HXT900 vs TowerPro SG92R
Re: HXT900 vs TowerPro SG92R
No tam píšou "Carbon fiber glass gear set" . Tak budeme věřit výrobci. Říkejme tomu karbonitové převody. Složení -poměry hmot- směsi bude stejně výrobní tajemství. Takže jediný způsob jak ověřit kvalitu a životnost , je reálný provoz.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Dočkáme se změřených parametrů serva? Docela by mě to zajímalo. Dík
Právě mi dorazilo několik kousků, chystám se je dát do malého Jeta, tak jsetli seberu o víkendu sílu, změřím a dám sem výsledky:)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Já to teď nemám čím změřit , šuplera je bez baterky. Ale na první stránce - na obrázkách je porovnání velikosti obou serv - jsou úplně stejně velká , takže se dají bez potíží zaměnit.
Parametry od výrobce :
SG92R hmotnost- 9g
rozměry 23*12.2*27mm
Stall torque 2.5kg/cm(4.8V)
Operating speed 0.1sec/60degree(4.8v)
Operating voltage 4.8V
Temperature range 0℃_ 55℃
Dead band width 10us
Carbon fiber glass gear set & arm set 25cm wire.
Parametry od výrobce :
SG92R hmotnost- 9g
rozměry 23*12.2*27mm
Stall torque 2.5kg/cm(4.8V)
Operating speed 0.1sec/60degree(4.8v)
Operating voltage 4.8V
Temperature range 0℃_ 55℃
Dead band width 10us
Carbon fiber glass gear set & arm set 25cm wire.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Tak jsem udělal nějaké měření. Použil jsem přípravek pro měření úhlů (CDčko s nalepeným úhloměrem) a JETI BOX. Změřil jsem rychlost serv při napětí 5,05V, výchylka 60°.
SG92R:
č.1: 0,130s
č.2: 0,131s
č.3: 0,128s
č.č: 0,114s
HXT900:
č.1: 0,129s
č.2: 0,113s
Papírové hodnoty jsou tedy oproti skutečnosti nadsazené, těch 0,1s při 4,8V/60°by asi dosáhl málokterý kus.
Jedno ze serv SG92R mělo vůli v zubech (malou, ale byla znát), ostatní byly zcela bez vůle.
Zrovna tak ty HXT900, jedno malou vůli, druhé zcela bez vůle.
Pak jsem ještě chtěl změřit sílu, ale když jsem zkusil pákou zabrat proti pevné podložce, byla ta síla překvapivě velká, a pro změření bych musel dát dlouhou páku, kterou bych tlačil proti váze a nějak to upnout do svěráku. Abych řekl pravdu, bylo mi serva líto, tak toto měření síly bych nechal na někom drsnějším. Na malé modely, kam se tato serva hodí, je ta síla určitě dostatečná, a to i na rychlé modely (Jety), o tom jsem přesvědčen.
Celkově mám z nich dost dobrý pocit a budu je do malých letadel klidně používat.
Vzhledem k tomu, jak vypadají (viz obrázky na 1. straně), tvrdím že jsou uvnitř úplně stejné, až na ten materiál převodů.
Edit: Ještě jsem změřil dvě další HXT900,která jsem vyndal z Jetu, mají za sebou opravdu těžkou službu, 1 sezóna drsného poletování, několik havárií, žádné šetření.
Takže:
HXT900
č.3: 0,131s
č.4: 0,131s
obě serva malou vůli v zubech, přijatelnou.
SG92R:
č.1: 0,130s
č.2: 0,131s
č.3: 0,128s
č.č: 0,114s
HXT900:
č.1: 0,129s
č.2: 0,113s
Papírové hodnoty jsou tedy oproti skutečnosti nadsazené, těch 0,1s při 4,8V/60°by asi dosáhl málokterý kus.
Jedno ze serv SG92R mělo vůli v zubech (malou, ale byla znát), ostatní byly zcela bez vůle.
Zrovna tak ty HXT900, jedno malou vůli, druhé zcela bez vůle.
Pak jsem ještě chtěl změřit sílu, ale když jsem zkusil pákou zabrat proti pevné podložce, byla ta síla překvapivě velká, a pro změření bych musel dát dlouhou páku, kterou bych tlačil proti váze a nějak to upnout do svěráku. Abych řekl pravdu, bylo mi serva líto, tak toto měření síly bych nechal na někom drsnějším. Na malé modely, kam se tato serva hodí, je ta síla určitě dostatečná, a to i na rychlé modely (Jety), o tom jsem přesvědčen.
Celkově mám z nich dost dobrý pocit a budu je do malých letadel klidně používat.
Vzhledem k tomu, jak vypadají (viz obrázky na 1. straně), tvrdím že jsou uvnitř úplně stejné, až na ten materiál převodů.
Edit: Ještě jsem změřil dvě další HXT900,která jsem vyndal z Jetu, mají za sebou opravdu těžkou službu, 1 sezóna drsného poletování, několik havárií, žádné šetření.
Takže:
HXT900
č.3: 0,131s
č.4: 0,131s
obě serva malou vůli v zubech, přijatelnou.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.