Skylark Letí, ano je to tak!!!
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Technologie
doporučuju stavět z potpronu nebo z EPP. je to rychlé a vydrží to.zkuz si větrat v pokoji a používat rychleschnoucí kyanoakrylátová lepidla.a když budeš brousit nezapomen si to vyluxovat... 
SkyLarkMen píše:Když já chcu klasiku, žebra + potah. Tak jako když jsem to dělat ještě za komoušů. Ale už si nepamatuju jak! Ta nažehlovací fólie se už nemusí lakovat ?
vyprdni se na klasiku. ta hovno vydrží a je s ní hrozná práce je uplně na nic. s klasikou se misíš štvát se žebrama atd. s EPP jenom vyřízneš obrys ani profil nemusíš dávat a maš kvalitní letadlo za nízkou cenu...rozmysli si to..
Hozna ma pravdu, klasika ma opravdu neco do sebe. uz jenom letadlo stavet, dat si s nim tu praci a opatrnost pri litani, je to pri rizeni uplne jinej pocit, kdys si s letadlem takhle vyhrajes. mas k nemu mnohem vetsi uctu, litas cisteji a pekne se o nej staras, neni to jen 'no a co, zase mi z nej zbyl na stene jen mastnej flek, za vecer mam novy..'. nehlede na to ze ani epp,eps,ps a kdovi co jeste taky neni tak uplne idealni jak pises, sice mozna o neco vic vydrzi, ale je probelm je zpevnit proti krouceni, neustale se vlni, jsou nepresne a konstrukcne kdyz dojde na reseni vyztuh a podobnych vymyslenosti to neni jen 'vyriznes obrys a ani profil nemusis davat' . u slowflyera se bez profilu neobejdes, pokud ma letat opravdu slow. spravne udelane vyztuhy je docela umeni a opet se neobejde bez uhliku nebo kevlaru. nehlede na vysoke castky pri porizovani AC vybaveni k shockflyerum, bez ktereho to nejde jak by melo. mozna je dneska klasika lehounce na ustupu v halove oblasti, ale myslim ze jeste nakou chvilku nezmizi. 
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
Jde mi o to, že se chci bavit tou " složitou " stavbou. Žebra + potah, ta nažehlovací fólie je pro mě novinka. Musí se před nažehledním přilepit ? Jestli jo tk čím?.
Když chci pomalolet, jaký mám zvolit tvar žebra ? Spodek asi rovný a vrh ce tvaru půlkapky ?
Jaký doporučujete I-obchod s modlářským materiálem. V olomoucu vím o jedné modelářské prodejně a tam se mi chodit nechce neb obsluha propichuje pohledem.
Když chci pomalolet, jaký mám zvolit tvar žebra ? Spodek asi rovný a vrh ce tvaru půlkapky ?
Jaký doporučujete I-obchod s modlářským materiálem. V olomoucu vím o jedné modelářské prodejně a tam se mi chodit nechce neb obsluha propichuje pohledem.
Nažehlovcí folie se nelepí, od toho je nažehlovací
. K pomaloletu snad profil s prohnutou spodní stranou nebo obyčejný Clark Y.
E-obchod ti těžko doporučím, v Plzni, kam to mám blízko jsou prodejny dvě, a tak na nezájem obsluhy nenarazím (navíc se všichni známe). Našel jsem http://www.direkt-obchody.cz/. Jinak co nekoupim v modelari, objednam od výrobcu.
E-obchod ti těžko doporučím, v Plzni, kam to mám blízko jsou prodejny dvě, a tak na nezájem obsluhy nenarazím (navíc se všichni známe). Našel jsem http://www.direkt-obchody.cz/. Jinak co nekoupim v modelari, objednam od výrobcu.
taky bych dal jen prohnutej profil- nazehlenou jen horni stranu kridla, profil s velkym klenutim aby mel odpor a litalo to pomalu. z e-obchodu nakupuju v jinu(www.jino.cz)-maji pekny ceny a prodejnu maji v hradci, pripadne mi co potrebuju koupi bracha v brne. folie ma tu vyhodu, ze se snadneji vypina, neni nachylna na zmeny vlhkosti a letadlo je potazeny za odpoledne, bez dalsiho tydenniho az mesicniho cekani na vysychani laku a nanaseni dalsich vrstev.
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
potazenim jenom jedne strany usetris hmotnost folie a mam pocit ze ti to bude letat pomaleji-preci jen ten vzduch bude rotovat podel spodni strany folie a jen tak si laminarne neproleti pod kridlem. neboli opet bude vetsi odpor. s vyosenim je to jednoduchy. kdyz budou kridla se smerem letu svirat uhel 0° tak letadlo poleti rovne. kdyz zvednes nabezku rekneme o 10° tak letadlo bude stoupat, protoze vyslednice vztlakovych sil nebude pusobit kolmo vzhuru ale trosku dozadu- letadlo se bude zvedat cumakem nahoru a tah motoru jej potahne dopredu, tedy celek poleti nahoru. jo, vim,tohle je asi trosku slozita predstava,snad to pochopis. ale kridla nemuzes proste napevno podlozit aby nebyla v nule-letadlo by bez motoru neletelo. proto jsou kridla a vyskovka vzhledem k ose letu rovnobezne(0°), a motor se vyosi dolu. kdyz ho zapnes a trosicku pritahnes, bude tahnout vodorovne- nyni svira s osou letu 0°motor a kridlo je vyoseno o predchozi vyoseni motoru. uhel nabehu se zmeni a letadlo vyse popsanym zpusobem stoupa. snad je to aspon trochu srozumitelne. velikost vyoseni se musi zkusit, zavisi samozrejme na pomeru tahu motoru a hmotnosti letadla stejne jako na pozadovanem stylu letu.
jeste k tem proudum od motoru-to je taky pravda, ale jedna se o vyoseni do stran-vetsinou do prava. je to proto, ze proud vzduchu za vrtuli rotuje v zavislosti na jejim smyslu otaceni(pri taznem usporadani vetsinou ve smeru rucicek pri pohledu zepredu), a proto pusobi na jednu stranu smerovky vic nez na druhou. to zpusobuje otaceni letadla pri bezicim motoru, i kdyz jinak se chova velice sporadane. reseni se samozrejme nachazi prave ve vyoseni- srovnava se ofukovani ploch smerovky.
- SkyLarkMen
- Kontaktovat uživatele:
Díky za radu ohledně vyosení motoru.
Teď mám ale velkej problém. V sobotu jsem havaroval, z výšky 20 m střemhlav let dolů, letadlo se zapíchlo 10 cm do země. Na první pohled to vypadalo OK. Ale pak jsem zjistil něco vadného na servech. Po rozebrání serv bylo patrno, že na obou servech je prasklé stejné ozubené kolečko
Dá se to kolečko někde koupit? Nebo nějak vyrobit ( sádra - otisk - vyplnění něčím) ?
Předem děkuju za radu, nemám prachy na nový serva
Teď mám ale velkej problém. V sobotu jsem havaroval, z výšky 20 m střemhlav let dolů, letadlo se zapíchlo 10 cm do země. Na první pohled to vypadalo OK. Ale pak jsem zjistil něco vadného na servech. Po rozebrání serv bylo patrno, že na obou servech je prasklé stejné ozubené kolečko
Předem děkuju za radu, nemám prachy na nový serva