co to hergot je?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
co to hergot je?
http://www.youtube.com/watch?v=0brSJ4kKask
umí někdo dobře anglicky?Prosím o stručný překlad.To si ta vysílačka sama vždy kalibruje kniplenebo co?Vypadá to mocně!!!!
umí někdo dobře anglicky?Prosím o stručný překlad.To si ta vysílačka sama vždy kalibruje kniplenebo co?Vypadá to mocně!!!!
nerušit...bastlím :-)
Re: co to hergot je?
Pochopil jsem že v řízení je zaveden feedback. Nejspíš z akceleromerů (data co jdou telemetrií zpátky)
U PC her si dovedu představit že se ti volant zaklepe v ruce když vyjedeš z trati. Ale u letadla? Nedovedu si představit že k tomu jak překonávám třes rukou (sem srab a trémista), tak se peru s kniplama co se mi snažej vrtět v prstech.
Ale třeba sem to blbě pochopil. Anglicky neumím
U PC her si dovedu představit že se ti volant zaklepe v ruce když vyjedeš z trati. Ale u letadla? Nedovedu si představit že k tomu jak překonávám třes rukou (sem srab a trémista), tak se peru s kniplama co se mi snažej vrtět v prstech.
Ale třeba sem to blbě pochopil. Anglicky neumím
Kodl-CZ píše:Ale třeba sem to blbě pochopil. Anglicky neumím
Pochopil jsi to špatně ... force feedback je možný teoreticky, ale bohužel žádná serva to nepodporují, takže žádný feedback. Zatím se to používá pouze k výuce, kdy například profík nahraje svoji sestavu, žák si ji přehraje do "vysílače" a s hýbajícími knyply se učí rychleji.
Je to univerzální, 3 frekvence, spousta možností ... stále ve vývoji. Nicméně je to příliš komplikované, aby se to více rozšířilo. Problém jsou peníze na vývoj, protože to financuje ze svého. Teď shání 6t USD na 3D tiskárnu pro pomoc s výrobou. Je to velký nadšenec...
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
http://www.PiNa.cz
no hlavně ať už to bude mrda nebo ne tak čuchám velice velkou cenu.Už jen ten dotykovej display a to že musel předělat a vymyslet technologii servomotoru na kniple 
nerušit...bastlím :-)
Říkal něco kolem 400-450€ za základní verzi.
Je to sice zaujimava novinka, ale uprimne povedane, vyuzitie feedbacku na vyuku je podla mna hlupost. To, ze sa mi budu packy v prstoch hybat same podla toho, ako ich niekto naprogramoval, ma urcite nic nenauci. Je to rovnaky nezmysel, ako akekolvek STICK MOVEMENT video, akych je na youtube nespocetne.
Ale urcite ten projekt nezatracujem, verim,ze to bude mat aj dalsie vychytavky. Ale s mojou slabou anglictinou som tomu moc nerozumel a prebehol som to len v rychlosti
Ale urcite ten projekt nezatracujem, verim,ze to bude mat aj dalsie vychytavky. Ale s mojou slabou anglictinou som tomu moc nerozumel a prebehol som to len v rychlosti
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
A ja si naopak myslim, ze tohle je skvely napad. Jedna vec je pohyb kniplu sledovat, jen ocima. Druha a uplne diametralne odlisna vec je mit prsty na kniplech a kniply me vedou. Tam musi byt krivka uceni se mnohem lepsi.
Já tam vidím 1020 EU, nebo USD?
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Ja teda lietam s helinami a nato, aby som mohol zaletiet nejaku akrobaciu, musim vediet reagovat na akukolvek situaciu a byt schopny si kazdu polohu usporiadat v hlave, takze nejake mechanicky nacvicene packovanie je absolutne nepouzitelne.
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
mravecm1 píše:Ja teda lietam s helinami a nato, aby som mohol zaletiet nejaku akrobaciu, musim vediet reagovat na akukolvek situaciu a byt schopny si kazdu polohu usporiadat v hlave, takze nejake mechanicky nacvicene packovanie je absolutne nepouzitelne.
Byl o tom dokument, jsou to pohybové aktivity které probíhají v mimosmyslovém mozkovém centru--mozek to řídí, ale nějakou zkrácenou cestou bez vlasního uvědomění pohybu a příkazu mozkem---vědomě. Neumím to popsat správně, ale zkus tedy někdy během té podle tebe vědomé akrobacie pisovat co právě děláš páčkou--jen na to pomyslíš, ani nepípneš a bude po vrtulníku.
Taky jsem si kreslil výkruty do kruhu s erem na pivní tácek a pak podle nákresu hýbal páčkama, než jsem si ty pohyby zažil, ale v reálu s erem už jsem nevěděl proč a kam pákou pohybuji, pouze během celé sekvence jsou určité polohy modelu v kterých jsi opravdu vědomě schopen udělat nějakou opravu pro správný nástup do určitého bodu nutného pro další podvědomou část obratu--prostě mozek to nestíhá, od očí přez mozek do rukou je to zbytečně dlouhá cesta--tak to zařídila příroda.
pepin: Nie som si isty, ci som vobec spravne pochopil, co si chcel vlastne povedat a urcite to neni preto, ze by som nerozumel cestine 
Mozno som sa nespravne vyjadril, ak si ma nepochopil. Neviem, ako to spravne popisat. Ja som vobec nechcel povedat, ze musim rozmyslat o tom, co robim packami. Pohyb pacok musi ist z ruk samozrejme automaticky bez uvazovania, to je bez diskusie. Ale ked sa ucim novy akrobaticky prvok, urcite mi nepomoze, ak ma bude niekto takpovediac "VIEST ZA PRSTY",
pretoze sa nenaucim reagovat na vzniknutu situaciu, robit rozne drobne korekcie v dosledku roznych poveternostnych podmienok. Alebo si snad myslis, ze keby si skutocny model nechal riadit takouto automatickou sekvenciou opakovane, tak ten model to vzdy zaleti rovnako ? Jeden let by mozno teoreticky zvladol a pri druhom by sa rozbil
Mozno som sa nespravne vyjadril, ak si ma nepochopil. Neviem, ako to spravne popisat. Ja som vobec nechcel povedat, ze musim rozmyslat o tom, co robim packami. Pohyb pacok musi ist z ruk samozrejme automaticky bez uvazovania, to je bez diskusie. Ale ked sa ucim novy akrobaticky prvok, urcite mi nepomoze, ak ma bude niekto takpovediac "VIEST ZA PRSTY",
pretoze sa nenaucim reagovat na vzniknutu situaciu, robit rozne drobne korekcie v dosledku roznych poveternostnych podmienok. Alebo si snad myslis, ze keby si skutocny model nechal riadit takouto automatickou sekvenciou opakovane, tak ten model to vzdy zaleti rovnako ? Jeden let by mozno teoreticky zvladol a pri druhom by sa rozbil
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
mravecm1 píše: Ale ked sa ucim novy akrobaticky prvok, urcite mi nepomoze, ak ma bude niekto takpovediac "VIEST ZA PRSTY",
sice jsi to nikdy nezkusil, ale určitě víš, že to nemuže takto fungovat
Jen tak mimochodem, nějaké děti co je rodiče třískali dlouho na svahu hulkama a vysvětlovali jim donekonečna přenášení váhy nebylo problém naučit základy lyžování pouhým vedením jejich špiček lyží---couváš na lyžích ze sjezdovky a lyže dítěte držíš za špičky a táhneš za sebou--dvakrát takto sjedeš sjezdovku a máš volno, páč to dítě to během toho tahání tak nějak pochopí co má dělat.
pepin píše:sice jsi to nikdy nezkusil, ale určitě víš, že to nemuže takto fungovatTřeba jo, třeba ne, já si myslim, že by to fungovat mohlo, ale jistě to tvrdit nemohu, páč já to zatím nezkusil.Hlavně, že si ale rozumíme v tom vědomém řízení modelu.
Keby sme sa bavili o niecom inom, tak tvoj argument by bol mozno na mieste, ale v tomto pripade vobec nejde o to, ci som to skusil, alebo nie. Nejde totiz o posudenie schopnosti toho radia, ale o schopnosti ludskeho mozgu. A myslim, ze ten som uz par krat SKUSIL
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
V pohodě
ale zvlášt pokud bych se považoval za nadčlověka, byl bych opatrný s odsuzováním něčeho určeného pro běžné smrtelníky