Odhlášení rozhlasu a televize
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Odhlášení rozhlasu a televize
Protože se na tomto fóru řeší skoro cokoliv, svěřuji se se svým problémem. Normálně bydlím a platím rozhlas a televizi v SIPO. Dále jsem před lety zdědil byt po matce a rozhlas, televizi, elektřinu atd. jsem přihlásil rovněž na sebe. Tedy jsem platil SIPO za 2 byty. Dcera se z tohoto bytu odstěhovala (její nové SIPO platí majitel pronajatého bytu) a byt koupila paní, která zase prodala svůj barák a převádí svoje SIPO na novou, tedy mou bývalou adresu. Odhlásit odběr elektřiny nebyl problém. V odhlášení TV a rozhlasu se ale nepamatuje na to (aspoň mi to na poště nikdo neporadil) jak postupovat, když platím SIPO na 2 adresách a jedno SIPO chci zrušit. Nejsem hluchý ani slepý, ani neprohlašuji, že TV ani rádio nemám (zákonné důvody odhlášení). Další možnost je prohlášení, že žiji ve společné domácnosti s někým, kdo SIPO platí - na jiné adrese. Ten někdo jsem ale já sám u sebe doma - platím SIPO já, nikoliv manželka. Narazil na to někdo ? Přece takových případů musí být víc než těch, co oslepnou či ohluchnou. Žádnou infolinku, co by to řešila, jsem nevygůgloval. Děkuji za jakoukoliv pomoc.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Re: Odhlášení rozhlasu a televize
A nešlo by prostě odhlásit obě platby ze sipa/tv a roz./ a rovnou znova přihlásit ten na správné adrese? A že ti neporadili na poště...........mě by hooooodně překvapil opak!
Platba není na jmeno ,ale spíše na byt .
Tak pokud máš na sebe dva byty tak musíš platit dvakrát
i když se ti (ani mně nelíbí) ,Jo zákon je zákon . Ato bez ohledu na to jestli máš radio nebo telku
Tak pokud máš na sebe dva byty tak musíš platit dvakrát
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
MaxKin píše:Platba není na jmeno ,ale spíše na byt .
Tak pokud máš na sebe dva byty tak musíš platit dvakráti když se ti (ani mně nelíbí) ,Jo zákon je zákon . Ato bez ohledu na to jestli máš radio nebo telku
Ale já už ten byt nemám, prodal jsem a chci TV +R odhlásit. Ta paní, co byt koupila, má vlastní inkaso, které jen převedla na jinou adresu. Za ten prodaný byt jsem platil inkaso taky, protože jsem se (právem) obával bordelářství mé dcery - její finanční průšvihy stejně dopadaly na mou hlavu. Asi to vyplním tak, že jsem se přestěhoval sám k sobě a nyní žiju se sebou ve společné domácnosti a ten můj spolubydlící (tedy já sám) inkaso platí - snad mi to manželka promine. Do hlavy to leze těžko, ale odpovídá to logice formuláře.
Pokud dobře chápu, tak jsi ten druhý byt prodal, tak si myslím, že ke zrušení musí stačit uvedení nového majitele bytu. Nenech se odbýt, na poštách jsou paka.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Lark píše:Pokud dobře chápu, tak jsi ten druhý byt prodal, tak si myslím, že ke zrušení musí stačit uvedení nového majitele bytu. Nenech se odbýt, na poštách jsou paka.
Ty formuláře vůbec nezohledňují nějaké vlastnictví - přijimač je na osobu + společnou domácnost. Když uvedu jako svého spolubydlícího sám sebe, lze všecko zkontrolovat. SIPO (obě) mají své číslo, já (jako můj spolubydlící) uvádím datum narození odpovídající mému rodnému číslu, uvádí se adresa. Číslo účtu a platby si taky můžou zkontrolovat - obě SIPO jsem platil ze stejného účtu. Díky za rady a jděte si radši zalítat.
Naposledy upravil(a) kocour dne sob 12.01.2013 13:50, celkem upraveno 1 x.
Podle toho co jsem řešil poplatky já, tak můžeš vlastnit nemovitostí kolik chceš, ale poplatky platíš jen jednou a jen jeden za domácnost, ve které žiješ. Pokud tedy žiješ v jednom bytě s rodinou, tak stačí, když platí jeden rodinný příslušník. Na druhý byt ti samozřejmě také přijde upozornění na placení poplatků, protože to berou podle odběrného místa elektrické energie. Stačí ale doložit, že platíte poplatky jinde a vše je vyřešené. Pokud ten byt pronajmeš někomu jinému, tak ten samozřejmě musí zaplatit poplatky také za svoji domácnost. Prostě jen doložíš, že platíš poplatky omylem duplicitně a jedno odhlásíš. Myslím si, že by jsi mohl i zpětně žádat o vrácení těchto přeplatků.
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Kady: Jedna domácnost jsem byl já s rodinou, druhá domácnost dcera s "přítelem" (jak se teď říká). tedy platil jsem za 2 domácnosti. Nějak to snad půjde udělat.
Jde o to, že ty máš přeplatky a dcera s přítelem jsou neplatiči. Pokud jsou teda obě sipa napsaná na tebe. Dcera s přítelem, pokud bydlí samostatně, musí platit poplatky za sebe, aby to mohli případně doložit a ty za svojí domácnost také. Tím platí to co jsem psal níže. Prostě jedno zruš s tím, že platíš jinde a dcera si platbu založí novou na svoji domácnost a vše bude OK. Může se stěhovat jak chce a pořád bude mít doklad o platbě. Klidně to za ní můžeš platit dále, ale určitě to bude lepší na její jméno, aby měla něco v ruce, když by náhodou přišlo na lámání chleba 
Naposledy upravil(a) Kady dne sob 12.01.2013 14:32, celkem upraveno 1 x.
MaxKin píše:Platba není na jmeno ,ale spíše na byt .
Tak pokud máš na sebe dva byty tak musíš platit dvakráti když se ti (ani mně nelíbí) ,Jo zákon je zákon . Ato bez ohledu na to jestli máš radio nebo telku
Tohle samozřejmě pravda není. To že by jsi třeba vlastnil panelák, neznamená, že musíš platit 60x poplatky. Platíš jednou za svoji domácnost a další poplatky platí za svoji domácnost ti, kteří tam bydlí. Poplatky jsou teda na jméno někoho z jedné domácnosti. Něco jiného to je u podnikatelů!
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Závěrem jen vysvětlení: Onen byt je v přifařené obci na okraji Prahy, holky byly ještě v době zdědění malé, nevěděl jsem, kdo a kdy tam bude bydlet. Proto jsem se přihlásil k SIPO já. Nějakou dobu byl byt prázdný, pak tam bydlel nějakou dobu kolega z práce, nakonec dcera usoudila, že to přece jen není p....l Prahy, jak původně prohlásila. Tak jsem radši cáloval já, ti bydlící mi to hradili, pokud měli momentálně z čeho. Myslel jsem, že podobnou situaci někdo řešil, přesto děkuji za radu.
Však v pohodě. Jde jen o to, že jsi za ten byt neměl platit nic. Zvláště pokud tam nikdo nebydlel. O nic víc nejde.
Jo a pokud už nechceš platit za ten druhý byt, tak nestačí jen přestat platit, ale musíš se i s odůvodněním odhlásit!
Musí to jít normálně zrušit. Nikde není uzákoněné, že musíš platby provádět přes SIPO, takže ti to musí na tvojí žádost zrušit. Pronajímám garsonku kde jsem byl původně přihlášen a při pronájmu jsem ze SIPO odhlásil platby elektr., plynu, rozhlasu a televize s tím, že si to nájemce bude platit sám. Ani jsem nemusel řešit nebo zdůvodňovat jakým způsobem. Možná by pomohlo udělat jim tam trochu humbuk, případně si nechat zavolat vedoucího.
Však to jde zrušit bez problémů a nikde žádný humbug nemusíš dělat. Jak to platíš je úplně jedno. Jen je nutné to při ukončení i odhlásit a přiložit důvod (platím jinde, nemám přijímač ...). Kdyby jsi jen přestal platit, tak by se z tebe stal neplatič a po pár letech by jsi se nestačil divit.