Vystuženi haloletu
- Foxmeister
- Kontaktovat uživatele:
Vystuženi haloletu
Zdravím , pořídil jsem si model do haly má to rozpětí 800mm je to můj první model který ma rozpěti 800mm , vždy jsem měl rozpěti okolo 900-1000mm a tam jsem dělal vyztuhu křídel uhlíkovou pásnicí na naběžné a odtokové hraně, ale teď mi jde o váhu a chtěl bych se zeptat jak mám celkově vyztužit model aby mi moc nenarostla hmotnost díky za odpoveď. 
http://www.foxmeister.wz.cz
- Foxmeister
- Kontaktovat uživatele:
Vyztužení
Uhlíky jen zespodu, shora je to zbytečný. V křídle kotvené "zhruba" ve 2/3 rozpětí, ale může být i krapet míň. Jeden uhlík je kotvený na náběžce, druhý u křidýlka, v trupu se to všechno protíná v jednom bodě.
Ideální je místa zalepení uhlíku vyztužit papírovou páskou a kapkou pětiminutového epoxy. Opírá se to a narozdíl od letmého zalepení se to ještě nikdy nevytrhlo. Ani při ráně jak bejk. Skrz trup se mi zase osvědčila kevlarová nit, ale není nutná.
Těžko se to popisuje.
Tomáši, Honzo, dejte sem prosím někdo foto!!!
-----Olda-----
Ideální je místa zalepení uhlíku vyztužit papírovou páskou a kapkou pětiminutového epoxy. Opírá se to a narozdíl od letmého zalepení se to ještě nikdy nevytrhlo. Ani při ráně jak bejk. Skrz trup se mi zase osvědčila kevlarová nit, ale není nutná.
Těžko se to popisuje.
Tomáši, Honzo, dejte sem prosím někdo foto!!!
-----Olda-----