Solo Pro 228P & 228A & Scorpio H30 - Recenze
Re: Solo Pro 228P & 228A & Scorpio H30 - Recenze
Corona se ptal jasně, nevykroucej se. Tvá "recenze" je jen nadšenecký elaborát nad kterým se vrtulníkář znalý věci usměje asi tak, jako se tatínek usměje nad svým portrétem od dvouleté dcerušky.
Hračky se závažími místo padel trpí značným precesním, parazitním a tudíž nechtěným momentem. Jakmile takovou hračku začneš klopit, utahovat zatáčky a zejména překlápět z jedné zatáčky do druhé, máš plné pracky jej zvládnout. Naučíš se tím spoustu zbytečných korekčních pohybů kniply, které se při přechodu na šestikanál budeš pracně odnaučovat. Je to hodně podobné s koaxiály, i když u nich je hlavní příčina nevrtulníkového chování jiná.
Tvrdit, že se 4 kanál nemůže letovým chováním podobat 6 kanálu je ovšem také chyba. Záleží jak je zkonstruován.
Hračky se závažími místo padel trpí značným precesním, parazitním a tudíž nechtěným momentem. Jakmile takovou hračku začneš klopit, utahovat zatáčky a zejména překlápět z jedné zatáčky do druhé, máš plné pracky jej zvládnout. Naučíš se tím spoustu zbytečných korekčních pohybů kniply, které se při přechodu na šestikanál budeš pracně odnaučovat. Je to hodně podobné s koaxiály, i když u nich je hlavní příčina nevrtulníkového chování jiná.
Tvrdit, že se 4 kanál nemůže letovým chováním podobat 6 kanálu je ovšem také chyba. Záleží jak je zkonstruován.
Samozřejmě že je to hračka a ne dokonalá, viz mé dojmy. Co bychom za tu cenu také čekali, že? Stejně tak ze sebe nedělám veleznalce. S šesti kanálem bych si v žádném případě nedovolil srovnávat a nikdy jsem to neřekl.
Tom4-8 píše:Co přesně? Ale možná ani nenapíšu odpověď, nemám čas na blbosti, snad to taky znáš. Pokud Ti je ale 20, chápu, že je to úměrné věku. Nashledanou v jiném topicu.
Co přesně?
Tohle:
Tom4-8 píše:Po tréningu, kdy vrťas zatlačíte na své maximum, dokáže předvést poměrně efektní let se značným klopením do všech směrů, rychlé otočky, klopené osmičky,
, ....
A nekoušej to nazývat blbostmi, na které nemáš čas, když jsi napsal:
Tom4-8 píše:jsem si tady založil učet právě proto, abych sem napsal mé poznatky a poté případně odpovídal na otázky.....
Jaké osmičky jsi s tím vrtulníkem zalétl?
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Pani, nehnevajte sa na mna, ale:
1, este raz som si precital "minirecenziu", co napisal Tom4-8 a ja by som o V911, ktoru mam napisal nieco podobne. Je to stvorkanal, som s nim spokojny, je dost odolny blebleble... Ja viem, ze je to stvorkanal a neda sa moc porovnavat so sestkanalom, ale to mi nebrani, aby som s nim bol spokojny a kludne ho doporucil komukolvek, kto by si ho chcel kupit. Tom4-8 spravil to iste: je s nim spokojny a kludne ho doporuci komukolvek, kto nie je celkom zaciatocnik...
2, to ze Tom4-8 pravdepodobne nikdy nelietal so sestkanalom, este neznamena, ze nemoze byt spokojny so stvorkanalom. Ja tiez len obcas poletujem s mCP X a tiez som spokojny aj s V911.
3, takze nerozumiem, preco ho chcete zozrat za ziva. Len preto, ze nevie lietat so sestkanalom? Ja by som sice tu jeho minirecenziu skor strcil do Heli - zaciatocnik, ale budiz.
Nepochybne vacsina vas lieta s helinami podstatne lepsie, ako ja lietam, ci kedykolvek lietat budem, ale aj tak nerozumiem vasmu pristupu. Zopsut niekoho len za to, ze je zaciatocnik a paci sa mu hracka, co si kupil...
1, este raz som si precital "minirecenziu", co napisal Tom4-8 a ja by som o V911, ktoru mam napisal nieco podobne. Je to stvorkanal, som s nim spokojny, je dost odolny blebleble... Ja viem, ze je to stvorkanal a neda sa moc porovnavat so sestkanalom, ale to mi nebrani, aby som s nim bol spokojny a kludne ho doporucil komukolvek, kto by si ho chcel kupit. Tom4-8 spravil to iste: je s nim spokojny a kludne ho doporuci komukolvek, kto nie je celkom zaciatocnik...
2, to ze Tom4-8 pravdepodobne nikdy nelietal so sestkanalom, este neznamena, ze nemoze byt spokojny so stvorkanalom. Ja tiez len obcas poletujem s mCP X a tiez som spokojny aj s V911.
3, takze nerozumiem, preco ho chcete zozrat za ziva. Len preto, ze nevie lietat so sestkanalom? Ja by som sice tu jeho minirecenziu skor strcil do Heli - zaciatocnik, ale budiz.
Nepochybne vacsina vas lieta s helinami podstatne lepsie, ako ja lietam, ci kedykolvek lietat budem, ale aj tak nerozumiem vasmu pristupu. Zopsut niekoho len za to, ze je zaciatocnik a paci sa mu hracka, co si kupil...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Tak pan autor "recenze" sem nahlížel 25/1 v časných ranních hodinách, ale nějak nemá chuť odpovědět, jaké že klopené osmičky létal s tím vrtulníkem.

podle mě se klopený zatáčky a osmičky s tímto typem vrtulníků daj létat, v tom neni celkem problém,já teda nemam přímo tento model, mám freespirita, pravda ovšem je že řízení je trochu jiné, například při dopředném letu musí být neustále potlačeno jinak se vrťas rovná a zastavuje, to samé i v zatáčce, při rychlejším letu se teda dá létat utaženější zatáčka křidélky a přitážením, ale je potřeba poměrně brzo zas potlačit aby nedošlo ke ztrátě rychlosti a "zhoupnutí pod flybarem". Mám teda FS ve srovnání se seriovkou poměrně dost destabilizovanýho - odlehčenej flybar, upravený přepákování na gripech, aby víc tahalo servo než flybar, delší páky na servech, takže jsou v rámci možností o dost větší výchylky a docela to funguje a tak trochu se letový projev přiblížil 6ch, nicméně dospělá helina je dospělá helina a kdybych měl spočítat kolik jsem do toho vrazil peněz a času než jsem to takto rozhejbal tak si budu muset nafackovat 
download/file.php?id=6550&mode=view
download/file.php?id=6551&mode=view
download/file.php?id=6550&mode=view
download/file.php?id=6551&mode=view
DX6i, MiniTitan E360, MiniTitan E325, FreeSpirit přestavěnej na Spektrum
ntpr píše:podle mě se klopený zatáčky a osmičky s tímto typem vrtulníků daj létat, ...
Tomu, kdo se v podobných hračkách vrtá a věnuje jim čas tomu i věřím, že takový obrat zalítne.
Ovšem u člověka, co se před měsícem teprv rozhodoval, jakou RC hračku si koupit, až tak ne...
Hlavně si myslím, že nemá cenu ztrácet jakkoli čas hračkami, které jsou zkonstruovány tak aby je ve vzduchu s co nejmenším cvikem udržel pokud možno každý a daní za to je jejich mizerná a pilotně nelogická skoroříditelnost.
Takže pan autor sem nahlížel dnes, 27/1 v 16:19 a opět neodpověděl na otázku.
Zde totiž vůbec nejde o skutečnou recenzi N.E. 228 či nějaké sepsání zkušeností s tímto vrtulníkem, jak pan autor klamně uváděl. Nenalétal ani tolik času, kolik by odpovídalo 70 baterkám a nedělal ani ty údajné opravy.
Chlapec se totiž koncem prosince teprve dotazoval, co že si to má vůbec koupit za podobnou hračku.
Od počátku jsem viděl, že tu dost věcí nehraje - viz "vyteklo servo", na můj dotaz co vyteklo žádná odpověď, ale zato následná reakce pana žvanila, tedy opatření v podobě smazání části textu.
Nesedí ještě víc věcí - kdo má trochu zkušeností, jistě je vyčte sám.
Zbývá ještě podstatná věc - motiv.
Co tedy chlapce vedlo k sepání takové pseudorecenze?
Je patrno, že hošánek si zde na fóru trochu početl, než úvodní přípsěvek sesmolil.....

Další návštěva čtv 31. led, 2013 17:33, odpověď nikde.
Zde totiž vůbec nejde o skutečnou recenzi N.E. 228 či nějaké sepsání zkušeností s tímto vrtulníkem, jak pan autor klamně uváděl. Nenalétal ani tolik času, kolik by odpovídalo 70 baterkám a nedělal ani ty údajné opravy.
Chlapec se totiž koncem prosince teprve dotazoval, co že si to má vůbec koupit za podobnou hračku.
Od počátku jsem viděl, že tu dost věcí nehraje - viz "vyteklo servo", na můj dotaz co vyteklo žádná odpověď, ale zato následná reakce pana žvanila, tedy opatření v podobě smazání části textu.
Nesedí ještě víc věcí - kdo má trochu zkušeností, jistě je vyčte sám.
Zbývá ještě podstatná věc - motiv.
Co tedy chlapce vedlo k sepání takové pseudorecenze?
Je patrno, že hošánek si zde na fóru trochu početl, než úvodní přípsěvek sesmolil.....
Další návštěva čtv 31. led, 2013 17:33, odpověď nikde.
Zdravím všechny diskutující,
znamená to tedy že Scorpio H30, Nine Eagle Solo Pro 228 a Walkeera CB180D mají shodné a mezi sebou kompatibilní díly? Momentálně sháním náhonová ozubená kola již zmíněné ocasní vrtulky. Svou blbostí jsem způsobil, že jsem kolo na vrtulku zcela "oholil". Budu rád za každou odpověď.
znamená to tedy že Scorpio H30, Nine Eagle Solo Pro 228 a Walkeera CB180D mají shodné a mezi sebou kompatibilní díly? Momentálně sháním náhonová ozubená kola již zmíněné ocasní vrtulky. Svou blbostí jsem způsobil, že jsem kolo na vrtulku zcela "oholil". Budu rád za každou odpověď.