zdravim všechny modeláře....jsem modelář a zakoupil jsem si asi před půl rokem turnigy TGY 9X...v domnění že akorát spáruji s přímačem a je to hotový...no jo ono to nějak funguje...ale potom co jsem tady pročítal fórum o tomto vysílači jsem zjistil že tam mám asi zastaralý menu atd,nemám tam žádnou kalibraci ....menu se skláda ze dvou stránek+jméno modelu,výměna MODU a zvolení HELI,ACRO atd...o co jde...potřeboval bych od Vás pár rad co stím mám dělat.takže potřeboval bych nějakým způsobem přehrát firmware nebo jak se to jmenuje a trochu s tím pomoc to uvést do chodu...poradíte co mám DĚLAT???
PROSÍM PORAĎTE MI!!!!!!!
TGY 9x přehrání firmware
Re: turnigy TGY 9x
Tohle jsi pročetl? http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x Radek
ICQ 638556901
-
tomhla1984
Re: turnigy TGY 9x
no právě že pročetl a moc jsem se toho nedozvěděl
no nevím si rady..
Re: TGY 9x přehrání firmware
tomhla1984 píše:zdravim všechny modeláře....jsem modelář a zakoupil jsem si asi před půl rokem turnigy TGY 9X...v domnění že akorát spáruji s přímačem a je to hotový...no jo ono to nějak funguje...ale potom co jsem tady pročítal fórum o tomto vysílači jsem zjistil že tam mám asi zastaralý menu atd,nemám tam žádnou kalibraci ....menu se skláda ze dvou stránek+jméno modelu,výměna MODU a zvolení HELI,ACRO atd...o co jde...potřeboval bych od Vás pár rad co stím mám dělat.takže potřeboval bych nějakým způsobem přehrát firmware nebo jak se to jmenuje a trochu s tím pomoc to uvést do chodu...poradíte co mám DĚLAT???
PROSÍM PORAĎTE MI!!!!!!!
1. Nejdříve by sis měl ujasnit jestli vůbec potřebuješ nový firmware tj. jiné menu, jiné funkce apod., protože řadě lidí na různé jednodušší modely úplně stačí T9X tak jak je s tím původním tedy starým firmware tj. s menu atd., které tam teď máš. Rozhodně je mylné se domnívat, že s tím co tam teď máš je to zcela k ničemu. Různé video návody a popisy nastavení různých možností pro původní firmware tj. menu atd. co máš nyní v T9X najdeš viz několik odkazů.
Postup kalibrace: viz tento odkaz
Stává se, že se kalibrace s původním firmware někdy neuloží a pak je třeba ji provést i několikrát opakovaně dokud se to nepodaří uložit.
Vybrané položky nabídky Systém: viz tento odkaz
Vybrané položky nabídky Funkce: viz tento odkaz
Modelové situace a mixy: viz tento odkaz
2. Pokud už dospěješ k tomu, že je pro tebe opravdu nezbytné mít v T9X některý z těch lepších firmware tj. nové menu, funkce atd. např. ER9X nebo Open9X, pak je otázkou nakolik jsi zručný a zda si vůbec troufáš udělat tu aktualizaci sám podle návodu viz tento odkaz, protože pro někoho kdo se v tom vůbec nevyzná to nemusí být až tak jednoduché jelikož to vyžaduje zásah do vysílačky, připájení vodičů s konektorem pro programátor, použití externího programátoru atd. a v případě nějaké chyby můžeš dosáhnout i toho, že si vysílačku poškodíš natolik, že ti z toho zbude jen T9X vhodná akorát tak na náhradní díly. Pokud se na to sám necítíš pak najdeš kontakty na lidi co dělají různé úpravy a flashování firmware v T9X viz tento odkaz a tam zejména viz kontakty uvedené v diskusi pod tím článkem. Případně můžeš zkusit kontaktovat přes SZ i Rimra jestli bude mít čas. Pokud by nikdo neměl zrovna čas tak můžeš kontaktovat jednoho z prodejců T9x v ČR viz tento odkaz, který nabízí za poplatek flashování firmware v T9x, a to i těch, které jsou koupeny jinde než u něj.
3. Pokud už budeš mít nový firmware tj. nové menu, funkce atd. pak si můžeš podle toho který budeš mít nastudovat příslušné návody viz pár dalších odkazů.
V případě, že budeš mít firmware tj. menu, funkce atd. ER9X:
Základní seznámení s funkcemi: viz tento odkaz
Modelové situace a mixy: viz tento odkaz
V případě, že budeš mít firmware tj. menu, funkce atd. Open9X:
Seznámení: viz tento odkaz
Český návod: viz tento odkaz
-
tomhla1984
Re: TGY 9x přehrání firmware
supeeeeer,paráda moc ti děkuji...takovou radu jsem si přesně představoval...opravdu veliké díky...všechno prostuduji a dám jsem nebo přímo tobě vědět...chtěl bych s tím ovládat tank tiger 1:6...takovej drobek 120kg a potřebuju k tomu právě aspoň 8 kanálů+nějaký základní mixi...uvidim tedy jak jsi psal že by mi to možná vystačilo v základu...ale podle toho co je zapotřebí to nadupat tak to bych opravdu sám nedal!!!
DÍKY ZA RADU!!!hodně jsi mi pomohl