Sab goblin 700

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jirmus23

Re: Sab goblin 700

#1051 Příspěvek od jirmus23 »

Allesak píše:Podle mě by mělo být vlákno o té či oné helině pro ty, kteří chtějí někomu něco poradit ze své zkušenosti nebo někdo potřebuje poradit a né pro ty, co mají hov*no co na práci a rejpou.

Prostě jsem vzal pilník a kabina sedí jak má.

Zdravím! Koukám, že se tady taky najde někdo slušný a rozumně odpoví. To napadání,si nechte vážení příznivci na doma,jsme tady snad na pomoc jeden druhému a hloupé keci-to snad ne! To jen tak na okraj. Uvítal bych, kdyby mi někdo řekl, zda mám jít do goblina a lze na to dát maketu? Zdá se mi,že je dobře zpracovaný.A jěště co je v balení součástí a co si musím koupit? Jinak mám T-rex 500 v maketě. Jirka 52let. Díky za odpověď!
T-rex 500
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#1052 Příspěvek od MS COMPOSIT »

Zdravím! Koukám, že se tady taky najde někdo slušný a rozumně odpoví. To napadání,si nechte vážení příznivci na doma,jsme tady snad na pomoc jeden druhému a hloupé keci-to snad ne! To jen tak na okraj. Uvítal bych, kdyby mi někdo řekl, zda mám jít do goblina a lze na to dát maketu? Zdá se mi,že je dobře zpracovaný.A jěště co je v balení součástí a co si musím koupit? Jinak mám T-rex 500 v maketě. Jirka 52let. Díky za odpověď![/quote]

Ahoj,součástí balení je drak (mechanika)listy 690 mm a vrtulka 115 mm.
Zpracované to je výborně,ale do makety bych to doporučil pouze pro člověka znalého modelářství,pro stavěče.Lítač (jak zde bylo rozděleno) to do makety asi nenaimplementuje.
Snadnější je do makety navraždit klasickou mechaniku s trubkou,ale
jestli se chceš přijet podívat jak to vypadá v rozsypu není problém,můžeme pokonzultovat.
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
Trust

#1053 Příspěvek od Trust »

Tady je odkaz na jednoho stavěče http://rc.runryder.com/helicopter/t699628p1/
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1054 Příspěvek od tomasvrx1 »

Tak počasí nám nepřeje. A vypadá to, že si budeme muset, alespoň někteří znás, užít toho vrtulníkářského abstinování :-) Aby to tu tak nějak neskomíralo přídám trochu poznatků.
Do Goblina mě dorazil Nový motor X-ERA 4530-500 Goblin Edition. Na motor se podíváme ze stránky jeho zpracování. Motor jsem zakoupil na http://www.chilliheli.com/ Motor ale v nabídce není což je možná škoda. Stačilo se jen zmínit a motor mi byl bleskurychle nabídnut.
Netrvalo dlouho a motor dorazil úhledně zabalený a hlavně perfektně doslova obrněný pěnovou hmotou proti případnému poškození balíku.

Ze strojírenského hlediska je motor vyráběn na 5 osém CNC a je tak dosaženo NAPROSTÉ přesnosti dílů.
Obrobené plochy jsou fakt na absolutní špici !!! V současné době by nebylo možno udělat motor přesněji a kvalitněji. Pro atraktivnější vzhled je část lože opravdu velmi jemně povrchově upravena do matné struktury povrchu. Hřídel motoru podle struktury materiálu bude velmi tvrdá. Měřit nebudu. Bylo by to zbytečné. O kvalitě netřeba pochybovat.
Magnety jsou opravdu velice blízko u statoru. řádově max 0,3 mm !! Což je fakt paráda a osobně z toho mám velkou radost :-) Protože se tím zvyšuje jak výkon, tak se snižuje zpotřeba el. energie.
Rotační plášť chodí ABSOLUTNĚ PŘESNĚ Nic nehází jako u motorů jiných značek.
Za sebe dávám 1******** A jestli někdo hledá nekopromisní výkon a kvalitu rozhodně bych neváhal tento motor pořídit.
Přílohy
P1010138.JPG
P1010136.JPG
P1010135.JPG
P1010134.JPG
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1055 Příspěvek od tomasvrx1 »

Další foto ......
Přílohy
P1010145.JPG
P1010141.JPG
P1010140.JPG
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1056 Příspěvek od tomasvrx1 »

Tak Jak už to bývá, tak reakce obchodníků je v dnešní době dost pohotová. Motor Goblin edition se dnes nechá sehnat jak jsem řekl i u nás a to např.

http://www.chilliheli.com/101,cz_x-era- ... ition.html

A pak zde. Zde se nechá sehnat verze s prodlouženou hřídelí.
Tedy né jen pro Goblina. U Goblin Edition je hřídel kratší tak pozor na to !!! Nicméně to do budoucna není problém protože hřídel jde bezproblému vyměnit za delší...

http://www.modelsport.info/HELI-ELEKTRO ... 30000.aspx
swalko

#1057 Příspěvek od swalko »

Nemyslim to zle, ale to co tu chvalis na Xere 4530 povazujem za standard u kazdeho slusneho motoru v tejto cenovej hladine. Tu je uz ale asi zvykom vychvalovat do nebies +- bezne veci, takze pozor na to.
Xeru 4530 mam uz rok. Spracovanie je na vysokej urovni. Na mojej Xere 4530 bolo vsak nutne menit obezku pretoze povodna bola zle vyvazena. Moc som v to nedufal ale druha obezka je vyvazena tak ako ma byt. Vykon a spotreba Xery 4530 je perfektna, ked sa dobre sprevoduje (ma radsej vacsie prevodove pomery) tak to vobec nie je taky zrut ako by niekto podla rozmerov 4530 predpokladal. Moja Xera 4530 ma za sebou vyse 400 startov a ked som z nej vytiahol loziska tak boli skoro ako nove, hriadel tiez.
Co je vsak problem na Xere tak to je rovnomernost rozmiestnenia magnetov na obezke. Toto nie je problem len mojich dvoch obeziek, ale videl som to aj na viacerych inych Xera obezkach. Magnety su rozmiestnene nerovnomerne (rozdiel je viditelny okom a po odmerani miestami az do 2mm) nie len horizontalne ale aj vertikalne. Netvrdim ze je to len problem Xery, ale napr. taky Kontronik ma magnety rozmiestnene perfektne. Je to o technologii lepenia magnetov. Nerovnomerne rozmiestnene magnety mozu regulatoru sposobovat problemy ked bude motor dosahovat svoj vykonnostny strop.
rcblog.houseofcode.eu
seltino

#1058 Příspěvek od seltino »

Ahoj, jelikož nemůžu z hlavy vyhnat Goblina 500, chtěl bych se optat majitelů většího Goblina, kterým se už povedlo Goblina pokřtít o zem, jak je na tom odolnost ocasní části při pádu?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1059 Příspěvek od tomasvrx1 »

Tak Tvoji reakci v tomto případě chápu :) Ale u motorů zakoupeného V dnešním roce. Né před rokem je VŠE naprosto symetrické a přesné. V loži je otvor kterým se nechá usazení magnetů změřit. Já mám největší rozdíl ve výškovém uložení 0,1 mm!! Tedy DESETINU MILIMETRU To považuji za absolutně normální, kde to může být i chyba mého měření. Co se týče uložení magnetů a jejich mezer mezi sebou tak mezery jsou stejné !!! V tvém případě šlo asi o vývoj ,nebo nesjednocenou výrobu :-( Dnes to je již Vychytané a nevěřím že mám jen štěstí. 100% je to lepeno v přípravcích. Magnety jsou úplně stejné. Stejně tak jejich umístění. Nedovedu si představit že bych to udělal přesněji. Všude se může vyskytnout nějaká chyba. Dělají to jen lidé. Pár motorů jsem viděl a vím že i u těch dražších kvalita nebyla valná, ale ani špatná. Tak jako dobrý ale nějak mě to nenadchlo. A to byly i moje obavy před koupí ,kdy jsem se bál, jaká to bude kvalita. Přeci jenom je to na mě dost peněz. Takže z Hlediska technologií není pochyb o pokroku a sjednocení. Jsem rád že si to napsal. Protože můžeme vidět že na motorech ajejich kvalitě HODNĚ zamakali. I Pavel se na něj díval A porovnával s motorem co má ve vrtulníku. Tak třeba se ktomu vyjádří. Má ho myslím sezónu? Takže za výrokem 1*********** Si musím stát :-)
swalko

#1060 Příspěvek od swalko »

Nahradna obezka ma cca 4 mesiace a magnety su na nej ked to prehnam "rozhadzane" rovnako ako na starej. Z toho co som videl na inych Xerach tak si myslim ze skor mas stastie ty ze mas magnety rovnako nez ja smolu. Rovnako a nie len oni to mali pri previjani na Xere 4530 napr. Ralph Okon a Gmauro co su pani ktori sa v motoroch naozaj vyznaju. Inak moja Xera 4530 chodi dobre, len tie magnety trochu zamrzia pri tej cene.
Naposledy upravil(a) swalko dne čtv 10.01.2013 10:18, celkem upraveno 1 x.
rcblog.houseofcode.eu
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1061 Příspěvek od pkotatko »

Mam a nebo mel jsem Xeru 4135, 4030, 4020. Ani s jednou nebyl zadny problem.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1062 Příspěvek od tomasvrx1 »

No to tedy nechápu kde je chyba :-( nechce se mi věřit že zrovna JÁ mám štěstí :lol: :lol: Vždy natrefím na nějaký zádrhel :lol: Tak víc už porovnat nemohu. Snad napíše někdo kdo ten motor má a řekne svoje zkušenosti. Ale u mého provedení by to bylo nějak moooc náhod aby bylo vše stejné. Tak nevím... A nechám už na ostatních :-)
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1063 Příspěvek od Howking »

Já mám s Xerou jediný problém. Od Trnávky do něj sháním osu. Oslovil jsem už tři prodejce, vždy jsem dostal příslib, že do měsíce a stále nemám nic.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
boZZda

#1064 Příspěvek od boZZda »

Co vím, tak Xera se docela slušně kvalitativně posouvá. Osobně jsem měl svoji Xeru Goblin Edition rozebranou někdy koncem roku a ničeho jsem si takového jako Swalko popisuje nevšiml. Je pravda, že jsem se na to nesoustředil, ale když jsem ho čistil vevnitř, tak bych si asi takové věci jako jsou nesouměrné magnety všimnul.

Motor mám od dubna 2012.

Navíc musím říct, že Goblin Edition je u Xery objednaný na zakázku a je na něj kladen velmi velký důraz na kvalitu. Takže je klidně možné, že Goblin Edition je trošku více hlídaný motor. Nevím, jen hádám.

Jo a když nasadím jakýkoli jiný motor, tak mám pocit, že jsem si nasadil na helinu zbíječku. Nasadím Xeru a jen vánek a vibrace takřka nula.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
swalko

#1065 Příspěvek od swalko »

Howk, tak si ju objednaj z USA, uz si ju mohol davno mat. Ak nie je dostupna na Davidovej stranke, napis mu, podla mna ti urcite pomoze ak bude moct.

Goblin edition bude presne ten isty motor ako obycajna Xera 4530 len s inym napisom a kratsou hriadelou. Pokial sa na rovnomernost lepenia magnetov nesustredis, tak si ju nevsimnes. Jedine ze by tam bol rozdiel aspon tak 5mm. Aby to nebolo len o mne tak http://www.gmaurobrushless.it/index.php ... Itemid=134 a http://www.helifreak.com/showthread.php?t=386981 .

Tym co som napisal nechcem dokazovat ze Xera 4530 je zly motor, len som chcel poukazat na to ze aj "luxusne" :lol: motory maju svoje muchy. Ja si svoju Xeru 4530 nechavam a budem ju lietat dalej lebo neviem ci by som momentalne nasiel motor s podobnym pomerom vykon/spotreba.
rcblog.houseofcode.eu
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“