Minicorado
Re: Minicorado
Hele soucit s tebou. Já byl minulej víkend taky lítat s OPTIMOU XL a při přistání, naprosto vydojený a krásný dosednutí jsem si škrábnul lak na spodku trupu o zmzlou hroudu . 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
creagel píše:Na zaver stavby jsem si nechal to, do ceho se mi vubec nechtelo. Prilepeni motyla na trup.
Jakým epoxidem jsi to lepil? Mám jen BSI 20 min, hodí se na to? Díky.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
ST píše:Hele soucit s tebou. Já byl minulej víkend taky lítat s OPTIMOU XL a při přistání, naprosto vydojený a krásný dosednutí jsem si škrábnul lak na spodku trupu o zmzlou hroudu .
skrablej lak je v pohode
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Když už se tu řeší varianta rozebrání motoru, jak je to pak s učinností magnetu, které jsou vystaveny vzájemnému magnetizmu, když se vyndala kotva--snad se to tak jmenuje.
Já jen, že v dobách Kelleru se to vcelku řešilo--vsunout na dobu rozborky motoru nějakou kovovou vložku, jinak se prý učinnost motoru snížila.
Já jen, že v dobách Kelleru se to vcelku řešilo--vsunout na dobu rozborky motoru nějakou kovovou vložku, jinak se prý učinnost motoru snížila.
Jo, ale Kellery neměli Neodym magnety, ale (kurńa výpadek paměti..si nevzpomenu jak se ten matroš jmenoval) 
Dneska to můžeš klidně vyndat, opravit a dát zpět.
Dneska to můžeš klidně vyndat, opravit a dát zpět.
díky
PS:samariocobaltové myslím, jak se to píše přesně už nevím.
PS:samariocobaltové myslím, jak se to píše přesně už nevím.
semi píše:Jakým epoxidem jsi to lepil? Mám jen BSI 20 min, hodí se na to? Díky.
Mozna tu budou lidi hudrovat, ze jsem to mel lepit poradnym a "znackovym", ale ja pouzil toto:
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=47549
Lehke davkovani, dobra dostupnost v okoli.
Mohl by mi někdo, prosím, stručně shrnout základní rozdíly uhlíkové a skleněné verze Minicorada? Váha, odolnost, pevnost,... Tak nějak tuším, že carbon je lepší, ale vlastně nevím proč 
uhlík - celkově pevnost radikálně ...
na svahu jsem s celouhlíkovým dal hvězdu - kouslo se mi servo klapky
výsledek ... nenašel sem ani šrám - pravda bylo to se štěstím
když máš verzi jen sklo tak když přistaneš do nějakého silného stéhla tak ti udělá otlak
váha je cca podobná
popravdě za těch pár korun navíc bych neváhal a šel do uhlíku
na svahu jsem s celouhlíkovým dal hvězdu - kouslo se mi servo klapky
výsledek ... nenašel sem ani šrám - pravda bylo to se štěstím
když máš verzi jen sklo tak když přistaneš do nějakého silného stéhla tak ti udělá otlak
váha je cca podobná
popravdě za těch pár korun navíc bych neváhal a šel do uhlíku
SOVA is YouR CO-pilot
Byl jsem 100% rozhodnutý pro Slima, ale nějak sem sám sebe zase zviklal, že Corado bude o mnoho univerzálnější a jen o trochu dražší (při obdobném osazení). Takže teď zvažuji různé kombinace a možnosti.
Jaká je teď cca čekací lhůta na Corado? Ta by to mohla rozseknout, kdyby to mělo být půl roku
A je pořád na výběr mezi varinatami serva v motýlu/serva v trupu?
Jaká je teď cca čekací lhůta na Corado? Ta by to mohla rozseknout, kdyby to mělo být půl roku
A je pořád na výběr mezi varinatami serva v motýlu/serva v trupu?
napiš Michalovi, co vím tak čekačka je cca 2 měsice, muj by měl být v půlce února
jinak myslím si že varianty jsou stále oba ale pokud to nechceš ala rcek lehouše tak
serva do motejla sou ideální řešení, já to tak budu dělat
MN
jinak myslím si že varianty jsou stále oba ale pokud to nechceš ala rcek lehouše tak
serva do motejla sou ideální řešení, já to tak budu dělat
MN
SOVA is YouR CO-pilot
Jneže to předpokládá uzoučká serva, která vyjdou 5x dráž než Corony v trupu... Taky bych radši serva v motýlu, ale chci (musím) to celé osadit relativně levně. Takže Dymondy do motýla jsou na mě trošku drahé a motor by byl lehká oběžka, takže ani váhu do ocasu nutně nepotřebuji.
tak nějaký malý jsou i z HC
Turnigy 1440
nebo
9103
Turnigy 1440
nebo
9103
SOVA is YouR CO-pilot
Aha...nevím proč jsem pořád přepokládal, že ty Dymondy jsou větší, takže jsem alternativu na HK hledal ve špatném oddělení
Stejně mi ale přijde, že ta serva jsou strašně malá a slabá na takové letadlo...
Stejně mi ale přijde, že ta serva jsou strašně malá a slabá na takové letadlo...
porovnej si to s parametrama dymondu, pokud z toho nebudes chtit hotlinera to silnejsi vyhovi ...
ja ybch to osobne neresil a narval tam Dymonda ... nez si daval do letadla bowdeny atp ...
tuhle kombinaci serv mam v RCEKU žádnej hyper zázrak ale zdá se že jedou
ja ybch to osobne neresil a narval tam Dymonda ... nez si daval do letadla bowdeny atp ...
tuhle kombinaci serv mam v RCEKU žádnej hyper zázrak ale zdá se že jedou
SOVA is YouR CO-pilot