DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
zskal
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA

#391 Příspěvek od zskal »

ekofyzika píše:...Je to tak, že pro vstup U Nazy se zvolí kanál ovládaný přepínačem, kdy jedna z poloh překlopí Nazu do fail save (nastaveno v PC). Pak se pro toto nastavení zvolí na kanálu plynu (ve vysílači T9x) 50% výchylky a nastavení ostatních kanálů zůstanou beze změny ?

Myslím že je to jak píšeš...už si přesný postup nepamatuju, nemám tu ani DJI Naza Asistenta ani vysílačku. Ale postupoval jsem podle návodu a nebyl v tom žádný problém. Fail safe si na přijímači už nastavíš samozřejmě podle toho jaký budeš mít. Ten plyn je takto v pořádku, při nízkém plynu (0-10%) by ti Naza vypnula motory.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
cermii

#392 Příspěvek od cermii »

Jsem poprvé obědnával z goodluckbuy.com a to tu NAZU za jak dlouho vám choděj z tohoto shopu věci já už čekám 20 dní a stále nic.
Toro,Mustang.Funcub,Quadcopter,Naza-m,Gopro 3 black,vysílačka Turnigy Open 9x
pokemon
Kontaktovat uživatele:

#393 Příspěvek od pokemon »

Cekal jsem na GPS do nazy 3 mesice.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#394 Příspěvek od zskal »

cermii píše:Jsem poprvé obědnával z goodluckbuy.com a to tu NAZU za jak dlouho vám choděj z tohoto shopu věci já už čekám 20 dní a stále nic.

Já jsem měl Nazu z GLB za 10 dní doma a potom GPS taktéž za 10 dní. Když jsem si ale objednal jen dvě náhradní DJI ramena, tak přišly asi za 45 dní...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Henry1

#395 Příspěvek od Henry1 »

Pánové, omlouvám se dopředu ... ale používáte někdo NAZu a nastavení Receiver type v D-BUS režimu? V TRADITION režimu funguje ok. Když ale nechám propojení jen do X2 a v přijímači do S-BUS, tak se mi zaboha nedaří přijít na to, jak to rozchodit. Assistent háže chybu configurace CFG-ERR(8). Tuším, že to může souviset s přenastavením rádia, ale nedaří se mi najít podrobnosti.
Napadá vás něco?
díky moc
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#396 Příspěvek od koulinek »

Henry1> co máš za přijímač? několik dost stran zpátky sem to tu vzpomínal, a i na zahraničních fórech je to probíráno, diskutoval jsem se supportem DJI a už od září 2012 slibují že "příští" měsíc bude s novým FW opraveno, naposled slibovali že do vánoc a přinesou i nové zajímavé funkcionality....takže tak.

ohledně dodávek z GLB a jiné číny, je problém když se objednávka nebo její zpracování táhne přes čínskej novej rok a jeho okolí a je jedno který e-shop, objednávky se kupí a prodlení naskakuje nehorázně.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Henry1

#397 Příspěvek od Henry1 »

Jojo, to máš pravdu, vím, že si vzpomínal nějakou komunikaci ohledně NAZA a sbus, ale nemohl jsem si vzpomenout, kde to bylo .... a ani nenašel. :x
No nicméně přijímač je origo dodaný k rádiu, tedy Futaba R7008SB ... samozřejmě jsem chtěl ušetřit drátování, když už jsem si vyzkoušel, že v tradičním režimu to jede.
tožtak díky
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#398 Příspěvek od koulinek »

Tak to je přesně ten případ, nemusíš se snažit, zatim to nechodí a kdoví kdy se dočkáme. Taky čekám a doufám ;) (a čas od času zase prudím na DJI support)
Henry1

#399 Příspěvek od Henry1 »

Tak super ... i když, jak se to vezme :(
Ale napsal jsem jim taky na podporu, ať se trochu proberou .... třeba se to rychleji pohne.
tožtak
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od koulinek »

Jo to je rozhodně dobře to na ně sypat ze všech stran. Akorát předpokládám že to má minor prioritu, neboť v klasickém zapojení to provozovat lze, jen ten D-bus holt nechodí. Navíc mají asi dost práce na vývoji aby dohnali konkurenci, která nespí (v podobě YS-X6) takže dle mého je priorita pro vývoj momentálně jinde.
Henry1

#401 Příspěvek od Henry1 »

Tak mám odpověď z DJI. Sice rychlou, ale o to méně uspokojivou. :( Prostě chlapci asi fakt nemají čas a pracují na něčem pro ně důležitějším. Tož co s nima?
-----------
2013/1/18
Hi,
I have a problem with communication between MC Naza - M and my receiver Futaba R7008SB via S-BUS connection. Traditional connection is OK.
Do you have any solutions to this problem?
thank you for your answer
--------
Hi,
It does not support Sbus2 at the moment.
Pls wait for firmware upgrade. Don't have time schedule at the moment.
Best regards,
DJI Innovations
Tel: 0086-755-2665-6677
Working hour 9:00AM to 6:00PM (HongKong Time GMT+8:00) Monday to Friday
www.dji-innovations.com"
------------
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#402 Příspěvek od koulinek »

Tak ono se to dá pochopit, fungovat to funguje aj s našima přijímačama, akorát ten D-bus, takže né zcela, ale to už je jen pár káblíků navíc.
cermii

#403 Příspěvek od cermii »

Tak jsem nastavil fail safe to bylo celkem jednoduché.Někde jsem se myslím dočetl že se dá nastavit,že po přistání se vypnou motory.Chci se zeptat jestly to tak jde a nastavuje se to v asistentovy nebo ve vysílačce,možná k tomu asi potřebuju gpsku. dík za odpovědi
Toro,Mustang.Funcub,Quadcopter,Naza-m,Gopro 3 black,vysílačka Turnigy Open 9x
majkos

#404 Příspěvek od majkos »

Fail safe mám nastaveno pouze na přistávání a po dosednutí se motory samovolně vypnou a nic jiného kromě landing jsem v asistentovi nenastavoval...letám s GPS, bez ní jsem to netestoval, ale myslím že by to mělo fungovat stejně.
Maxi swift, Swift II, Hexacopter 850R, Quadcopter s multiwii
Henry1

#405 Příspěvek od Henry1 »

Nenašel jste někdo info o tom, kolik snese zatížení ten VU modul pro napájení NAZy? Musí utáhnout samotnou NAZu, to je jasné, dále přijímač a popř. GPS s kompasem, no a taky dvě serva do gimbalu. No a když se hodí třeba i nějaký telemetrický modul k přijímači, tak fakt netuším zda to utáhne třeba ještě poziční ledky. Nějak se mi to nepodařilo nikde najít.
díky
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“