copter fpv crash prosim o radu

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Zpráva
Autor
alexik46

Re: copter fpv crash prosim o radu

#16 Příspěvek od alexik46 »

no mam ještě přijímač hitec minima ktery nemá telemetriji ale má dvě antény myslite že by byl vhodnější?
nosense
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od nosense »

V tomhle případě těžko říct. Mě se například podařilo havarovat na ztrátu signálu i s JETI DUPLEX, kde jsou 2 antény a telemetrie, která by mě měla na slabý signál upozornit. V klidu jsem si letěl, pak ve vzdálenosti nějakých 500m a výšce 2-4 metry při otáčce zpět slyším pípnutí slabého signálu. Než jsem stačil dokončit otáčku motory se zastavily (fail-safe) a copter ležel na zemi v obilí. Na vině bylo špatné uložení antén, kdy byly v jeden okamžik obě antény zakryty částmi copteru. Pokud máte větší dosah videa než RC je podle mě telemetrie udávající slabý signál nutností, která ale nemusí stačit, pokud se úroveň signálu sníží skokově při změně orientace antén.
MX16s + Duplex | T9x + Frsky @ Open9x
Tricopter | FreeBee | Swift | Sirius
Více na http://nosense.cz
alexik46

#18 Příspěvek od alexik46 »

no zkusim nastavit fail safe na hold a pomalé klesání tím to aspon nerozbiju a možná se signál znovu chytí také chci přestavět pozice přijímače a také vysílače videa aby byli co nejdál od sebe ale muj sen je létak aspon do 1 km a když už jsem objetoval do fpv na zesílení signálu tak budu muset pořešit i tohle nebot na další pád už nemam fifníky :-)
nosense
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od nosense »

Na to taky pozor. Uz jsem videl na videu copter, co mel taky nastavene pomale klesani na failsafe, ale na zemi se motory zamotaly do travy. To vedlo ke spaleni reglu a jen tak z toho nezbyla jen hromadka popela.

Jednou mi jeden dlouholety modelar dal moudrou radu: "Nikdy neposilej do vzduchu nic co si nemuzes dovolit rozflakat." - To k tem fifnikum :)
MX16s + Duplex | T9x + Frsky @ Open9x
Tricopter | FreeBee | Swift | Sirius
Více na http://nosense.cz
alexik46

#20 Příspěvek od alexik46 »

tak jsem copter dal konečně do kupy a letá to super DOKONCE UŽ I VIBRACE NA VIDEU JSOU PRYČ nastavil jsem fail safe na pomalé klesání a zapnutí vyrovnávání a volbu návrat domu radši ne nebot se mi dneska při záletu stalo že copter letěl uplně jinam než má :-D a přitom sem nechal gps naběhnout cca minutu .Taky bych chtěl poradi jestli se ted to uspořádání antén zdá lepší nebo jestli bych ještě měl uvažovat jinak diky za odpovědi
Přílohy
20130109_204604.jpg
20130111_205043.jpg
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od MarkAurel »

tu antenku z radio prijimaca bi som asi dal smerom dohora nech pretrca ponad vezu v ktorej mas elektroniku tak tu antenku nebude nic clonit. a k tomu GPS ak ti coptera nestoji na mieste v acro cize iba na gyra,ani v angle mode ci Alt Hold nemozes chciet od GPS spravnu reakciu
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
alexik46

#22 Příspěvek od alexik46 »

MarkAurel píše:tu antenku z radio prijimaca bi som asi dal smerom dohora nech pretrca ponad vezu v ktorej mas elektroniku tak tu antenku nebude nic clonit. a k tomu GPS ak ti coptera nestoji na mieste v acro cize iba na gyra,ani v angle mode ci Alt Hold nemozes chciet od GPS spravnu reakciu

diky s tou antenou už jsem taky tak myslel ji dat na horu akorad jsem nevěděl jestli je to dobře ale nepochopil jsem to staní a navrat domu ....predtím to fungovalo ok :-( maximalně myslim že bylo malo satelitu načteno nebo porucha ..zkus mi to prosím vysvětlit nějak lépe a dekuji za odpověd
alexik46

#23 Příspěvek od alexik46 »

tak jsem přestavěl tak nějak jak jsem pochopil z tvojí rady markaurel
Přílohy
20130112_124024.jpg
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od MarkAurel »

no takto to musi bit uz v poriadku.

na spravne fungovanie GPS je nutne:

trimami na Tx nastavit copteru nech len na gyra /acro mod/ vo vzduchu co najlepsie stoji

potom mozes skusit copteru v stable/angle mode/ zase ju dotrimuj tak nech stoji vo vzduchu ale nie trimom na Tx ale kniplom tak ze v Disarmed das plny plin a vedlasim kniplom tukas kam potrebujes ako klasickym trimom preblikava pritom asi stredna ledka na doske ale vzdi tukni len trochu a zase skus vzlietnut a ak coptera este uteka tak zase pristan a zopakuj trimovanie kniplom az kim nebude vo vzduchu v angle mode stat.

Ak teda coptera drzi vo vzduchu skus altitude hold a dolat Baro PID, odporuca sa mat na barometre molitan nakolko vysledok moze bit nepredvidatelny.

A ked mas copteru v STABLE Mode a ALT Hold OK mozes skusit GPS Hold.
alexik46

#25 Příspěvek od alexik46 »

no tomu co mi tu povídáš ani trochu nerozumím takže mě čeká spousta čtení a čtení ale dnešní let dopadl ok nebyl ani jeden výpadek a vzdálenost ulétnutá s fpv byla cca 450 metru což mi už při 250metrech minule vypadl signál ....takže aspon něco se mi povedlo zdokonalit :-) a večer jsem dam videjko na ukázku
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od MarkAurel »

videjko mrkneme :D
HynX
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od HynX »

alexik46 píše:no tomu co mi tu povídáš ani trochu nerozumím takže mě čeká spousta čtení a čtení...
kukni tu: http://www.multiwii.com/faq#How_to_trim ... 7_and_more
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
alexik46

#28 Příspěvek od alexik46 »

HynX píše:
alexik46 píše:no tomu co mi tu povídáš ani trochu nerozumím takže mě čeká spousta čtení a čtení...
kukni tu: http://www.multiwii.com/faq#How_to_trim ... 7_and_more

moc děkuji ale ang neumím takže radši budu louskat něco českého :-)
alexik46

#29 Příspěvek od alexik46 »

tak slíbenné videjko nečekejte nic dobrého šlo mi hlavně o zkoušku signalu a také to bylo předěláno v programu který jsem viděl poprvé navíc to docela fučelo ale to už si asi všimnete při letu že letím stále ve sklonu :-D http://www.youtube.com/watch?v=Cw5JALtFoIM
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od MarkAurel »

videjko super, len som si vsimol ze tam mas tiez vlnenie videa zrejme koli vibraciam, tiez s tym bojujem, aky program si pouzil ohladom toho videa vo videu :D
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“