Viking 2-E a další mé modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
kratas
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking 2-E a další mé modýlky

#1066 Příspěvek od kratas »

Já se vydal cestou nejmenšího odporu. V hobbymarketu jsem si koupil allu-fólii, která má zespodu něco jako miralon. Podle křídla vyrobil střih na balící papír a podle střihu vystřihl z fólie jednotlivé kusy. Ty jsem pak pomocí modelářské žehličky svařil, ale jen od špice do cca poloviny, abych po nasazení na křídlo přesně odměřil po svaření délku. Pak jsem použil právě zmiňovanou keprovku, širokou a tu našil s přehybem na konec futrálu, aby byl vstupní otvor chráněn. Zároveň jsem přišil i pásky se suchými zipy. Teprve nyní jsem dožehlil zbývající spoje a futrál na křídle usadil a doladil. Pak jsem svařený lem zastřihl, aby měl cca 5mm. Pak jsem vzal úzkou keprovku, přežehlil ji napůl a obšil jí svařenou hranu.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
creagel

#1067 Příspěvek od creagel »

Protoze jsem radio poslal graupnerakum na opravu a nemuzu letat, zkusil jsem kouknout na to vadne servo v Energicovi. V trupu je vse ok - prohlidnul jsem to u konektoru dukladne. Tak jsem vyndal servo z kridla, vytahnul draty co to sloa hle - asi vim proc to servo nejede.

Z me neznameho duvodu je prodreny vodic od serva. Drzi to asi jen na par vlaknech (pokud je to vubec spojeny). Pritom byl ten kabel v kridle.

Blby je, ze radio prijde nejdrive za 14 dni a nemam zadny servotester, jak to vyzkouset. Ale s velkou jistotou si troufam tvrdit, ze to bude ono. Jen mi hlava nebere jak se to mohlo stat :)
Přílohy
Prodreny vodic u serva klapky
Prodreny vodic u serva klapky
Dzordzik

#1068 Příspěvek od Dzordzik »

Copak máš s rádiem? Ty máš MC-32 tuším že? To nevypadá moc na prodřené jako spíš někde přižvejknuté, není možné, že by byl ten kabel mezi něčím sevřený?
creagel

#1069 Příspěvek od creagel »

Prave ze to neni prodreny. Vypada to opravdu jako skripnuty. Ale fakt netusim, kde by se to skriplo. Tohle servo venku nikdy nebylo.

ad radio - jo, mam MC32. Jsem pako a ulomil jsem jeden bocni ovladac a hlavne jsem si vylomil jeden drzak na popruh. Tak jsem jim to poslal na zarucni opravu a necham si tam rovnou namontovat hlinikovy ovladace :)
graup15

#1070 Příspěvek od graup15 »

creagel píše:Protoze jsem radio poslal graupnerakum na opravu a nemuzu letat, zkusil jsem kouknout na to vadne servo v Energicovi. V trupu je vse ok - prohlidnul jsem to u konektoru dukladne. Tak jsem vyndal servo z kridla, vytahnul draty co to sloa hle - asi vim proc to servo nejede.

Z me neznameho duvodu je prodreny vodic od serva. Drzi to asi jen na par vlaknech (pokud je to vubec spojeny). Pritom byl ten kabel v kridle.

Blby je, ze radio prijde nejdrive za 14 dni a nemam zadny servotester, jak to vyzkouset. Ale s velkou jistotou si troufam tvrdit, ze to bude ono. Jen mi hlava nebere jak se to mohlo stat :)

Najdi prosím stopy té oranžové barvy kdekoli uvnitř šachty křídla. Protože to byl púvodně můj Energic (a tak mi jistě nikdo nebude podezřívat,že si to odfláknu sám pro sebe) dost by mne zajímalo o co se to prodřelo a hlavně proč. Abych se případné chybky příště vyvaroval. U Vikingů ten spoj již dělám jinak a vše je ještě uložené v molitanové trubce. Ale u Vikinga je taky o fous víc místa..u Energica skoro žádné navíc není.
Přílohy
P1100003.JPG
creagel

#1071 Příspěvek od creagel »

To by me ani ve snu nenapadlo, ze by si to Dalibore odflaknul.

Jedine vysvetleni mam, ze jak je tam ten kabel na volno, tak se nekdy (at uz pri pristani, nebo pri kraveni ve vzduchu) dostal mezi servo a kridlo a nejak se to tam skriplo. A pak zase treba pri pristani (kdy to drnca) se to vyklepalo a zapadlo zpatky do kridla. Protoze kdyz jsem servo vyndaval, tak byl cely kabel schovany v kridle (smerem ke stredu).

Uvidime, az se vrati radio, jestli to bylo ono (sazim na to vsechno). Jeste prekontroluju ostatni serva. Ono se to nezda, ale pri kraveni ve vzuchu nebo pri tom pristani ty kabliky museji dostavat zabrat a jestli tam nekde neco leholince zapruzi a kablik se skripne, tak je vymalovano.

Kde berete ty molitanovy trubky? Jsem se ptal snad ve vsech hobby shopech v okoli a nikde nic takoveho nemaji :(
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#1072 Příspěvek od lakotamm »

Ttipujem to na trubky na izoláciu potrubia. Možno v stavebninách?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
pepinoxxl

#1073 Příspěvek od pepinoxxl »

Taky jsem je marně hledal, nakonec si je vyrábím z 2mm mirelonu. Na svaření používám svářečku na igelitové sáčky ETA (kuchyňskou), nevýhoda je délka trubičky cca 30cm. Po protažení vodiče slepím spoje mezi jednotlivými díly lepící páskou a zatáhnu do křídla nebo trupu.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1074 Příspěvek od ST »

Dneska mi dorazil můj vytouženej Viking 2E ve verzi double carbon. :D Je vidět jak to má p.Sodomka všechno perfektně a do každého detailu vymakaný i to balení. Lepení plastovou izolačkou je ještě podlepeno maskovačkou, aby se nechytlo lepidlo z pásky na potahy i trup. Takže není důvod se obávat si ho nechat poslat poštou. V balení jsou i další předpracované díly. Motorovou přepážku mám přímo na převodovku KONTRONIK. Jinak éro je láska na první pohled. I ta barva je cool. Jsem z toho ještě vyklepanej a tak jen zatím takhle. Nějaký foto jak jsem to rozebíral z brutálního balíku. :lol:
Přílohy
DSCN0032.JPG
DSCN0031.JPG
DSCN0026.JPG
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#1075 Příspěvek od ST »

No a takhle jsem si to složil pro první foto. :D
Přílohy
DSCN0034.JPG
HOKEJ

#1076 Příspěvek od HOKEJ »

Velká gratulace.
www.rc-pisek.rajce.idnes.cz/
www.youtube.com/user/Hreba13/videos
ST
Kontaktovat uživatele:

#1077 Příspěvek od ST »

Ono když se tady říká , že jsou to košťata, tak mi to tak zase nepříjde. Trup je brutál. Čekal jsem , že to bude pořádná gynda, ale bude to dobrý, žádnej stres.
RedAce

#1078 Příspěvek od RedAce »

Ta barva je super. V tom videu to vypadalo hůř. A gratulace! :-)
petrajksner

#1079 Příspěvek od petrajksner »

Byl jsem zkouknout to video kvůli té barvě a tahle kombinace je opravdu pěkná!!!!
je to opravdu tak pěkně azurové? Já jen že foťák je kolikrát kurva a zkreslí to?
přeji mnoho nalétaných mil :D :D :D
kovaco

#1080 Příspěvek od kovaco »

:D Stando, gratuluji ti k novému krásnému košťátku.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“