MEGA HOTLINER AC 3S 1KW

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
miglosch
Kontaktovat uživatele:

MEGA HOTLINER AC 3S 1KW

#1 Příspěvek od miglosch »

ahoj kluci,
neměl už náhodou někdo možnost mít v rukou a udělat nějaké testování toho novýho motoru Mega HOTLINER AC 3S 1KW?
http://www.megamotor.cz/v4/script/default.php (je třeba se tam prokliknout na stránku produktu)

Zajímalo by mě hlavně jak by si poradil s 4S a co by se z něho dalo rozumně vymáčknout. Vypadá to jako zajímavá alternativa třeba k motorům Hyperion GS3032 a viditelně asi Mega útočí na konkurenční MVVS Redliner a pokud budou parametry stejné v reálu jako píšou, tak by ta Mega mohla Redliner asi v pohodě strčit do kapsy :)
Chystám se časem pořídit nového Iona nebo Optimu tak tohle by mohl bejt zajímavej pohon.
Přílohy
mega_hotliner_3s_2.jpg
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: MEGA HOTLINER AC 3S 1KW

#2 Příspěvek od Milan Nes »

taky sem an něj koukal ... jen pro zájemce cena je 3300 Kč
otázkou jsou ty výstupy ... jestli s takhle malým kV to bude takový zázrak ...
ty radlinery na svojí váhu mají výkonově hodně slabé výstupy - přijde mi že mají smysl pouze tam, kde prostě není místo ...
Do iona dáš i monster oběžku .... ale třeba ta mega přakvapí, sám sem zvědavej
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
olda
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od olda »

1kW mě rozhodně za takový peníze zajímavá nepřipadá. Navíc jak píše Milan, v Optimě a Ionovi je dost místa na to, abych tam mohl instalovat cenově přijatelnější motor a dostat z toho co potřebuji.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od miglosch »

1kW mě rozhodně za takový peníze zajímavá nepřipadá. Navíc jak píše Milan, v Optimě a Ionovi je dost místa na to, abych tam mohl instalovat cenově přijatelnější motor a dostat z toho co potřebuji.

Právě proto píšu, že by mne zajímalo měření na 4S, jestli by se z toho vymáčklo třeba aspoň 1,5kW. Pokud by se z toho dalo 1,5kW tahat, tak už by to bylo i cenově srovnatelný třeba s oběžkama Hyperion, protože takovou ze který vytáhneš 1,5kW pod 3000 Kč taky nekoupíš...

To že existují dobré oběžky motory (Hyperion, Scorpion) samozřejmě vím, a také vím, že se do těch modelů vejdou, to mi nikdo říkat nemusí, jen prostě hledám možné alternativy a nemusíš hned tu Megu zatracovat, dokud to někdo neodskouší, co v ní opravdu je... :wink:
Příkon 1kW je pro mě nezajímavý taky a vím, že se ho dá dosáhnout mnohem levněji...
Naposledy upravil(a) miglosch dne sob 26.01.2013 11:56, celkem upraveno 2 x.
mykoc

#5 Příspěvek od mykoc »

V ionu mám AXI2826/10 sklopku 12/6,5 a je to na normální polítání bere to kolem32A na tříčlánek . Teď jsem mu namontoval o palec větší 13/6,5 , bere kolem 40A , ale čekám na počasí . Ten axík tam vleze vpohodě .
Iona mám jako model nejradši . létá jak v oleji tak ve fičáku na svahu .
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od miglosch »

V ionu mám AXI2826/10 sklopku 12/6,5 a je to na normální polítání bere to kolem32A na tříčlánek . Teď jsem mu namontoval o palec větší 13/6,5 , bere kolem 40A , ale čekám na počasí . Ten axík tam vleze vpohodě .

Tohle je pohon trochu mimo téma a dávno překonanej a i alespoň k tý 1kW má ve tvé konfiguraci hooodně daleko... jinak spíš vyzkoušej vtuli o větším stoupání, Ion a vrtule 13x6,5 trochu nejde k sobě, ale tenhle 920 ot. motor by si zasloužil spíše čtyřčlánek v tomhle éru... :wink:
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TERAZKY »

mykoc píše:V ionu mám AXI2826/10 sklopku 12/6,5 a je to na normální polítání bere to kolem32A na tříčlánek . Teď jsem mu namontoval o palec větší 13/6,5 , bere kolem 40A , ale čekám na počasí . Ten axík tam vleze vpohodě .

Akú má hmotnosť ten Ion a aký je letový prejav pod plným plynom?

Dík za info.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Milan Nes »

mykoc píše:V ionu mám AXI2826/10 sklopku 12/6,5 a je to na normální polítání bere to kolem32A na tříčlánek . Teď jsem mu namontoval o palec větší 13/6,5 , bere kolem 40A , ale čekám na počasí . Ten axík tam vleze vpohodě .

jako hobby pohon to může být ale tohle naprosto v klidu vytáhneš z 3542 oběžky z číny za 1/4 ceny ...

z čína oběžek této velikosti sem nejvíc na vícečlánek vytáhnul 850W .. ta 1 kW je to, kdy se začíná lámat chleba - na tuto hranici teď mám HET+Kontronik ... ale ještě to neletělo :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od miglosch »

TERAZKY píše:

Akú má hmotnosť ten Ion a aký je letový prejav pod plným plynom?

Dík za info.

Terazky dovolím si odpovědět za Mykoce. Ten Ion může mít cca okolo 1600g záleží na variantě Iona a velikosti baterek. S tímhle pohonem letový projev moc živý nebude, spíš to bude takovej poklidnej výtah. Jinak o tomhle pohonu se dá najít hodně informací nejen tady na fóru a letovej projev můžeš najít třeba i na youtube kde můžeš najít videa podobně namotorovaných modelů, stačí kdyby jsi chtěl hledat :!: :wink:

Jinak pokud budeš chtít, tak o Ionech už tu založená témata jsou, tak se můžeš ptát tam jak to lítá s motorem AXI.

Tady bych chtěl všechny poprosit nechat prostor na příspěvky týkajících se toho novýho motoru MEGA či jeho srovnávání s jinými motory...

Díky za pochopení :wink:
xtomj202

#10 Příspěvek od xtomj202 »

Ion Pro + , motor Mega AC3S 1kW, baterky Dinogy 4S 2600mAh vrtule RFM 13x9 , regl CC 100 , log přikládám , byl to jen zálet éra nedal jsem tomu plnou čočku. Celkově jsem s tím jak to lítá velmi spokojen. Letovka je někde kolem 1650g. Video bohužel nemám :-( neb počasí stálo dneska za pendrek.

J.
Přílohy
Výstřižek.PNG
xtomj202

#11 Příspěvek od xtomj202 »

Tak malinký update z polétání kdy počasí už bylo trochu lepší a i ta teplota byla příjemnější. 1400W a 95A to je strop tohoto pohonu tak jak jsem ho tu popisoval v příspěvku výše.
Přílohy
dinogy 4S 2600mAh.png
JMalik

#12 Příspěvek od JMalik »

To je dobré.
Kde měříš tu teplotu? Je to regulátor, nebo motor?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
xtomj202

#13 Příspěvek od xtomj202 »

Teplotu měřím jen na reglu, regl mám castle ice 100.
JMalik

#14 Příspěvek od JMalik »

xtomj202 píše:Teplotu měřím jen na reglu, regl mám castle ice 100.

Myslel jsem si to, na motoru by to bylo už moc vysoko.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
petrajksner

#15 Příspěvek od petrajksner »

proč myslíš dost, vždyť tam má 42 stupňů, to už je moc?
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“