Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#496 Příspěvek od ST »

RedAce píše:Aha...nevím proč jsem pořád přepokládal, že ty Dymondy jsou větší, takže jsem alternativu na HK hledal ve špatném oddělení :oops:

Stejně mi ale přijde, že ta serva jsou strašně malá a slabá na takové letadlo...

To si jako myslíš, že si koupíš kompozita a pak to osadíš nějakejma mrdkama z hobykingu? Tady je to pořád dokola... 8O
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
creagel

#497 Příspěvek od creagel »

Abych rekl pravdu, chapu ze clovek chce usetrit. Ale za jakou cenu? 2 serva ktere kazde stoji 500Kc mi nepripada moc. Ty turnigy jsou rozhodne slabsi, ale treba poslouzi dobre. Ty dymond D47 naprosto dostacuji.

Kdyz uz si clovek kupuje poradny ero, tak by mel do nej koupit i odpovidajici vybavu - to muj nazor.
RedAce

#498 Příspěvek od RedAce »

ST píše:
RedAce píše:Aha...nevím proč jsem pořád přepokládal, že ty Dymondy jsou větší, takže jsem alternativu na HK hledal ve špatném oddělení :oops:

Stejně mi ale přijde, že ta serva jsou strašně malá a slabá na takové letadlo...

To si jako myslíš, že si koupíš kompozita a pak to osadíš nějakejma mrdkama z hobykingu? Tady je to pořád dokola... 8O

A můžu se Tě zeptat, proč bych v MiniCoradu za 5k nemohl mít stejné "mrdky z hobykingu" jako máš Ty v Optimě za 6k?
Corado už je ze hry, ale tahle nesmyslná averze k věcem z HK (zvlášť od někoho, kdo je používá) mě vždycky rozčílí...
ST
Kontaktovat uživatele:

#499 Příspěvek od ST »

Mám pocit, že OPTIMA XL je jiná váhová kategorie a dřevák kde se 12mm široké serva vpohodě utopí. O dodtatku místa v Mini Coradu bych silně pochyboval. Ale nakonec je to Tvoje volba. Tady byl záměr, Ti poradi rozumný setup, že to něco stojí je holt další stránka věci.
RedAce

#500 Příspěvek od RedAce »

O 12mm širokých servech v motýlu tu nikdo nemluvil. Řeč byla o levnější variantě Dymondů z HK, ovšem při zachování rozměrů. A Optima je - dřevák, nedřevák - pořád dražší letadlo než MiniCorado, tak mi stále uniká, proč by měl být takový problém použít čínská serva. Nehledě na to, že případné selhání serva v motýlu není fatální.
graup15

#501 Příspěvek od graup15 »

RedAce píše:O 12mm širokých servech v motýlu tu nikdo nemluvil. Řeč byla o levnější variantě Dymondů z HK, ovšem při zachování rozměrů. A Optima je - dřevák, nedřevák - pořád dražší letadlo než MiniCorado, tak mi stále uniká, proč by měl být takový problém použít čínská serva. Nehledě na to, že případné selhání serva v motýlu není fatální.

Vůbec bych se s tím nemazal....pokud chceš dát levná serva..proč ne. Corado nestojí 17-25 litrů jako F3X mašina. jen jeden důležitý parametr by ty serva měla mít...teda dva parametry.
a) pčesnost a schopnost kvalitně středit
b)žádné kravské proudové špičky při rozběhu a reverzaci.
:-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#502 Příspěvek od ST »

Pokud se Ti do křídla vejdou 12mm serva pak by možná ty Corona 939 MG co mám v OPTIME XL daly použít. Ale chce to tuning serva, jinak nic moc. Já jimi nahrazoval HS 81 .Křídlo MiniCorada jsem naposledy viděl cca před 15 lety a nejspíš tam asi byly HS 55 ,ale to stály ještě kolem litru a kvalita taky zcela jinde. Takže by se to mělo vejít. Ale servo víc jak 9g do takovýho pidi křídla já nevím ...
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#503 Příspěvek od lakotamm »

Corado sa vyrába už 15 rokov?!
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#504 Příspěvek od ST »

Tak, my pamětníci pamatujeme ještě neomotorizované minicorado. :lol: Mladej zrovna na něj prodával trup.Ještě od V.Vojtíška.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#505 Příspěvek od Milan Nes »

sakra to byl tvuj mladej ? mi moh dat slevu :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
creagel

#506 Příspěvek od creagel »

Mazu data z fotaku a objevil jsem jeste nafoceny postup usazeni motorovy prepazky. Treba na to mate jiny figle, ale mne se osvedcila metoda s pomoci pravku z CD. Na prvni fotce je vyfocena sablona. Dira nahore je pro Hyperiona, co jsem osazoval do meho Minicorada. Dira pravo (a ta praskla vlevo) je pro Kiru, kterou jsem daval do Maxiona.

K prepazce si pridelam motor a vyzkousim, jak pasuje prepazka do trupu. Zdrsnim misto, kde to budu lepit (pouzivam BSI vterinak), odmastim, na misto v trupu nanesu vterinak, zasunu prepazku vcetne motoru, nanesu jeste lepidlo kde neni. Pak na hridel motoru nastrcim pripravek z CD. nasadim kuzel, pritahnu prepazku s motorerem na sve misto a utahnu kuzel, aby nesjel z hridele. Prekontroluju pohledem, zda to nekam neuteklo a necham vytvrdit vterinak. Druhy den to sundam a udelam jeste koutaky 30min epoxy. A protoze jsem do ted nemel zadny plnivo, pouzil jsem jednotlive rovingy ze skelne tkaniny. Ne ze by to ten muj pohon potreboval, ale radsi pro sychr :)

Jestli mate jiny figl, jak prepazku spravne zalepit, budu rad kdyz se podelite ;)
Přílohy
Ted uz tam mam lepidlo a jen cekam, nez bude drzet :)
Ted uz tam mam lepidlo a jen cekam, nez bude drzet :)
Licuje to dobre :)
Licuje to dobre :)
Sablona z CD. Vyvrtana dira presne podle prumeru hridele motoru,
Sablona z CD. Vyvrtana dira presne podle prumeru hridele motoru,
Naposledy upravil(a) creagel dne pon 21.01.2013 15:37, celkem upraveno 1 x.
semi
Kontaktovat uživatele:

#507 Příspěvek od semi »

creagel píše:Mazu data z fotaku a objevil jsem jeste nafoceny postup usazeni motorovy prepazky. ...

Dobrý nápad. A nezaschne ten vteřiňák než to dám celé dohromady ?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
creagel

#508 Příspěvek od creagel »

Ta vrstva co tam davam, tak rozhodne nezaschne za par vterin :) Mne cela operace (zastrcit motor s prepazkou, pridelat CD, pridelat kuzel a utahnout) trva tak max. 2 minuty. A vterinak co jsem zkousel v dane vrstve poradne zaschne az za opravdu delsi cas ;)
ST
Kontaktovat uživatele:

#509 Příspěvek od ST »

Milan Nes píše:sakra to byl tvuj mladej ? mi moh dat slevu :-d

No jo dobře uloženej, normálně jsem na něj zapoměl :lol: :lol: :lol:
olda
Kontaktovat uživatele:

#510 Příspěvek od olda »

Tak jsem nakonec po několika zvažování objednal taky minicorado. Ohledně nastavení mám načteno i 3x vše dostupné z netu. Na co jsem ani zmínkou nenarazil je výstup chlazení. ??
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“