Lupínková pila a demence
Re: Lupínková pila a demence
Jo Rakosi nechat téčko v mašině je průser, já u téhle věci nebyl. Ale zrovna jsem přebýral materiál, a když jsem přišel do dílny koukám v jedné stojanové vrtačce díra jako kráva, paní nechala T v druhé vrtačce na druhém konci, která byla daleko asi tak 8 metrů ...
"Šmirgl to jistí!"
Mam zkusenost s tavnou pistoli, teda ne moc dobrou. Potreboval jsem lepit vetsi kus, tak jsem lepidlo daval a daval, uz notne rozehrate a jak drzim dil v leve a pistol v prave, uz mi to tece pres prsty. Vsecko sem pustil z ruky a co ted. No rval jsem bolesti, ale hold musis pockat az to chladne, stejne to nesundas. Nez jsem dobehl k umyvadlu a zchladil to tak uz to bylo skoro jedno. Lepidlo jde pak zasadne i s kuzi, a pak par dnu zafacovane pazoury. Hlavne, ze rukavic mam v regalu dost 
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Chce se mi říct "nešikovný maso musí pryč". Vítej mezi modeláře. Kdo se nepořezal, neobrousil nebo něco horšího, tak nemodelařil.
Svého času (14-25 let) jsem každé říznutí do prstu obratem zalepil Kanagomem. Chvíli to štípalo jako blbec, ale za chvíli byl palec slepený a i když bolel, krev netekla a modelařilo se dál.
Provrtané prsty byly taky několikrát, připálení pájkou jakbysmet a vrcholem bylo, když jsem si maknul pod kryt sekačky na trávu. No, prsty mám všechny, jen na dvou ve špičce není takový cit.
Svého času (14-25 let) jsem každé říznutí do prstu obratem zalepil Kanagomem. Chvíli to štípalo jako blbec, ale za chvíli byl palec slepený a i když bolel, krev netekla a modelařilo se dál.
Provrtané prsty byly taky několikrát, připálení pájkou jakbysmet a vrcholem bylo, když jsem si maknul pod kryt sekačky na trávu. No, prsty mám všechny, jen na dvou ve špičce není takový cit.
Jardah
..kdysi jsem slyšel prý pravdivý příběh...Jeden borec si koupil bateriovou vrtačku-tehdy výkřik techniky.
Nevím co vrtal, ale zdál se mu to dobrý nápad-vrtal v klíně! Samozřejmě si provrtal pytlíka!..naštěstí jen baťůžek-né obsah ! A židli k tomu
))))
To se stát mě, tak se žena zblázní: Židle se nezahojí !!!
Nevím co vrtal, ale zdál se mu to dobrý nápad-vrtal v klíně! Samozřejmě si provrtal pytlíka!..naštěstí jen baťůžek-né obsah ! A židli k tomu
To se stát mě, tak se žena zblázní: Židle se nezahojí !!!
To je pro mě balzám, jsem myslel, že takovej trotl můžu být jen já.
Když je někdy den, tak to stojí za to.
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
jardah62 píše:Svého času (14-25 let) jsem každé říznutí do prstu obratem zalepil Kanagomem. Chvíli to štípalo jako blbec, ale za chvíli byl palec slepený a i když bolel, krev netekla a modelařilo se dál.
Nejlepší je vteřiňák. Když mám drobné říznutí tak ani nehledám náplast. Všichni říkaj že jsem vůl ale jsem 100% zdráv (tedy až na fyzické nedostatky - slepoňství
Jednou jsem ale zapoměl co udělá aktivátor+prstolep. To jsem nedopatřením oddělil tu vrchní část s aplikátorem od zbytku lahvičky, lepidlo se vylilo na tepláky (staré modré se správnou modelářskou patinou - balakryl všemožných i nemožných barev, Purex, tmely, tavná, prstolep a další - hotovej vzorník
Tak tam stříknu plnou dávku a už řvu jak tur a strhávám tepláky dolů tepláky netepláky, kůže nekůže.
Teď už nejsem blbej a když si na to vzpomenu tak mě to pálí ještě doteď.
Hunger píše:Pánové stavím si ..............
Jsi totální Blb a Tvůj život má cenu pětikoruny.
(Ani sem nebudu psát, kolikrát v životě mě dělila jenom náhoda od života a smrti
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Pánové a to som myslel ze šikovnosť na prúsery mám iba ja
ked uz sme u tej "šikovnosti" tak prosím nelepte narychlo tavnou pištolou v trenkách
taku megaporciu som si kvapol na stehno no kým to vychladlo a odlepil som to aj s kožou peknu dieru som tam dlho mal
a majitelia cnc mašiniek ked pridržiavate material tak nepredbiehajte vreteno ... obzvášt nie ked tam mate žiletkovu frezu
to sa mi stalo 3 dni nas5. A ked máte doma pílu tak odrezky berte az ked sa kotuč uplne dotočí ... no som proste expert na nepozornost .... ale zatial mam naštastie všetky končatiny na mieste a všetko funguje
a sused moj stolár si zasa strihal nechty na hoblovačke
Zwobot píše:Nejlepší je vteřiňák. Když mám drobné říznutí tak ani nehledám náplast.
Naprostý souhlas, vteřinovky byly původně vyvinuté jako "polní šití" pro -tuším- Vietnam. Ono v džungli po kolena v bahně se na kolegovi, co má roztržené břicho střepinou, dost blbě šije. Ale lepí se docela snadno a jestli přežije transport, tak se to pak v klidu předělá... Na různé "dílenské" rány používám také, párkrát už jsem se moc hezky pořezal, ale nešili mne ani jednou.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Náplast zbytečně překáží v práci. Vteřiňák vytváří vrstvičku která se sama odloupe.
A ano Prsťáky byly poprvý ve Vietnamu. Byla to tehdy naprostá novinka. A taky těm vojákům nic nebylo. Pochybuji že to může mít takový účinky na lidskej organismus. Kanáč (aceton) bude mít větší.
Taky jsem se párkrát solidně pořezal a nikdy mě nešili.
A ano Prsťáky byly poprvý ve Vietnamu. Byla to tehdy naprostá novinka. A taky těm vojákům nic nebylo. Pochybuji že to může mít takový účinky na lidskej organismus. Kanáč (aceton) bude mít větší.
Taky jsem se párkrát solidně pořezal a nikdy mě nešili.
Při všech pokusech s motory vždy sudavej vrtuli.Já trouba v sobotu to neudělal a mám čtyři stehy na koleni.Na pohotovosti koukali když sem jim to vyprávěl v 1 hodinu v noci... 
I kdyz to sem az tak nepatri, ale jak tu nekdo psal, ze to bylo poprve pouzito ve Vietnamu atd... pustil jsem si wiki a co jsem se nedocetl: Okolo 5 % populace se může při opakované expozici senzibilizovat na páry kyanoakrylátů - pak se u nich objevují příznaky podobné chřipce.
Minule utery jsem lepil nove ero a dost pri tom vyuzival vterinaku. Ve tredu jsem se vzbudil, vse me bolelo. Vecer horecka 39,5st. Vypotil jsem se a druhy den jako rybicka. Absolutne jsem nevedel cemu to prisoudit a nyni se to pravdepodobne vysvetlilo. Stalo se to nekomu taky?
Minule utery jsem lepil nove ero a dost pri tom vyuzival vterinaku. Ve tredu jsem se vzbudil, vse me bolelo. Vecer horecka 39,5st. Vypotil jsem se a druhy den jako rybicka. Absolutne jsem nevedel cemu to prisoudit a nyni se to pravdepodobne vysvetlilo. Stalo se to nekomu taky?
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Ne za to jsem se minuly týden vratil v 7 večer z Prace jako rybička v deset jsem hodil první šavli, pak jsem celou noc problil a pros... druhej den mi bylo blbe a třetí jsem uz byl fit v práci do jedenácti
...
"Šmirgl to jistí!"
Marena píše:I kdyz to sem az tak nepatri, ale jak tu nekdo psal, ze to bylo poprve pouzito ve Vietnamu atd... pustil jsem si wiki a co jsem se nedocetl: Okolo 5 % populace se může při opakované expozici senzibilizovat na páry kyanoakrylátů - pak se u nich objevují příznaky podobné chřipce.
Ale ale, to jsem netušil, já měl za to, že chřipkově je mi z balsového prachu a ono možná lepidlo... Budu muset vylepšit větrání.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
- Zwobot
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý... Já už ošetřování říznutí prstolepem aplikuji nějakou dobu třeba i opakovaně se vystavuji výparům a nikdy nic takového. Nemocnej chřipkou už jsem nebyl tak dobrý 3roky. Su nějaké odolné na nemoci, výpary (větrání v dílně? V podstatě žádný
) a hlavně na mě nezabírají léky.