Velke open kombatove klani - prvotni napady

Naše nejmilejší kategorie - jsme totiž trošku závislí na adrenalinu. Jak svahový, tak Open i Airkombat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od Abu »

wroum píše:to je marny, pokazdy co se na nej na svahu domluvime, tak zmizi do stratosfery :lol:

Na svahu je to jiny, tam to jsou porad precejenom vetrone, ze.... :wink:
(uz bych si docela zakombatil, serva v Tomahawkovi jsou vymeneny, akorat ze ted fouka ten debilni sever)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od Vzduchoplavec »

wroum: Tak co - uz jsi vazil?
wroum

#198 Příspěvek od wroum »

Vzduchoplavec píše:wroum: Tak co - uz jsi vazil?

pouze od oka a myslim ze to je pres. :?

ted jsem pryc a nemam to u sebe.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Jak moc pres? Uvidime, kolik navazi Kabriolin.
wroum

#200 Příspěvek od wroum »

Vzduchoplavec píše:Jak moc pres? Uvidime, kolik navazi Kabriolin.

kdyztak za kazdejch treba 100g navic bude stuha o metr delsi nebo vypisem separatni kategorii... uvidime.

... taky este zalezi na tom jestli dokazu rozjet tu MVVS 2,5

nema nekdo predstavu, kolik vazi Mezek od Steinu bez vybavy? zbytek se da +/- odhadnout.
diablotin

#201 Příspěvek od diablotin »

já mám doma RATU a ta s výbavou vazi 850g jinak ten napad s tou delsi stuhou neni od veci.jinak ta rata s dvojkou motorem utahla i 12metru stuhy
Naděje umírá až po nás.
MC-22

#202 Příspěvek od MC-22 »

Tak co Wroume, máš zváženo?
Kamarádi mi říkají Skippy. Už asi 15 let, tak se přidejte.
Stejně jako ten klokan mám prý prázdnou kapsu, ale pořád si vyskakuju. :)
Graupner MC-22, 35 MHz, kanály 68 a 66
Tomahawk S a pár dalších létajících nesmyslů
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od Kabriolin »

Já jsem zatím bez éra uvidím v pondělí zda-li příjde, ale když to vemu jen teoreticky... : Motor mvvs 2,5ccm váha: 188 g u mě tři standardní serva á=43g tedy celkem=129g,baterie 4článek: 95g,Přijímač(HFD-08RO): 38g.

Takže to dohromady máme: 450g jen za vybavení a ruku na srdce kdo si myslí, že drak,nádrž a kompletní vystrojení(táhla,vrtule a pod.) bude vážit pouze 150g :?:

Otázkou ale zůstává: Když je omezen výkon motoru tak s přibývající hmotností si dotyčný spíš uškodí nežli bude mít převahu :idea:
Jeho stroj se mezi lehčími stává méně obratný a tudíž více zranitelnější.
Osobně bych počkal až wroun,já a george dokončej svoje stroje a příjdou s váhou, která opravdu bude dle mého předchozího nástřelu nad 600g.
A odlehčování již už hotového stroje, jen kvůli snížení váhy naprosto odmítám :!: To totiž zavání průserem, že pak se půjde pod bezpečnou pevnost letounu a stane se nebezpečným :!: Proto bych raději viděl stroje klidně přes 600g a raději bytelné a opravdu konstrukčně bezpečné než kombata na 2,5ccm co mu mávají křídla,když udělá prudký obrat :idea:

A pro stálé odpůrce pořádných motorů (abu) mám jednu zprávu:
Taky si chceme zalítat a pokud možno v dané kategorii a s bezpečnými éry :idea:
wroum

#204 Příspěvek od wroum »

MC-22 píše:Tak co Wroume, máš zváženo?

jak sem ho privez, tak sem ho hodil domu a zmizel sem pryc. dneska odpoledne se vracim, tak ho zvazim, kuchnu motor, vycistim a slozim a pokusim se ho nahodit. dam vedet :wink:
georg
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od georg »

Ahoj
Dlouho jsem nic nepsal a stál v pozadí, ale fakt ryskovat nebudu, udělám to pevný. Nosník bude Háčkový a jen nosník vychází něco málo pod 30g, hele, trup udělám z polystyrénu, pokud bude problém a váha bude moc, tak se domluvim s klukama a uděláme svůj kombat, já se doprošovat nebudu. Budu se jen koukat na elektriky. Tak kluci, budu odlehčovat na servech, dám HS-81 a malý na plyn, přijímač bud Superslim, spíš ale electron. Baterky normál 4 článek tak do 100Kč. Tak puste se do mě :D .
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od Kabriolin »

Já myslim, že tohle vše se pořádalo proto, aby jsme si zalítali kombat..né že pak se část trhne a bude se na spalováky koukat skrz prsty.. jsem zásadně proti dělení kategorií, protože by jsme si pak šli tři zalítat na kopec to mě netankuje.Na začátku se rozhodli pravavidla/omezení a prvotně se řeklo do metru a do 2,5ccm a milosrdně se motor elekter neomezil.Pak mám za to, že wroun odboku střelil 0,5kg a následně ho vzduchoplavec umravnil na 0.6kg, ale z čeho jste čerpali???Zmaximálních parametrů pro letoun 2,5ccm a 1m rozpětí to určitě nebylo.Proto bych se na nějakou váhu úplně vybodnul, protože to bych sizachvilku mohl vymyslet, že uděláme taky minimální váhu ať trošku zaměstnáme majitelé elekter a všichni si svého EPP miláčka budou miset navážit přesně na 600g a to ji to pravděpodobně taky nebude vonět, protože to nepoletí.Takže STOP diskriminaci spalovacích motorů.Parametry výkonu a velikosti splníme to je základ.Co se týká hmotnosti tak v duchu bezpečnosti,pevnosti a tuhosti celého kombat stroje je důležité na hmotnost nesahat.Nehodlám dělat PAKflyer na 2,5ccm!Myslim, že každý kdo má páru o spalovcích motorech, jejich vibracích a tudíš pevnostně zmáknutých konstrukcí pochopí, že dělat letadlo typu kombat na 600g je rozhodně v rozporu se zdravým rozumem.A jak už jsem uvedl výše: váha
nad 600gnení plus ale spíš problém :!:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od Abu »

No dobra, jak myslite... prinejhorsim si pojedu zalitat na Dobrou, kdyz se nebudu citit bezpecne. A asi to tak dopadne, protoze souboj vykonnostne, rychlostne i vahove zcela odlisnejch modelu podle me nema moc smysl. Proc se asi litaj ACES a ESA/EPA zvlast a ne dohromady ??
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od Kabriolin »

Abu píše:No dobra, jak myslite... prinejhorsim si pojedu zalitat na Dobrou, kdyz se nebudu citit bezpecne. A asi to tak dopadne, protoze souboj vykonnostne, rychlostne i vahove zcela odlisnejch modelu podle me nema moc smysl. Proc se asi litaj ACES a ESA/EPA zvlast a ne dohromady ??

Abu nikdo tě přesvědčovat nebude, ale myslím si, že tvé obavy jsou přehnané.Protože pokud ten kombat bude těžší jak 600g bude to úměrné výkonu motoru a nebude to "to" co si popisoval...právě naopak budu méně obratnější a budu rád pokud obratným EPP budu stačit...ty si to stále nechceš připustit... uděláš zatáčku na menší poloměru nežli já..nastoupáš rychleji než já..já v tom spalováku zrovna výhru nevidím.. Ale pokud si to chceš nadále namlouvat... :roll:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Tak panove! Dnes jsem udelal prvni test s "vytunenym" Mustangem a je to parada! Kridlo se konecne neprohyba a 3 clanek dava eru velmi slusny vykon k razantnimu stoupani.

Stuha 10 metru neni absolutne zadny problem. Naopak se stuhou se mi zda, ze to leti vice stabilne a ero je lepe citelne.

Pri druhem letu me bohuzel upadl motor (nejak se to vepredu rozlepilo) a musel jsem testovani prerusit. Nicmene jsem nadsen! Letovy cas 7 - 8 minut zadny problem. Trup je jiz opraven, takze se tesim na opravdovy souboj!

Jedine co neni nic moc je, ze vykruty jsou trochu pomale a pri pretazeni premetu to obcas padne po kridle.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Hoki »

Vzduchoplavec píše:Jedine co neni nic moc je, ze vykruty jsou trochu pomale a pri pretazeni premetu to obcas padne po kridle.

Tak to je paráda. Já bych měl mít Mustanga od PADa tento týden v pátek. Výkruty při souboji nebudeš potřebovat. A to přepadnutí neprozrazuj, budou od Tebe očekávat obyč manévr a takhle je překvapíš. Hlavně aby to pak nepřekvapovalo Tebe. :P :P :P
Odpovědět

Zpět na „Kombat“