http://www.wimp.com/approachlanding/
A 380 přistání kdesi v americe
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- cholerik
- Kontaktovat uživatele:
A 380 přistání kdesi v americe
Naposledy upravil(a) cholerik dne úte 08.01.2013 22:24, celkem upraveno 1 x.
Re: A 380 přistání v LA
Fakt pěkný, já si toto videjko obzvláště vychutnal, protože (musím se pochlubit) jsem v pátek vezl dceru na Ruzyni, odlétala do Dubaje, dělá tam u Emirates letušku, a zřejmě bude lítat právě s A380. Zrovna se učí z A380-kových manuálů.
Když člověk-modelář vidí složitost těchto strojů, tak ho z toho musí mrazit! Jsou to borci tito piloti...
Když člověk-modelář vidí složitost těchto strojů, tak ho z toho musí mrazit! Jsou to borci tito piloti...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Jen poznámka k nadpisu - není to SF? 
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
Výborné video nemám slov 
Proč se mu tak mrskaj křidélka rozdělená na tři části? Jaký to má přínos? 7 minuta
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
xpetr píše:Proč se mu tak mrskaj křidélka rozdělená na tři části? Jaký to má přínos? 7 minuta
Odhadoval bych to na nějakou automatickou stabilizaci. Je to jemnější, než "smýkat" s velkým křidélkem. Ale jsem v tomhle laik (řečí dnešní mládeže LAMA), takže jenom úvaha.
Asi nějaký rušení 
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
xpetr píše:Proč se mu tak mrskaj křidélka rozdělená na tři části? Jaký to má přínos? 7 minuta
Ahoj,
to budou spojlery na automatické vyrovnání náklonu.
Mě fascinovalo jak si tam sedí, žádný knipl, jen sem tam točí kolečkem, vysune si klávesnici a na manuál má joystik. Ale parádní video, jak ho kontrola vodila na přistání.
Zažil jsem něco podobného na Istanbulem, ale v Airbusu.
Zdravím.
Pavel
Jo, jo, rušiče vztlaku.
kocispavel píše:Zažil jsem něco podobného na Istanbulem, ale v Airbusu.
A A380 je autobus?
- cholerik
- Kontaktovat uživatele:
cilku, cilku, ty jsi všímavej....
ale dík za upozornění. Jdu to přepsat,
ale dík za upozornění. Jdu to přepsat,
Re: A 380 přistání kdesi v americe
trošku klasiky snad neuškodí
V době, kdy CSA zavadelo moderní, počítačem (fly-by-wire) rizene A-320family byly mezi piloty těchto letadel a poněkud "obstaroznich" Boeingu B737 Classic drobné rozmisky a spickovani.
Zde je transkripce radiové korespondence (volací znaky jsem změnil a přeložil to do češtiny, abych nebyl napaden zastánci jazykove čistoty)
Na vyckavacim miste dráhy 24 stoji A320 a za nim B737-500 (rikejme jim treba CSA123 a CSA777)
TWR: CSA123 vstupte na dráhu 24, vzlet povolen.
CSA123: Vstupuji na dráhu 24.
Letadlo najelo na dráhu a tam zastavilo.
TWR: CSA123, deje se něco? Proc nepokracujete?
CSA123 (zmaztene): Praha vez, a co mam dělat?
Než stačila TWR odpovědět, ozvala se posádka letadla CSA777
CSA777 (pobavene a cesky): Napis TAKE OFF a zmackni Enter, vole
Je fakt, že dnes je řízení letadla "obsluhou složitého zařízení....Většina letu je o nadrilovaných úkonech a obsluze rádia a panelu autopilota...ale je to krásný a závidím 
Přistání na Lanzarote...:
http://www.edisk.cz/stahni/29455/MOV_06 ... .02MB.html
Přistání na Lanzarote...:
http://www.edisk.cz/stahni/29455/MOV_06 ... .02MB.html
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem seděl v hospodě s jedním pilotem co lítá na B737 u jedné nejmenované společnosti tak mi říkal: "Lítat s bulíkem je jako lítat s trochu přerostlou Piper Senecou"
Spíš vzdávám úctu starým sokolům pilotům co létali na Tu134, Tu154, Jak40/42. To je něco úplně jiného než lítat na "Flying playstations".
Nejvíc mě na nějakém start-up videu Tu154 dostalo: "Voloďo a máme parašuty?"
od té doby si z toho děláme s tátou strašnou srandu.
.jpg)
Spíš vzdávám úctu starým sokolům pilotům co létali na Tu134, Tu154, Jak40/42. To je něco úplně jiného než lítat na "Flying playstations".
Nejvíc mě na nějakém start-up videu Tu154 dostalo: "Voloďo a máme parašuty?"
.jpg)
No-ono se říká, že přirovnání kulhají....Ale je fakt, že obě letadla mají berany 
A dva motory...tedy jen malinko se lišící
A dva motory...tedy jen malinko se lišící