ak sa problém prejaví na zemi. Jeden príklad za všetko: ak sa vám na zemi kusne servo výškovky, s reklamáciou by nemal byť problém. Ak sa to stane vo vzduchu, spravidla nasleduje škaredá a úplne neodvratná skaza, po ktorej chcieť reklamovať čokoľvek je prakticky nemožné.

Riešenie je jediné - otestovať čo sa len dá na zemi a vo vzduchu dúfať, že to nerupne. Na druhú stranu, konkrétne pri dúchadle je lepšie, keď rachne vo vzduchu, lebo roztrhnutá turbínka dúchadla vie urobiť veľmi škaredé zranenia - ak máte nervy na pohľad na zašívané oko, tak si kliknite sem: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1422236

Isteže, strata modelu chybou výrobcu zamrzí, na druhú stranu, radšej prísť o model, ako o zdravie. Keď sa mi odtrhol mizerný záves výškovky na RTF lietadle, pozberal som trosky vraku a hodil ich do koša. Proste toto sa uhádať nedá... Ale rozumný predajca (ak uzná príbeh za aspoň trošku pravdepodobný) by sa mohol zachovať aspoň trošku fér a ponúknuť napríklad zľavu na ďalší nákup: kamarát utopil lietadlo, poslal súčiastky výrobcovi na opravu a ten po odstránení hrubej vrstvy medenky poslal radšej nazad poukaz na 100 dolárovú zľavu pri ďalšom nákupe. A neostalo pri jednom - aj takto sa buduje vzťah predávajúci - kupujúci, a výrazne intenzívnejšie, než len nadávaním na mizernú Čínu, čo kazí kšefty...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
sechy
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od sechy »

Ono tam bylo na statoru vidět že tam rotor dřel.Mám někde i fotky.
Rozebírat sem to nechtěl, když to bylo nový, tak to dopadlo takhle.
Zkrátka sem od takového velkoobchodu čekal jiný přístup,
a né že se budou handrkovat o věc v ceně pár desítek korun.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od RiMr »

Jameson píše:...Ak sa ti urve jedna lopatka pri plne bežiacom EDF, je to ako explózia vo vnútri stroja. Spravidla vyrve celé dúchadlo a to roztrhá bok lietadla.

Souhlasím, proto jsem se na to ptal, ale vypadá to právě, že se mu jen vysypal rotor (což se taky stává, hlavně po nasátí nějakého bince ze vzduchu nebo zevnitř z letadla).

sechy píše:...né že se budou handrkovat o věc v ceně pár desítek korun.

Ale jak to popisovals, tak se to jevilo tak, že se ti ve 100m výšce rozletělo EDF, tys kvůli tomu rozmlátil celé éro a to chtěls po nich uhradit...
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od sechy »

Tak já to blbě napsal.EDF se rozlítlo, a na letadle to odnes čumák.
Jestli se to dalo nebo nedalo zvládnout to už je jedno já to nezvlád.
To je jako kdyby ti u auta upadlo kolo, a prodejce by řek:v devádesáti?
to ste moh zvládnout :D
Taky sem si naivně myslel že třeba řekne,ok to je jasná vada výrobku,
dáme vám novej trup.Ale to už je fuk.
Phantoma sem zprovoznil, ale po pár letech stejně shořel régl.
Za 3t sem si ho teda moc neužil...
Holt chybama se člověk učí
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od RiMr »

Tak to jo, protože ty napsals:

sechy píše:...Prostě se rozletěl rotor.Dovedete si asi představit, jak vypadal
Phantom po pádu bez motoru ze 100M.
Psal jsem jim tedy mail,prý to nemá cenu abych to posílal...

Z toho si jeden neudělá představu o pomačkaném čumáku :wink:
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od sechy »

Na to se ale Pelikán vymlouvat nemoh, protože sem si tam zajel
A i přesto, sem utřel :D
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Pajas »

Takže mi vrátili vrtulník Colibri PRO. Kupovanej byl v JINU a byla to komedie. Nejdřív mi ho tam nechtěli vzít, že nic neslyšej (pískání vysílače + výpadky signálu a následné zničení součástky), tak jsem je přesvědčil a nakonec to pískání slyšeli. Nekomentuju to, že když by u Pelikána závadu neuznali, že mi prej naúčtujou v JINU hromadu peněz za dopravu tam, zpět, posouzení závady apod...
Pak říkali, že mechanický závady nikdy neuznávaj, že když pouštím vrtulník do vzduchu, beru na sebe riziko, že se mi roztříská a nikoho nezajímá, zda jsem za to rozbití mohl já nebo vada elektroniky.
Za pár tejdnů volali z JINA, že Pelikán volal, že pískání neslyšej, ale že mi teda vysílač vyměněj. Jinak mechanickou závadu (prasklej díl, kterej prasknul po ztrátě signálu a následným pádu) neuznávaj, ale můžou mě to spravit za 200 Kč. Vyřizoval to taťka, kterej jim na to řekl, že jo. Za několik dní přišel balík z JINA za 299Kč. Proč??? Na žádným poštovným jsme se nedohodli, tak proč ho platit? A navíc jde o reklamaci! Převzali jsme to, rozdělal jsem to a v balení nebyl ten šroubováček, co k tomu patří. Prostě ho ukradli.
Závěr: Nedoporučuju nakupovat v JINU, protože řešení reklamací je otřesné. Dál nic od Pelikána, protože maj podivné praktiky při reklamaci (prý někomu dali do vrtulníku zastaralý díl a kradou příslušenství) nehledě na to, že jim to trvalo kupu času než se na to vůbec podívali.
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od bekmen »

...klasika řešení reklamace u Pelikánů. Trochu je sice chápu, protože spousta lidí se snaží v tomto oboru asi reklamovat i neoprávněné pády, ale to jejich přístup nikterak neomlouvá. Mě tímto "řešením" reklamací prostě přesvědčili, že si nezaslouží mé peníze a proto jsem od Pelikánů od té doby již nic nekoupil a ani do budoucna kupovat nehodlám. Obecně je úroveň tuzemských obchodníků mizerná - a to bohužel platí i v ostatních oborech, ne jen v modelařině :(
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Hunger

#42 Příspěvek od Hunger »

Pecka tvrdili mi, že nemají díl do serva, hned jsem ho viděl a ukázal mu, že tam je a víte co mi řekli? Že to není ono :D no pakáž na 10 minut... Rc guru zhulene doupě a neskutečnej bordel na skladu. Rc king z prodavače jsem dlouho rozdychaval smích (něco co se nedá ani popsat). Houska ochota v prodejně je velmi "příjemná". Jinak reklamace u pecku v pohodě, ale řekněte mi, kde mám sakra nakupovat???
"Šmirgl to jistí!"
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od bekmen »

...asi v Číně - Pelikáni tam taky nakupujou :lol: ! Naštěstí jsem z HK nic reklamovat zatím nemusel - a kolikrát se to za těch pár korun ani nevyplatí řešit. Ale i tak podle toho co tady čtu, tak reklamace na HK fungují relativně slušně...
Ale je fakt, že na všechno se čekat nechce a něco potřebuje člověk rychleji. A vysílačku jsem kupovat taky v ČR...
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od RiMr »

Hunger píše:...řekněte mi, kde mám sakra nakupovat???

...u Vaňoucha..?

#45 Příspěvek od Hunger »

Tam jsem ještě nebyl reference jsou na něj dobré, ale bohužel ho mám trochu z ruky ... Jinak poslední 3 modely (jeden ve výstavbě) naštěstí nemají s firmami nic společného a už žádný model kupovat nehodlám :D levnější to rozhodně není, ale zábavnější ano... Jo máte někdo zkušenosti s tisknutím vlastních převodů do serva na 3D tiskárně?
"Šmirgl to jistí!"
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“