Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zamčeno
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#361 Příspěvek od kope »

BOSS8 píše:Asi tak , - prostě kopí :lol:

Hezký!! Já mám nový model zatím jen v hlavě:-). Ale času dost...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od BOSS8 »

kope píše:Ale času dost...

Jo to znám , to jsou pak ty zálety přímo naostro - 1 start v závodě = zálet a trimování :lol:

Tohle éro chci pojmout trochu jinak - doufám že to do jara dodělám a nebude mi z toho kapat lepidlo , až to budu nakládat do auta :lol: .
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Abu
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od Abu »

Koukam ze bych uz mel pomalu zacit shanet nekoho kdo mi rizne kridla z polyse... mate nekdo nejaky typ?

A dalsi dotaz - serva do kridla, nejlepe placata (11mm a min), primerene silna (velky klapky), bez vuli, ne moc tezka a ne moc draha.... dost nerealne pozadavky, ze :wink: Tak aspon nejake kompromisni reseni??
(HS-81 jsou tezke, 55ky se bojim ze nevydrzi, GWSka co mam v Etalonovi bohuzel vykazuji trochu vule, ale prinejhorsim by sly.....)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kope
Kontaktovat uživatele:

#364 Příspěvek od kope »

Abu píše:Koukam ze bych uz mel pomalu zacit shanet nekoho kdo mi rizne kridla z polyse... mate nekdo nejaky typ?
...

Tak to by mne zajímalo taky. O víkendu jsem se chtěl trochu věnovat tomu, jak by křídlo mělo vypadat (tvar, rozpětí, profil...) a pak jsem chtěl dát poptávku tady na Mánii
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od BOSS8 »

Nedobrovolný dobrovolník by mohl být Pepin , ale psssst , já to neřek :lol: Šablony na moje kouzelný křídlo má půjčený Hawk - ten to má k Pepinovi kousek. :wink:

To: Abu
Na klapky ti doporučím tyhle http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 21sec.html Jsou sice trochu tlustší ale ve zbytku parametrů ti budou hovět , sílu mají na libovolně velkou klapku, když je dáš i na VOP, SOP budeme spokojený všichni :wink:
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne čtv 17.01.2013 16:10, celkem upraveno 1 x.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#366 Příspěvek od Abu »

Sablony si vyrobim vlastni, mam svoji predstavu o kouzelnych profilech.
Ale Pepin se moc vstricne netvari, zatim...
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kope
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od kope »

Tož to já bych si šablony taky vytvořil vlastní...
hawk62

#368 Příspěvek od hawk62 »

BOSS8 píše:Šablony na moje kouzelný křídlo má půjčený Hawk - ten to má k Pepinovi kousek. :wink:

sablony schranuji jako oko v hlave a brzy je pouziji, pepin mi tak dlouho odmital smiknout jadra, az mne donutil udelat si vlastni pilu a ja jsem mu za to vdecny :D ... konecne tvurci svoboda :D

http://hawk62.rajce.idnes.cz/odporova_p ... vapila.jpg

ramena jsou pohybliva a lze je rozevrit od 50 do 80 cm, odzkouseno s pepinovym velkym zdrojem – funguje super, zapinani packovym spinacem na ramu, napinani dratu kroucenim napinaci snury … zatim jsem jen porcoval zbytky ale je to parada ... pepin mi nakonec nadelil stare trafo od notasu a s nim krajim XPS jak maslo

zatim budu jen trenovat rezy, tak se mnou Abu moc nepocitej, prvni pokusy asi nebudou nic profi

Martine trup je skvely !!!!!
pepin

#369 Příspěvek od pepin »

Abu píše:Sablony si vyrobim vlastni, mam svoji predstavu o kouzelnych profilech.
Ale Pepin se moc vstricne netvari, zatim...

sem snad jasně říkal, že nepižlám jen přez sezonu když jezdím pryč, ted jen smrdím v práci, nebo doma, tak by neměl být zásadní problém.

Na křidélka dám asi toto:

http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... o-D-5010MG

některé blbnou--občas kmitnou, když na ně dáš páku a podebereš jí nehtem, některé asi ztratí kontakt na potáku a prokmitne, jinak uplně blbý nejsou, teda na to jak jsou tenký.

nebo možná toto:

http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... -BMS-371DD

nebo možná něco uplně jiného :D v každém případě v tom rcenku létám HXT 900 klapky 500 křidélka, neujíždět s teplotou---než se ohřejou ty 500 tak na to ero stačej--plastový převod žádný problém--určitě raději vyměním převod, než bych lepil vyrvanou páku klapky-křidélka, ale vzhledem k tomu, na jaké rychlosti to sedá bych asi musel mít opravdu smulu.
hawk62

#370 Příspěvek od hawk62 »

ja jsem si pro novy VDC trup koupil na HK tyhle:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _6_6g.html

je to alternativa k tomuhle:

http://store.rcsupersales.net/servlet/- ... CRO/Detail

mam to na ocasky - kdyz nechas chvili rozkliknutou stranku se servem, snizi ti cenu na 9,9 dolace
hawk62

#371 Příspěvek od hawk62 »

BOSS8 píše: Nikdo si ani nevšiml další vychytávky na obrázku :idea: odskočený trámec vrtule :wink: Nu a teď dumejte :mrgreen:

tak jsem zvedav, kdy to objasnis - pokud neni tramec volne posuvny semo tamo skrz kvuli samovolnemu 100% nimu vyvazeni, tak nemam tuseni
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od BOSS8 »

Trámec není klasicky obdélník (pohled zpředu ) , ale má tvar Z - tím pádem jsou kořeny listů mimo osu hřídele . - listy potom díky překroucení (stoupání) dokonale přilehnou k trupu. :wink:

ty už jsi ho viděl - objednával jsem ho kdysi k Ambrozii .
Na tý fotce s krabkou cigár je to vidět jak si to lehne. Při pohledu z boku na kužel je vidět jako by že je ten trámec "na jedné straně delší" .
hawk62

#373 Příspěvek od hawk62 »

jj, vzpominam si na nej
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od BOSS8 »

hawk62 píše:ja jsem si pro novy VDC trup koupil na HK tyhle:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _6_6g.html

Papírově vypadaj číčaný . Hlavně to ložisko a převody v kombinaci s malou váhou. kdysi jsem o nich dumal , jenže já serva kupuju na kila (kua nevím kam je pořád dávám 8) ) , tak to bych se nedoplatil .

Teď jsem konečně osadil tu L-39ku (jak jinak HXT900) , jenže jsem zkurvil dmychadlo - na standu mi nasálo bordel ze stolu , lopatkový věnec v pr...., zas je na co šetřit :? Výroba "kopí" stagnuje - nedostatek materiálu - měl bych už asi navštívit modelářství v Lounech :-)
hawk62

#375 Příspěvek od hawk62 »

ja je koupil z nutnosti - tentokrat mam odlisny koncept trupu ... porad je trubkoidni, ale o 45 g !!! lehci trubka s jeste mensim vnejsim prumerem, i tak se tahle serva vejdou dovnitr ... odpadne tak nastaveny horni bydlik, coz je dalsich cca 40 g ... kridlo bude uchyceno inovativne :D vkladani LiPo 1000 mAh taktez. uz to mam nakreslene, cele technicke strevo bude soucasni ocasni trubky a vse se pouze vsune do vnejsi trubky s motorem, propoji konektory a zajisti dvema sroubky :) ..... proto tahle serva :D ... nejspis ale koupim dalsi 4 ks, protoze si hodlam vyrobit plnne mechanizovane kridlo - tam by HXTcka byla velka a tezka - jinak na HXTcka nedam dopustit, mam je vsude /vyjma velke Katany / a jsou to proste dobra serva
Zamčeno

Zpět na „Minulé“