hladam rc revue 2/2007

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od DAF »

Ahoy, než jsem se stačil rozkoukat, tak ti to poslalo asi 10 dalších lidí. Ode mě to tam máš také.
jakas
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jakas »

Ja nemuzu posoudit videl jsem skylady litat jen jednou a
litala paradne mela ale kopletne jina streva (400 3Li,3s 1700mAh Etech, regulator tusim jeti,a turbo kuzel s listy graupner rozmery nevim, )stoupala pekne,Original elektroniku (prijmac,vysilac) mel pan osazenou v bendym 280 a ten lital paradne.Nevahal bych a poridil WildHawka pokud nechces "moc" investovat tak podle vseho co jsem precetl a slysel a videl je to ta nejlepsi volba a u kostky (muj velice oblibeny eshop jelikož nad 2000Kč se neplati poštovné což néní problém :-)) maji 4k verzi za 2820Kč a verzi rovnou osazenou kridelky za 4120Kč.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hoki »

_George_ píše:ja som s ucenim sa lietat na skylady nemal problem a uz druhy den som lietal samostatne. Pravda je ze skylady lieta ako autobus, vypnem motor-neplachtí (len akýsi rovnomerný pád) zapnem motor- najprv sa jej nechce, potom sa rozdivočí a nepodobá sa ani na vetroň, stúpať sa jej nechce. Najdlhší let som mal len 20 minút a aj to bola silná termika.

Já učím lítat dva a oba mají Sky Lady. Ten co ji má z druhé ruky, ji měl po havárce. Udělal jsem mu novou VOP a SOP a lítá docela dobře. Lítá běžně 15-17min bez termiky a už po pár lekcích lítá sám. Ten druhý má z obchodu a je to taková mrcha, že i já s ní mám docela honičku. Hlavně v mot.letu to je hrůza. Už to dal pryč kvůli vadnému radiu (3x reklamačka) a pořídil Easy Stara. Měl to udělat hned a dnes by uměl možná i lítat. :?
robotmz

#19 Příspěvek od robotmz »

_George_ píše:
Abu píše:Zacatecnik, ktery se sam naucil litat se SkyLady, ma muj hluboky obdiv.

Dakujem :D
ja som s ucenim sa lietat na skylady nemal problem a uz druhy den som lietal samostatne. Pravda je ze skylady lieta ako autobus, vypnem motor-neplachtí (len akýsi rovnomerný pád)
zapnem motor- najprv sa jej nechce, potom sa rozdivočí a nepodobá sa ani na vetroň, stúpať sa jej nechce.
Najdlhší let som mal len 20 minút a aj to bola silná termika.
- je dosť ťažká - 640 g a rozpätie len 1300mm, môj druhý motorový vetroň (guppy) má rozpätie 1500mm a hmotnosť len 490 g.
- elektronika naprd. S pôvodnou elektronikou som vydržal lietať asi 1 a pol mesiaca, potom som všetko pomenil za "normálnu". Regulátor blbol od prvého letu.

skylady sa mi zda viac lietadlovejsia... hlavne ta vrtula v predu s kabinou a to kridlo... viac sa mne osobne podoba na vetrona...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marek71 »

robotmz:
To je sice pravda... kdesi v rezenzii som čítal, že Easystar vypadá ako polystyrenový obal, z ktorého ešte len vytiahneš skutočné lietadlo.

Lenže, čo je pre začiatočníka podstatné ? Podľla mňa to, aby to lietadlo poslušne a nezáludne lietalo. Aby si sa ho naučil pomerne rýchlo ovládať. A takisto, aby bolo dostatočne odolné, čo ES s tlačnou vrtuľou určite je.

A keď sa naučíš lietať s ním (alebo s Wildhhawkom), tak si kúp nejakého pekného vetroňa z balzy.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Abu
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Abu »

robotmz píše:skylady sa mi zda viac lietadlovejsia... podoba na vetrona...

No prave, ona se vetroni jenom podoba. A jak psal Hoki, je tam asi obrovsky rozptyl kvality uz z vyroby, nektere jsou zrejme nejak pokroucene, coz spolu s docela velkou vahou, ne uplne idealnimi materialy a dost nestastnym profilem na kridle znamena, ze kazda lita jinak a dost casto velmi mizerne. Taky uz jsem videl asi 2-3 kousky co litaly pekne, ale stejny pocet co nelital skoro vubec :(
Easystar a Wildhawk maj mnohem lepsi aerodynamiku, odolnejsi material a motor za kridlem je daleko mene zranitelny. Bohuzel vypadaji trosku kosmicky. Ale musis si vybrat, jestli chces letadlo na uceni se litat, nebo jestli to chces mit vystaveny doma ve vitrince. :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hoki »

"Easy Star":
- Bude Ti tolerovat tvrdší přístání.
- Případné poškození se dobře opravují.
- Nikdy při přistání (pokud není na zádech) nepoškodíš vrtuli.
- Letový projev je dost dobrý (s 8článkem je ještě lepší).
- Dá se s tím blbnout a i lítat termika.
- Jedinou nevýhodou je málo účinná směrovka, takhle jsem to řešil já:
http://www.hokana.wz.cz/?text=89

Co víc si nováček od modelu na učení může přát??? Stejně to dlouho nebude Tvé jediné éro a pak přijdou na řadu lepší a tam už klidně dej na vzhled. Pořídíš SL, protože vypadá jako letadlo a budeš nešťastný z lítání. Rozhodni se sám. Mě to tady někdy připadá, že je dotazovatel stejně rozhodnut a jen chce slyšet souhlasné názory ostatních. Mluvím všeobecně a taky z vlastní zkušenosti.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Abu »

Hoki píše:Mě to tady někdy připadá, že je dotazovatel stejně rozhodnut a jen chce slyšet souhlasné názory ostatních. Mluvím všeobecně a taky z vlastní zkušenosti.

Presne tak... bohuzel :cry:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
robotmz

#24 Příspěvek od robotmz »

ved ja som niekde vyssie pisal ze som uz skoro na isto rozhodnuty /momentalne je to uz 100 % ak do tych 2 tyzdnov nebude v ponuke nahodou nieco ine.../
-ale rozhodol som sa po precitani vsetkeho mozneho, a najviac som nasiel na tomto fore a vo vasich osobnych strankach, takze potom som sa registroval aby som este si precital vase nazory, od toho je vlastne kazde forum.
O skylady uz momentalne neuvazujem... 8O
stdiablo

SkyLady

#25 Příspěvek od stdiablo »

Ahoj, ja uz to tady psal. Skylady II jsem koupil pred 2 mesici a jeste jsem poradne nelital. Zitra mi prijde nova vysilacka Futaba, tak to skusim jeste s ni, ale stejne nakonec koupim jine ero. Uz jsem prisel o vic nez 3k, tak to nejak ozelim :-(
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Marek71 »

stdiablo:
To ja som s Easystarom letel (ano, skutočne letel) hneď prvý deň a hneď prvý let. Bolo bezvetrie, takže bez problému. Proste sa hodí do vzduchu a on letí...

Viac o tom napr. tu: http://www.mojefotogalerie.com/rc/

Ale je to dané aj tým, že ja som hneď od počiatku vsadil na "trochu" drahšiu variantu, servá Hitec, reg. Jeti, vysielač Optic 6... Ale hneď som vedel, že ES nebude moje posledné lietadlo, už teraz mám Toro 900 :-)
stdiablo

#27 Příspěvek od stdiablo »

Ja budu mit zitra tohle http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat-foto/137639/1/ , ale chlapik, co mi slibil poslat letaneho EasyStara za 1000kc mi porad rika abych byl trpelivy :-( No, az se to sejde, snad se take konecne zacnu ucit letat. Zenuska uz se mi smeje, kdykoli vytahnu SL, udelam nejakou upravu/opravu a jdu to zkouset :roll:
_George_
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od _George_ »

Abu píše:
robotmz píše:skylady sa mi zda viac lietadlovejsia... podoba na vetrona...

A jak psal Hoki, je tam asi obrovsky rozptyl kvality uz z vyroby, nektere jsou zrejme nejak pokroucene

Trup mam mierne vyosený doprava :x
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Marek71 »

To je ten Easystar, čo bol nedávno na modelbazaru ? Cena výborná, myslím, že za tisícovku bol kompletne vybavený mimo Rx a baterky...

Tak veľa šťastia !
stdiablo

#30 Příspěvek od stdiablo »

Marek71 píše:To je ten Easystar, čo bol nedávno na modelbazaru ? Cena výborná, myslím, že za tisícovku bol kompletne vybavený mimo Rx a baterky...

Tak veľa šťastia !

jj, to je on, ale uz cekam 14 dni na doruceni, snad se zadari, diky. btw, nemate nekdo zkusenosti s vysilackou v linku o kousek vys?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“