Viking 2-E a další mé modýlky
Re: Viking 2-E a další mé modýlky
Hm, tak z RAL barev si nevyberu (jsou vsechny uplne jine, nez jsem si "predstavoval"). Chtel bych neco, co se v hexa vyjadri jako #8bad00 - necha se to nejak namichat (aspon co nejvice podobne)? Koukal jsem, ze obecne v RAL neni moc zeleny 
podivej se na NCSka .... říkal sem ti to 
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Díky stavbě jednoho Vikinga do DE mám možnost porovnat originál YGE s regulátorem YEP. Programování jde jednou a tou samou kartou pro oba dva reglíky a i subjektivně běží oba naprosto stejně.
Jen ten YGE je pětinásobek ceny YEP...
...tak to jsou dobré zprávy 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Mladej si koupil YEP 80A a je to stejná velikost jako 100A akorát tam jsou rozměrově a asi i kapacitně jiný kondy. Nejspíš je tam jen míň spínacích tranzistorů.
.
Já mám dneska nafasováno uhlíku ( jednosměrka i tkanina ) a tak o víkendu započne karbonové šílenství, teda strojení Vikouše ...
Já mám dneska nafasováno uhlíku ( jednosměrka i tkanina ) a tak o víkendu započne karbonové šílenství, teda strojení Vikouše ...
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Včera jsem si proxonem trošku pohrál s motorovou přepážkou, a vytvořil větší zahloubení pro segerovku na převodovce. Původně to bylo málo zahloubené a bylo potřeba cca 1,5mm odfrézovat. Teď už je to cajk s rezervou. Ale jinak luxus nesmírný, dostat hotovou přepážku řízlou na CNC.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
No já už mám v hlavě Vikinga Hypersonic..
Musím se (a velmi rád) naučit kreslit ve Rhinu. Když se bude dělat naprosto nový trup tak bych i rád vypiplal i design.
Teď musím našpořit na YGE 200HV, neb ten je bohužel nenahraditelný...
Teď musím našpořit na YGE 200HV, neb ten je bohužel nenahraditelný...
YEP 180HV nestačí?
Dík, jsem si nevšiml,že něco takového na HobbyKingu je. Ono tam poteče z 8S víc než 240A...tak už bych radši šel na jistotu. Přeci jen tohle už není YGE klon, ale čajna regl. Třeba to vyhoví, třeba ne...asi to bude třeba zkusit.
ST píše:Včera jsem si proxonem trošku pohrál s motorovou přepážkou, a vytvořil větší zahloubení pro segerovku na převodovce. Původně to bylo málo zahloubené a bylo potřeba cca 1,5mm odfrézovat. Teď už je to cajk s rezervou. Ale jinak luxus nesmírný, dostat hotovou přepážku řízlou na CNC.
Jo,jo..dá se objednat jaká koli přepážka. Dostupné jsou ..universál na Neu a Kira 500/600. Pak na Kira 480 a neu P29.
Kluci, je úplná hloupost vyrobit motorovou přepážku z duralu? Tvarové možnosti s použitím soustruhu, frézy a děličky jsou neomezené. Dala by se bezproblému vyrobit i s přírubou čímž se zvětší výrazně styčná plocha. Jen nevím jak je na tom dural s lepením? Máte prosím někdo zkušenost?
Přijde mi, že ty YEPy tam přibývají dost rychle. Myslím, že i ten 300A se tam co nevidět objeví.
Mimochodem...to jakože 7+kW?
RedAce píše:Přijde mi, že ty YEPy tam přibývají dost rychle. Myslím, že i ten 300A se tam co nevidět objeví.
Ano..7kW později 8kW. V trupu na to bude místa dost.
hele a už konečně řekneš co to bude za krám ? :-d
seš tajemnej jak záře nad Kladnem :-d
seš tajemnej jak záře nad Kladnem :-d
SOVA is YouR CO-pilot
No nový trup na Vikinga...Křídla a Vop zústane stejná, trup a spojka naprosto nová a jiná. Trup bude dělaný primárně právě na very fast speed.
Takže pak bude možné objednat Vikinga v další verzi, nebo k jedněm křídlům mít tři různé trupy. Jeden F3F/F3B..druhý Elektro pro rozumnou motorizaci (to co je teď,do 3kW) a pak speciál trup pro přerod Vikinga v třímetrové F5B. A to za rozumnou cenu .Zatím výkonem jediná taková mašina je Hurricane, no tak bude druhá
Takže pak bude možné objednat Vikinga v další verzi, nebo k jedněm křídlům mít tři různé trupy. Jeden F3F/F3B..druhý Elektro pro rozumnou motorizaci (to co je teď,do 3kW) a pak speciál trup pro přerod Vikinga v třímetrové F5B. A to za rozumnou cenu .Zatím výkonem jediná taková mašina je Hurricane, no tak bude druhá