Marabu
Re: Marabu
No, nevím já bych řekl, že návod na stavbu tohoto modelu uvedený na stránkách výrobce, lze hodnotit jako nadstandartní, přímo polopatický, pan Hiesbök, proto učinil opravdu dost. Pokud to někdo nechápe a něco mu chybí, možná by měl začít třeba vlaštovkou z papíru. Ten, kdo si "nadává" do modeláře, nemůže mít žádný problém.
Možná by stálo za to, podívat se ke konkurenci, například SIG, vše v angličtině, míry v palcích, ale pro modeláře to nepřekonatelný problém není. Potahový materiál je vždy na rozhodnutí stavitele, co k tomu dodat? Když bude v návodu uvedeno, že to máš potáhnout papírem, vliesem atd., tak se budeš ptát, proč bys to nemohl zabalit do orakoveru, například, proto to v návodu není a je to tak správně!
Mám za to, že ta opravdová modelařina, není jen o návodech, chce to také určitou svobodu myšlení.....
Možná by stálo za to, podívat se ke konkurenci, například SIG, vše v angličtině, míry v palcích, ale pro modeláře to nepřekonatelný problém není. Potahový materiál je vždy na rozhodnutí stavitele, co k tomu dodat? Když bude v návodu uvedeno, že to máš potáhnout papírem, vliesem atd., tak se budeš ptát, proč bys to nemohl zabalit do orakoveru, například, proto to v návodu není a je to tak správně!
Mám za to, že ta opravdová modelařina, není jen o návodech, chce to také určitou svobodu myšlení.....
Ale tak samozrejme, ja nechci, aby ten navod byl jako veste nekoho za rucicku. Je tam spousta vybornych tipu. Chybi mi tam zkratka finalni kompletace, aby bylo ero finalni.
A ne, neboj se, jsem si vedom toho, ze ten navod je hodne nadstandardni a jsem za to vdecny. Stavi se to fakt samo
Tvuj prispevek o vlastovkach nebudu komentovat, byl bych sprosty.
Na samotnem webu pana Hiesböka se doctes: Výroba a prodej stavebnic modelů letadel pro začínající modeláře.
A ma temer pravdu. Opravdu je to predevsim pro zacinajici modelare. Jen se snazim upozornit na drobne nedostatky, ktere mohou udelat tuto stavebnici jeste lepsi. V zadnem pripade by muj komentar nemel byt bran jako destruktivni kritika.
A ne, neboj se, jsem si vedom toho, ze ten navod je hodne nadstandardni a jsem za to vdecny. Stavi se to fakt samo
Tvuj prispevek o vlastovkach nebudu komentovat, byl bych sprosty.
Na samotnem webu pana Hiesböka se doctes: Výroba a prodej stavebnic modelů letadel pro začínající modeláře.
A ma temer pravdu. Opravdu je to predevsim pro zacinajici modelare. Jen se snazim upozornit na drobne nedostatky, ktere mohou udelat tuto stavebnici jeste lepsi. V zadnem pripade by muj komentar nemel byt bran jako destruktivni kritika.
Konečně zdravím také dalšího modeláře. Tak to udělej tak, jak ti to přijde nejlepší, když ti tu nikdo neporadí. Já osobně Marabu nemám, ale stavím balsové gumáky a občas se najde něco, ba i nějaká nepřesnost stavebnice, s tím se musí umět člověk vypořádat (vybrousit, poupravit, odříznout,...). Přítelkyně se nezbláznila, pořádně jí poděkuj, pro mě není modelářem ten, kdo staví z EPP a jiných pěn
.
Myslíte si, že by bylo možné Marabu předělat na žhavíka? Mám tu doma navíc jednu "dvojku" a sháním k tomu vhodný model. Asi by pak vznikl problém s dovážením. Chápu, že konstrukce trupu nebude na žhavíka uzpůsobená. Jen tak nad tím uvažuju.
Ještě bych se připtal, v jáké fázi je Maxi Marabu - pokud teda v nějaké fázi je
Ještě bych se připtal, v jáké fázi je Maxi Marabu - pokud teda v nějaké fázi je
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Pajas píše: ...pro mě není modelářem ten, kdo staví z EPP a jiných pěn.
Nedá mi to a musím si trochu rejpnout...
Proč sis tedy Marabu nekoupil a lítáš a jsi nadšený z Sbacha od RCF????
Ale jen jsem si rejpnul, neber mě vážně, zhruba vím čemu všemu se v modelařině věnuješ
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Jasně, tak já to vidím spíš v tom slově, modelář = vyloženě vyrábí nějaké modely, něco jiného je pilot, kterej může lítat s čímkoliv. Chtěl jsem levný letadlo, ale Marabu by mě vyšel o něco dráž, tak jsem šel do Sbacha. Marabu bych si taky chtěl postavit, ale teď na něj nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Pajas píše:...pro mě není modelářem ten, kdo staví z EPP a jiných pěn.
Nezlob se na mě, ale to je velice, ale velice omezený a hloupý názor. NEnutím ti jiný, ale podívej se na tyto fotky MODELŮ pana Mojžíše, které jsou z polystyrenu. Jen se podívej a zamysli se, jestli máš pravdu, nic víc... Protože jeho modely a znova opakuju, že jsou to krásné modely, jsou důkazem toho, že modelář a "pěny" nejsou žádným protikladem...
Henschel Hs 123
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=6968

Fiat G55 Centauro
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=7673
Fokker Dr.1
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=4530
Snad každý doufám pochopil, jak jsem to myslel. Napsal jsem to blbě. Samozřejmě toto taky beru jako modelařinu. Já neberu jako modeláře sám sebe, když jsem postavil z krabice Sbacha od RCF. Ale taky jsem postavil dřevěný letadla na gumu s papírovým potahem, které hezky létají.
Mno, nejspis to fakt udelam "nejak", pokud narazim na zadrhel nebo na neco, co neni presne popsano ve fotonavodu. Uz ted jsem musel rovnat blbe slepenej trup 
No uvidime, zkusim potahnout aspon kus vyskovky a pak se uvidi, kdo z koho, jestli ja nebo Oracover
No uvidime, zkusim potahnout aspon kus vyskovky a pak se uvidi, kdo z koho, jestli ja nebo Oracover
Myslíte si, že by bylo možné Marabu předělat na žhavíka?
Ano 1ccm stačí 2ccm je moc. Pracuji na tom.
Návod dopracuji.
Snažím se posbírat všechny informace o nejasnostech při stavbě modelu.
Pro klid mé duše komunikuji i se zahraničními modeláři, kteří si na MH model koupili.
Jediné na co zatím upozornili je broušení "plácaček" kormidel do klínu. (Nechce se jim to brousit)
Jinak celkem v pohodě.
Vyrábím sice modely pro začínající modeláře , ale El Marabu je z nich nejsložitější.
Další informace k modelu změřené jedním z účastníků naší soutěže :
Při hmotnosti modelu 640 g je padová rychlost modelu 30 km/h, "cestovní" rychlost od 50 km/h a zatím nejvyšší dosažená (bez destrukce modelu) 93 km/h
Rychlosti se budou měnit s plošným zatížením modelu.
Přeji hezký den
RH
Ano 1ccm stačí 2ccm je moc. Pracuji na tom.
Návod dopracuji.
Snažím se posbírat všechny informace o nejasnostech při stavbě modelu.
Pro klid mé duše komunikuji i se zahraničními modeláři, kteří si na MH model koupili.
Jediné na co zatím upozornili je broušení "plácaček" kormidel do klínu. (Nechce se jim to brousit)
Jinak celkem v pohodě.
Vyrábím sice modely pro začínající modeláře , ale El Marabu je z nich nejsložitější.
Další informace k modelu změřené jedním z účastníků naší soutěže :
Při hmotnosti modelu 640 g je padová rychlost modelu 30 km/h, "cestovní" rychlost od 50 km/h a zatím nejvyšší dosažená (bez destrukce modelu) 93 km/h
Rychlosti se budou měnit s plošným zatížením modelu.
Přeji hezký den
RH
Minulý týden jsem měl opožděného Ježíška. Byla mi předána cena za výhru v soutěži " O nejhezčí El Marabu" .Okamžitě jsem nové rádio instaloval do vítězného Marabu a musím se s vámi podělit o první dojmy. Dosud jsem vlastnil cca 18 let starého Graupnera MC-20. V té době to bylo špičkové rádio a mně sloužilo k plné spokojenosti. Sice předloni jsem ho konvertoval z 40 kHz na 2,4 GHz modulem FrSky a slouží dál. Jenže vloni se můj synátor rozhodl, že také začne lítat a jedno rádio bylo málo. Proto jsem neváhal a zúčastnil jsem se této soutěže. A ono to vyšlo.
Posílám fotky mého El Marabu, včetně již instalovaného nového rádia. Taky chci poděkovat Rudovi Hiesbokovi za tuto soutěž a popřát mu ještě hodně takových stavebnic, jako je El Marabu. Ostatním doporučuji zúčastnit se dalších soutěží pořádaných firmou Hiesnbok. Zjara prý chystá další.
Posílám fotky mého El Marabu, včetně již instalovaného nového rádia. Taky chci poděkovat Rudovi Hiesbokovi za tuto soutěž a popřát mu ještě hodně takových stavebnic, jako je El Marabu. Ostatním doporučuji zúčastnit se dalších soutěží pořádaných firmou Hiesnbok. Zjara prý chystá další.
Velká gratulace !!
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
Také se přidávám ke gratulaci a ať dobře slouží 
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
-
practice dragonfly
Půjdu do něj, tedy pokud jej seženu: např. http://skubi.cz/catalog/stavebnice-mode ... esbok.html Bude to taková "reinkarnace"
Tohle éro jsem skládál snad v r. 1985-86 a opravdu létalo
Měl jsem připravený sifoňák.
Bohužel jsem o něj i vypiplané statické modely přišel při devastující povodni v r.97. Dnes by to byla krásná archivárie. Ani fotky nejsou
Od té doby zatím nebyly možnosti se do všeho pustit znovu, ale teď jste mne nakopli
Už se těším, jak to tady položím na stůl, že si žena ani nebude mít kde odložit kafíčko
Půjde snad použít nějaký prcek žhavík? Nechce se mi ho zneuctít elektrem
EDIT: Mno tak bude elektro, no.
Tohle éro jsem skládál snad v r. 1985-86 a opravdu létalo
Bohužel jsem o něj i vypiplané statické modely přišel při devastující povodni v r.97. Dnes by to byla krásná archivárie. Ani fotky nejsou
Od té doby zatím nebyly možnosti se do všeho pustit znovu, ale teď jste mne nakopli
Už se těším, jak to tady položím na stůl, že si žena ani nebude mít kde odložit kafíčko
Půjde snad použít nějaký prcek žhavík? Nechce se mi ho zneuctít elektrem
EDIT: Mno tak bude elektro, no.
Zdravím všechny příznivce Marabu a přispěji aspoň fotkou. Moje Marabu (vánoční dárek) ještě nelétalo, řeším motor.