jag42 píše:Závěr serva dostávají od gyra pořádně zabrat a je třeba používat minimálně o třídu lepší.
to jsem už zminoval--když jsem se s tím gyrem trápil, servo topilo jak blázen po chvilce pokusu.
jag42 píše:Závěr serva dostávají od gyra pořádně zabrat a je třeba používat minimálně o třídu lepší.
pepin píše: musím to ale zkusit sám, moc tomu---vypnout mix nerozumím, věřím ale, že ke kýženému výsledku ses dostal, což by bylo fajn.
pepin píše:Ale né těmi procenty, jak jsi uváděl ty---mě to jinak vypnout nanapadlo--pokusnictvím jsem neuspěl, ale uplně nepojímám, jestli mi to na mém vysílači pujde--respektive co přesně s čím souvisí.
jag42 píše:pepin píše: musím to ale zkusit sám, moc tomu---vypnout mix nerozumím, věřím ale, že ke kýženému výsledku ses dostal, což by bylo fajn.
Třeba mix přes gyro do výškovky podmíněné zapnutím přepínače. Když ten mix vypnu, tak do toho kanálu gyro vůbec nekecá.
Na T9X to takhle jde realizovat excelentně.
JMalik píše:pepin píše:Ale né těmi procenty, jak jsi uváděl ty---mě to jinak vypnout nanapadlo--pokusnictvím jsem neuspěl, ale uplně nepojímám, jestli mi to na mém vysílači pujde--respektive co přesně s čím souvisí.
Právě těmi "procenty".
Nastavíš 0% zisku. Ale musíš nějak zabezpečit, aby jsi měl při nulovém zisku k dispozici tu Tebou vyžadovanou výchylku na kormidle.
Takže nastavíš poměr zisku na gyru v souladu s max. zvolenou výchylkou serva na vysílači v menu max. nepřekročitelná výchylka pro servo.)
pepin píše:...... použít gyro--stabilizaci na zálet a pak ji zase vyndat--ale už nic nepřenastavovat v rádiu.
JMalik píše:pepin píše:...... použít gyro--stabilizaci na zálet a pak ji zase vyndat--ale už nic nepřenastavovat v rádiu.
Tak za současného stavu dostupných stabilizačních systémů je to nemožné a je to i blbost.
JMalik píše:pepin píše:...... použít gyro--stabilizaci na zálet a pak ji zase vyndat--ale už nic nepřenastavovat v rádiu.
Tak za současného stavu dostupných stabilizačních systémů je to nemožné a je to i blbost.
JMalik píše:Pepine, ta Tvoje stabilizace není v podstatě nic jiného, než 3 gyra ve třech osách v jedné krabičce...
Homer.Simpson píše:Preco zavadzas?Ked niecomu nerozumiem, tak som radsej ticho...Napriklad ak mas FY-20a, mozes ist na zalet aj s roztrimovanym lietadlom a ani nic nenastavujes iba jeden kanal na tri polohy(krajne a stred)."Pod dohladom" stabilizacie nastupas do bezpecnej vysky, tam stabilizaciu vypnes, dotrimujes a zalet je za tebou...Moze dokonca za teba aj bezpecne pristat(aj startovat).Na zemi uz len vytiahnes "krabicku" z modelu a nemusis nic riesit vo vysielacke ani nic...JMalik píše:Pepine, ta Tvoje stabilizace není v podstatě nic jiného, než 3 gyra ve třech osách v jedné krabičce...
Dokazu tie tvoje obycajne tri gyra same startovat s modelom?Asi nie, lebo im chybaju dalsie tri akcelerometre a pokrocily SW...
Ale ak si si tu chcel precitat, ze MAS PRAVDU!...tak teraz uz mozes...Pre ostatnych... http://vimeo.com/15289754
pepin píše:Miore přestan blbnout, radši mi zjisti ...