Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#451 Příspěvek od ST »

Nejspíš 15kg jak je uvedeno v závorce. Jako jak dal ale Staifus k sobě ty křídla tak ta ARIANA má něco do sebe, škoda že má jsem VOP. To křídlo MiniCorada mi přijde takový hrozně hranatýýýý. Ale asi to lítá taky dobře.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od Milan Nes »

ne asi ale lita :) nejlepsi zazitky na svahu sem mel s nim a i proto do nej pujdu - vypada to - znova

navic je to takove hodne vdecne ero ...

zatim premyslim

2836-1000 + 3s 1750 40C + YEP 45A + dymond 47 ocas + 4x do kridla nejake power HD jeste musim promyslet ktere

nechci z toho delat ingotek, kdyz by to nudilo tak kira to poresi :)

zajimalo by mne jak vyjde letovka kdyz trup bude sklo a kridlo uhlik + ta lehci vybava ... mno bude to asi zajimave :) tesim se na vystupy
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od Staifus »

Ty krávo :lol: ta tonáž ...

Křídlo ariany je bezesporu hezký, šířkou se liší jen o ty vohnutný koncovky (nevim jak se to jmenuje - wiglety?)
No koukal jsem na sílu profilu motejla, vypadaj stejně tlustě a napadlo mě u nový Ariany dát serva do motýla, to přece musí jít.... než se ondit se servem do trupu, kam se blbě může a vlepuje se tam natvrdo a tlustym táhlem to je spřažený s VOP.
creagel

#454 Příspěvek od creagel »

Milan Nes píše:ne asi ale lita :) nejlepsi zazitky na svahu sem mel s nim a i proto do nej pujdu - vypada to - znova

navic je to takove hodne vdecne ero ...

zatim premyslim

2836-1000 + 3s 1750 40C + YEP 45A + dymond 47 ocas + 4x do kridla nejake power HD jeste musim promyslet ktere

nechci z toho delat ingotek, kdyz by to nudilo tak kira to poresi :)

zajimalo by mne jak vyjde letovka kdyz trup bude sklo a kridlo uhlik + ta lehci vybava ... mno bude to asi zajimave :) tesim se na vystupy

Proc ne osvedceny hyperion GS2218-10? Jen kvuli cene? Nevim jaky rozdil bude trup sklo/uhlik, ale pocitej kolem 750-800g letovka.
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#455 Příspěvek od Staifus »

Jako levnější 3s pohon mam vymyšlenej HET 2W (4900kv) nebo HET 3W (3000kv) s převodovkou Kontronik - celý do 3 tis

k uhlíkovýmu křídlu je trup kevlarovej
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#456 Příspěvek od Milan Nes »

protoze gs ko jsem jiz mel a chci zkusit neco jineho, i treba ukazat jinym zajemcum kudy vede / nevede cesta a
ta 2836 ka ma prekvapive dobre vystupy za par penez :)

a jeste tam je mezera na 4s ko :)

no jo nebo ta tvoje kira :) ale zase bych to vahove chtel nechat rozumne
SOVA is YouR CO-pilot

graup15

#457 Příspěvek od graup15 »

Staifus píše:Ty krávo :lol: ta tonáž ...

Křídlo ariany je bezesporu hezký, šířkou se liší jen o ty vohnutný koncovky (nevim jak se to jmenuje - wiglety?)
No koukal jsem na sílu profilu motejla, vypadaj stejně tlustě a napadlo mě u nový Ariany dát serva do motýla, to přece musí jít.... než se ondit se servem do trupu, kam se blbě může a vlepuje se tam natvrdo a tlustym táhlem to je spřažený s VOP.

A tohle jsi viděl. Ta držka to jsem já a mám 90kg. Stojím na púlce křídla Vikinga. :-)
Přílohy
Viking_Test_3p.jpg
Viking_Test_2p.jpg
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#458 Příspěvek od Milan Nes »

fake :d
to nevidite ty ruce jak ho zezadu nadlehcuji ?:d

a dal si to pak i na konce pro maximalni moment ? nemzslim az na vingletu, nebo ten nosnik konci driv ?

jinak pekny no to clovek uz veri ze to ve vyduchu neslozi
SOVA is YouR CO-pilot

graup15

#459 Příspěvek od graup15 »

Milan Nes píše:fake :d
to nevidite ty ruce jak ho zezadu nadlehcuji ?:d

a dal si to pak i na konce pro maximalni moment ? nemzslim az na vingletu, nebo ten nosnik konci driv ?

jinak pekny no to clovek uz veri ze to ve vyduchu neslozi

A proč na konec..? Tam je v luftu už prd síla. největší je u kořene. Fotku jak mám dva metráky na spojce už bohužel nemám. Ale až zase něco rozšlehám tak udělám novou :-)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#460 Příspěvek od Milan Nes »

protože jako stavař prostě zásadně likviduju nosníky zatížením na maximálním rozponu :)

no ta spojka mne nepřekvapuje, na Vikoušovi co má Martin od tebe ... mi to přišlo jako mlátítko na slony :)
SOVA is YouR CO-pilot

pepin

#461 Příspěvek od pepin »

Staifus píše:Jako levnější 3s pohon mam vymyšlenej HET 2W (4900kv) nebo HET 3W (3000kv) s převodovkou Kontronik - celý do 3 tis

k uhlíkovýmu křídlu je trup kevlarovej

S tím Hetem 3000kv bys možná uspěl i s převodovkou MPjet,díry pasujou ,já to létal ve 2 metrovce cca 1400gr, pomalý rozběh motoru a měkká brzda --nastoupání tak 7 sekund, bohužel nějaké uplně dlouhodobé testy neproběhli páč jsem to zapíchnul do země. Zkoušel tu samou sestavu i Bačinský, ale v eru přez 2 kg o větším rozpětí, tam ji samozřejmě utahal velice brzy. Co jsem ale po té své totálce kontroloval převodovku, byla jako nová, určitě ale nevydrží styl letu motoráku, jak se ohřeje, určitě pujde kakat ten plastový převod po obvodu a pak už všechno ostatní.Kontronik je samozřejmě mnohem lepší o tom žádná, já ji měl v šuplíku z dob plechovek, tak mi o nic nešlo to vyzkoušet.
JMalik

#462 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:....... Stojím na púlce křídla Vikinga. :-)

Než jsem to dopočítal na "G" na spojce a napsal, že by to šlo ve střemhlavu krásně rozlomit, tak jsi napsal ty dva metráky na spojce.
To je cca 80G a už by to vzpažit nešlo :( :lol:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od lakotamm »

Treba vyskúšať či to nieje aj nepriestrelné... :)

Tých 15kg na Corade je len cca 15G. Treba tam naložiť viac. :D
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#464 Příspěvek od Doktor »

Klucí až budete mít někdo od Hořejšího konverzní čelo pro HET, tak sem hoďtě prosím fotku. Já si nějak neumim představit jak to vypadá. To má v místě pro šroubky (rozteč 19mm) přerušenej ten věnec se závitem obdobně jako konverze "speed 500"?
ST
Kontaktovat uživatele:

#465 Příspěvek od ST »

Fotku nemám, ale je to na CNCčku vyvrtané a potom je vyfrézované zahloubení do toho věnce se závitem. Vychází to pinklich, že není poškozenej závit. Jinak Hořejší už o další úpravě těch konvezních čel nechce slyšet. Je to prý docela opruz a není to za levný peníz. Prostě se jim to nevyplatí. Smutný je to že ten KONTRONIK 5,2:1 s HET 2W-25 a vrtulí RFM 17x10 na 4S 2200mAh je pohon v poměru cena - výkon naprosto nedostižný. Chtělo by to nějakýho kutila s CNC,kterej by tohle byl shopen upravovat.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“