T9x s ER9x na 3,5m větroně?

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: T9x s ER9x na 3,5m větroně?

#121 Příspěvek od Drondys »

mihlit píše:...Mně se u jednoho přijímače a rychlého digi serva podařilo problém s FrSky reprodukovat...

Který Frsky přijímač to byl konkrétně a s jiným Frsky přijímačem nebo servem se to neprojevovalo ?
JMalik

#122 Příspěvek od JMalik »

RiMr píše:
No a zatrhnou na podobných akcích třeba i Dx6i?
Jestli ne, tak to podle MÉHO názoru blbci............

Ani s Dx6i si tam nezalétáš.
Ještě jednou - nepustí Tě tam s žádným rádiem o kterém mají jakékoliv pochybnosti. Nenamontuješ si tam žádný komponent u kterého není předpoklad vysoké spolehlivosti. Nebude tam létat žádný dement bez ověření jeho pilotních schopností.
(Nebylo by lepší si prostě jednoduše zjistit pravidla na tu akci, než se tady složitě dohadovat?)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Atto

#123 Příspěvek od Atto »

Prečo sem JMalik furt zamotáva LaFerté?
Píše snáď zakladateľ tohto vlákna Peca001, že chce ísť na LaFerté?
NIE.

Píše, že má modely: Betu 1400, Diblotina 1600mm 15 ccm, Piper 1200mm a Gamu 2100 a teraz by chcel skúsiť nejaký 3,5 metrový model.
Nespomína žiadne súťaže, žiadne letové režimy a LaFerté už vôbec.

Na tomto fóre je zopár modelárov, čo lietajú vetrone 3,5 metra s vysielačom Aurora a podobne.
Pýtam sa: Ak sa takýto model môže ovládať Aurorou, môže sa ovládať aj T9X-kou?
Odpoveď je: ANO.

Peca001 sa pýta, či je to už hazard.
Odpoveď je: Ak to nie je hazard s Aurorou, NIE JE TO HAZARD ani s T9X.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od mihlit »

Já používám všude osmikanálové přijímače. Takže D8R-něco, co přesně za typ, to netuším. Servo... hehe... taky přesně netuším. Asi to na něm bude napsané, ale u sebe ho teď nemám a v historii objednávek mi zmizlo, protože prodejce ho již neprodává. Mělo by na to stačit ale jakékoliv rychlé servo (tohle mělo tuším 0.09 s/60°).Po zvětšení vzdálenosti to již bylo ok.

Tuším, že by to mohlo být toto servo:
http://www.modelmania.cz/index.php?page ... gzXzY0Ng==

Pro mou aplikaci bylo zbytečně moc rychlé, ale bylo zrovna v akci, tak jsem je vzal :) V tom videu, co jsem na to narazil já, to vypadalo, že použil klasičtější servo, takže by to snad mělo jít zreprodukovat i s nějakým pomalejším.

"Povedlo se mi to zreprodukovat s jedním přijímačem" - to neznamená, že s jiným ne. Dělal jsem jen jeden test a hned ten první uspěl. Někde jsem na to narazil na netu, tak jsem se prostě rozhodl vyzkoušet to taky a bylo.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od RiMr »

JMalik píše:
RiMr píše:
No a zatrhnou na podobných akcích třeba i Dx6i?
Jestli ne, tak to podle MÉHO názoru blbci............

Ani s Dx6i si tam nezalétáš.
Ještě jednou - nepustí Tě tam s žádným rádiem o kterém mají jakékoliv pochybnosti. Nenamontuješ si tam žádný komponent u kterého není předpoklad vysoké spolehlivosti. Nebude tam létat žádný dement bez ověření jeho pilotních schopností.
(Nebylo by lepší si prostě jednoduše zjistit pravidla na tu akci, než se tady složitě dohadovat?)

Tak to pak jo :)

#126 Příspěvek od Atto »

Kto sa toho roku chystá na LaFerté, nech sa hlási u súdruha Žinčicu a pána JMalika :lol: .
Ostatní sa môžeme vrátiť k pôvodnej téme tohto vlákna.
JMalik

#127 Příspěvek od JMalik »

Atto píše:Kto sa toho roku chystá na LaFerté, nech sa hlási u súdruha Žinčicu a pána JMalika :lol: .

Můžeš se vrátit k tématu, ale nevím jak k tomu chceš Ty konstruktivně přispět, když sám ty větroně nelétáš, neplánuješ je létat, rádia vyšší třídy neznáš, nikdy jsi to neprogramoval.
Můžeš tady myslím jenom teoretizovat.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Atto

#128 Příspěvek od Atto »

JMalik píše:Můžeš se vrátit k tématu, ale nevím jak k tomu chceš Ty konstruktivně přispět, když sám ty větroně nelétáš, neplánuješ je létat, rádia vyšší třídy neznáš, nikdy jsi to neprogramoval.
Můžeš tady myslím jenom teoretizovat.

Ako ty chceš tvojim básnením o La Ferté konštruktívne prispieť modelárom, ktorí sa tam nechystajú? Na čo je modelárovi, ktorý si chce za humnom zalietať s 3,5-metrovým vetroňom, pilotovi ktorý doteraz lietal s Betou 1400, Diablotinom 1600mm 15 ccm, Piperom 1200mm a Gamou 2100, vedieť aké "šľachtické" pomery vládnu vo francúzskom La Ferté?
Na čo mu to je?
Nemáš argumenty, tak sa snažíš ohurovať "lustráciami" ala La Ferté.

Opakujem ešte raz:
Ak sa takýto 3,5-metrový model môže ovládať Aurorou, môže sa ovládať aj T9X-kou?
Odpoveď je: ANO.

Peca001 sa pýta, či je to už hazard.
Odpoveď je: Ak to nie je hazard s Aurorou, NIE JE TO HAZARD ani s T9X.

A už sem La Ferté a podobné snobské móresy viac nezaťahuj. Nikto sa na ne NEPÝTAL.

Peca001 píše, že chce SKÚSIŤ nejaký 3,5-metrový model a PÝTA SA, či je na to T9X vhodná.

Jednoznačná odpoveď je: ÁNO, na rekreačný 3,5 metrový model je T9X od RiMra, ktorá za rok činnosti nemala žiadny problém, vhodná.
mior
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od mior »

JMalik píše:
leone píše:Možno súhlasiť s tým, že modely padajú viac na iné závady ako na problémy s vysielačom?

Ano.
Pokud máš spolehlivý vysílač, přijímač, serva a celou el. instalaci, tak třeba s akrobatem přijde skoro jistě rána na ruce. Ve vrtulníku se zřejmě podělá něco mechanického.
Pokud použiješ problémový vysílač, nejlevnější možná serva, paralelní baterky s konektorama navíc, připájíš kondenzátory k servům, přijímači, na kabel k reglu......., tak je pravděpodobnější, že na to spadneš, případně něco urveš při manipulaci s baterkou a podělá se to následně. Prostě k těm ránám na ruce přijdou ještě rány na techniku . To bych já rád pro sebe omezil na naprosté minimum. Je zbytečné na to padat.

Zase miešaš hrušky s jablkami. Otázka je jasná a konkrétna, tak sem nepleť problémový vysielač, najlacnejšie servá, kondenzátory dokopy!

Pýta sa a JA s ním:
1) Sú problémy s vysielačom najčastejšie príčiny pádu modelu?
2) Alebo konkrétnejšie, ktoré v poradí závad a porúch sú problémy s vysielačom?

Ja myslím, že:
1) nie
2) asi na poslednom mieste (až za problémami s rukami, hlavou, očami, poveternostnými podmienkami, pohonom, konektormi, kabelážou, palubnou elektronikou a iné.)

A od toho bodu 2) Ťa nezachráni ani rádio s diamantami!

A ako som k tomuto došiel?
Historickou skúsenosťou - spomeň si, čím sa riadili modely pár rokov nazad, vrátane značkových! Tá T9 je proti tomu špica! A predsa sa lietalo, aj veľké modely...
Inak by bolo zaujímavé, čím riadili tie modely v La Ferté... asi ničím, čakali až výjde tá najsprávnejšia vysielačka na svete, že :D
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
JMalik

#130 Příspěvek od JMalik »

mior píše:............A ako som k tomuto došiel?
Historickou skúsenosťou - spomeň si, čím sa riadili modely pár rokov nazad, vrátane značkových! Tá T9 je proti tomu špica! A predsa sa lietalo, aj veľké modely...
Inak by bolo zaujímavé, čím riadili tie modely v La Ferté... asi ničím, čakali až výjde tá najsprávnejšia vysielačka na svete, že :D

Už jen zopakuji co jsem napsal. Ferté a podobné podniky jsem nedával za příklad proto, abych dokázal, že tam dotyčný s T9X létat nemůže, ale proto, že se tam se scházejí modeláři se značnými zkušennostmi a znalostmi a ti roztřídili výbavu letadel podle spolehlivosti a z toho mimo jiné vychází, že vysílač T9X nestaví do stejné kategorie vysílačů jako JR, Futabu, Graupnera....
A čím řídili éra na takových akcích dříve. Pořád stejně. Tím nejlepším co bylo v té době k dispozici.
Tak jako se jezdila dřív silnice na kole v čepici, dnes musíš mít přilbu. Normální vývoj.
Já už k tomuhle vláknu nic nového nepřinesu, zdá se mi, že všechno co se mi připadalo podstatné jsem napsal, takže dál myslím beze mě.
pepin

#131 Příspěvek od pepin »

Díval bych se na to takto--pokud muj model začne někdo velice blízko obcházet s vysílačem Turnigy v ruce, budu velice nervozní, protože se budu obávat, že pokud náhodou zakopne a upadne na ten muj model a nějak ho poničí, zřejmě bude nejspíš veliký problém se nějak společně a rozumě dohodnout na řešení celé neštastné události.

Prostě pokud někomu zpusobíš nějakou škodu, bude ji chtít asi uhradit, takže jde v podstatě i v případě toho vysílače Turnigy pouze o to, jestli mu opravdu natolik duvěřuješ, že věc která tě stála pár kč nakonec nevyšplhá s cenou nahoru, ve formě---kuli této vysílačce nebo jakékoli jiné výbavě jsem musel nakonec z kapsy vytáhnout tolik a tolik abych napravil, co jsem zpusobil.

V podstatě se na to dá dívat i tak, že levnou výbavu někdo používá pouze proto, aby mohl mít někde na vkladní knížce uložených třeba 100000 kdyby někomu něco zpusobil a musel to uhradit---vubec nemusí jít o výrobky z číny, ano muže selhat cokoli----měl by hradit ale také kdokoli cokoli komukoli zpusobí---turnigáče nevyjímaje, bohužel tímto dojmem na své okolí nepusobí, tak jsou z nich všichni nervozní---i turnigáč bude nervozní, když mu bude ero obcházet malé děcko---nemyslím to špatně, ale z krásného koníčka se muže stát rázem noční mura.

Jnak nevidím duvod, proč by funkční turigáč neměl stačit ---možná i lépe, nežli jiné obyčejnější vysílače na nějakého 3,5m větroně, když jsme tu řešili ruzné potřebné mixy, tak to tam kluci v čele s Rimrem v pohodě dostali--dnes už asi i víc, něž o čem byla tenkrát řeč, ale i ten základ byl uplně v pohodě.

Jen bacha, vedle vašeho auta třeba za pár tisíc muže klidně stát i nepojištěné auto za melouna.Když se něco stane, bude to chtít majitel řešit.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od ČKALOV »

Atto píše:Kto sa toho roku chystá na LaFerté, nech sa hlási u súdruha Žinčicu a pána JMalika :lol: .

Ale tak už to pochop když je něco zakázané v La Ferté tak by se to mělo zakázat i na poli v Horní Dolní, no a proto doporučuje zakoupit to nejlepší. On to myslí dobře, jelikož by se ti v té Horní Dolní mohlo stát že tam budou létat dva takoví JMalikové a demokraticky ti to létání zakážou.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od RiMr »

Pepine, při vší úctě, to už jsou ale teda hodně vývody a konstrukce z cesty... Že ty něco popíjíš? :D

#134 Příspěvek od pepin »

ČKALOV píše:

Ale tak už to pochop když je něco zakázané v La Ferté tak by se to mělo zakázat i na poli v Horní Dolní, no a proto doporučuje zakoupit to nejlepší. On to myslí dobře, jelikož by se ti v té Horní Dolní mohlo stát že tam budou létat dva takoví JMalikové a demokraticky ti to létání zakážou.

v podstatě máš pravdu, pokud si budou tu plochu k létání v té Horní Dolní svépomocí upravovat a ty si tam budeš chtít cestou kolem zalétat, mohl by to být problém jenom kuli vysílači.tak to prostě je.
pepin

#135 Příspěvek od pepin »

RiMr píše:Pepine, při vší úctě, to už jsou ale teda hodně vývody a konstrukce z cesty... Že ty něco popíjíš? :D

od července pouze čaje :wink:JInakl Rimre, že ti ten turnigáč nakonec opravdu nestačil na celou cestu modeláře :wink:
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“