Názor na vrtulník Ricco

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tsisters

Re: Názor na vrtulník Ricco

#451 Příspěvek od Tsisters »

Já jsem naměřil 332mm, ale myslím, že ten nepatrný rozdil moc roli hrát nebude :mrgreen: . Měřil jsem originál ještě zabalený v silonu :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
zdzd

#452 Příspěvek od zdzd »

Arcicorsa píše:Zdravím vás všechny co vlastníte tento super vrtulníček!! Měl bych na vás otázečku, nemohly by jste změřit jak dlouhá je ocasní trubka? Pošťák nedonesl díly a já tu mám metráž trubky ale nějak jsem si starou zapomněl změřit :? a teď nevím jak byla dlouhá.. Díky za info!!

Nejlepší je 333,33mm

Protože takové si řízneš hned tři z metrové duralové trubičky za pár desetikorun.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od Arcicorsa »

Dobrá poznámka Zdzd :idea: .. Jinak s Riccem létám už dva roky a teprve dnes jsem zjistil že mají běžně tu trubku v metráži (3 ocásky za 50,-) a já kupoval vždy originál za 250,- :evil: ...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od Arcicorsa »

Četl jsem zde názory že Ricco a FBL se nemá moc rádo. Tak jen pro info. jsem dnes zalétal Ricco s FBL HC3SX a nemohu si to vynachválit, helina se chová jako na pádlech (žádné přetahování se nekoná), kolektiv chodí jedna radost, létá to jak po kolejích a navíc cca 20% energie z baterek je ušetřeno .. Takže za mě už jedině Ricco FBL (na pádlech jsem s Riccem létal dva roky)..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
krtek2k

#455 Příspěvek od krtek2k »

dva starty je málo
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
hosa

#456 Příspěvek od hosa »

Ahoj, já taky něco k Riccu. Dnes jsem se konečně dostal po dlouhé době do vzduchu s Riccem a 6ch. Po drobné korekci křivky plynu, SUPR. Ještě to mám takový rozevlátý, ale jinak OK. Musím se prokousat v nastavování Optica 6. Po 4ch je to nebeský rozdíl, až to seřizování a nastavování, za to dík kamošovi. Zdraví hosa :) .
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#457 Příspěvek od Arcicorsa »

To hosa: to znám, Ricco byl můj první 6ch vrtulníček, přišel v asi 20 pytlíčkách a stavěl jsem ho od základů, to samé nastavení RC, šteloval jsem to dva dny.. Pak jsem to vytáhl ven bez kříže a hned jsem chtěl letět ovšem můj první let skončil u prvního stromu a Ricco byl totálně zničený načež jsem nechtěl helinu vidět půl roku, pak jsem pořídil dalšího Ricca a šlo se na věc znovu ovšem s křížem a pěkně opatrně, následovaly hodiny poskakování a po týdnu už to krásně létalo :) .. Teď když si náhodou přemažu nastavení v RC tak je to napípané za 3 min a mechanické nastavení heliny je otázka 20 min a přesného oka :wink: .. Uvidíš sám za chvíli to budeš ladit poslepu :D !
martin_bohac

#458 Příspěvek od martin_bohac »

Zdravím,
chlapi jak jste na tom s vibracemi od vrtulky. Dají se nějak odstranit nebo zmírnit? Mám duralovou hlavu vrtulky a když to rozběhnu bez listů hl. rotoru i vrtulky, tak je to dobrý. Jak tam hodím listy vrtulky, začne to vibrovat a kámen je vidět dvojmo. Zkoušel jsem prohazovat listy, nějaký rozdíl tam je. Vyvažujete je nějak?
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#459 Příspěvek od Arcicorsa »

To martin_bohac: můžeš zkusit listy zvážit a popřípadě dovážit (nikdy jsem vrtulku nevyvažoval) ale to co popisuješ se mi stalo když jsem neměl symetricky náklon listů vrtulky tzn. každý list vrtulky mel rozdílný náběh... Koukni na ni z profilu abys viděl "střih" vrtulky a zkontroluj jestli je náběh obou listů symetrický a pokud nebude tak si pohraj s těmi "dráty" co jdou ze smykátka na závěsy listů vrtulky.. Posílám foto kde je nastaven náběh 0° a ty závěsy kam jdou táhla ze smykátka musejí být v jedné rovině viz foto.. Více mě nenapadá protože tam není co by se mohlo tak rozklepat ale třeba ještě někoho něco napadne ;-) PS: ještě jsem si vzpomněl že se mi jednou posunul závěs listu vrtulky na ložisku a pak to taky pěkně vibrovalo, změřit jestli jsou oba závěsy listů stejně daleko od kamene..
Přílohy
Vrtulka náběh cca 0°
Vrtulka náběh cca 0°
martin_bohac

#460 Příspěvek od martin_bohac »

Arcicorsa píše:To martin_bohac: můžeš zkusit listy zvážit a popřípadě dovážit (nikdy jsem vrtulku nevyvažoval) ale to co popisuješ se mi stalo když jsem neměl symetricky náklon listů vrtulky tzn. každý list vrtulky mel rozdílný náběh... Koukni na ni z profilu abys viděl "střih" vrtulky a zkontroluj jestli je náběh obou listů symetrický a pokud nebude tak si pohraj s těmi "dráty" co jdou ze smykátka na závěsy listů vrtulky.. Posílám foto kde je nastaven náběh 0° a ty závěsy kam jdou táhla ze smykátka musejí být v jedné rovině viz foto.. Více mě nenapadá protože tam není co by se mohlo tak rozklepat ale třeba ještě někoho něco napadne ;-) PS: ještě jsem si vzpomněl že se mi jednou posunul závěs listu vrtulky na ložisku a pak to taky pěkně vibrovalo, změřit jestli jsou oba závěsy listů stejně daleko od kamene..

Díky za radu. Zkoušel jsem změřit tu vzdálenost gripu vrtulky a jeden je o 0,15 mm dál od kamene jak ten druhý. Zítra to zkusím zase rozebrat a nějak poštelovat.
Dík moc
avalanche8

#461 Příspěvek od avalanche8 »

AHOJ.tak me ricco bylo obdareno loziskem kardanu navic,a stejne jsem karbon vrtulku dovazoval,pak to slapalo super,jinak se mi stalo ze se trubka brutal rozrezonovala,ale to jsem skusmo tocil 2800 coz na riccu neni treba.
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
martin_bohac

#462 Příspěvek od martin_bohac »

Já tam mám teď dané plasty. Měl jsem i uhlíky, ale lehce jsem škrkl při dosednutí o zem a krapet se oštíply.
Ještě bych se zeptal na jednu věc. Jak moc máte utažený spodní domek volnoběžkového ložiska? Musel jsem to trochu povolit, protože když to bylo dotažené, tak se hl. hřídel protáčela ztuha. Po povolení je to OK, ale zase mám strach aby to nedělalo nějakou neplechu (nezačalo se to povolovat vibracemi samo ještě víc).
OPR
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od OPR »

Já musel vyvažovat vždycky. Mne moc izolepa nenadchla, páč časem začne slejzat dolů. A pěkně všecko od znova. :(
Vyřešil jsem to tak, že jsem začal odpilovávat na kořeni listu tu část, kvuli který se list nemůže v závěsu sklopit. Páč zavazí o šroubek. A řekl bych, je ta část mezi závlačným čepam a šroubkem závěsu zbytečně tlustá. No a odpilovávával tak dlouho, až to byli bez vibrací ouplně.

Ono je fajn obrousit oba dva kořeny, pak vrtulka při škrtnutí má tendnci se sklopit - méně náchylná na poškození. jen se musí ten který je těžší oproti tomu původnímu obrousit víííííc. Masa je tam dost ...

martin_bohac:

Jo, mám úúplně ten samý problém, a řeším to úplně tím samým postupem. Lítám se škvírou dolního dílu volnoběžky od toho kde je volnoběžka ...... zatím to ničemu neva.
krtek2k

#464 Příspěvek od krtek2k »

Určitě zalepit osičku vrtulky do ložisek mikrokapičkou loctitu
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
martin_bohac

#465 Příspěvek od martin_bohac »

krtek2k píše:Určitě zalepit osičku vrtulky do ložisek mikrokapičkou loctitu

Mám :)
Provedl jsem všechny zmiňované upgrady v tomto vláknu. Teď sem ještě dělal pokus s páskou na vrtulce a zdá se, že by to mohlo pomoct.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“