no tak to je jedině dobřeKarelCuk píše:Na zahraničních fórech už začínaj diskuze. Ocas je prej v pohodě, prej to pěkně lítá hned z krabice.
Blade mCP X BL
Re: Blade mCP X BL
Přál bych si, aby se vylepšení týkalo hlavně serv, ale to ukáže čas. 
Každopádně se na něj taky moc těším...
Každopádně se na něj taky moc těším...
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
- vylizplech
Nevíte někdo rozměry originál baterie na toho prcka?
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
No, ty baterky právě taky řeším. Chci koupit tyto
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html
ale mají trošku jiný rozměry.
12x18x44mm
12x18x44mm
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
- vylizplech
Yopi píše:No, ty baterky právě taky řeším. Chci koupit tyto
12x18x44mm
To že jsou delší by vadit nemělo.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Ale jsou to 300mAh, což je zbytečná váha navíc. Bohuzel 200mAh vhodnych rozměru jsem zatím nenašel.
Myslím, že ty 2g nehrajou zas takovou roli, jediné co by se mohlo stát je mírné posunutí těžiště, ael to si myslím, taky nebude nijak kritické..
U mcpx v ss verzi jsem tam normálně měl nano techy 300mAh i když origo byli 200mAha nikdy jsem si nevšiml žádné špatně změny v chování..
Ale pro zahnání nejistotyy by bylo nejlepší koupit dva zkušební kusy od každé jeden a mrknout se jak se to chová..
U mcpx v ss verzi jsem tam normálně měl nano techy 300mAh i když origo byli 200mAha nikdy jsem si nevšiml žádné špatně změny v chování..
Ale pro zahnání nejistotyy by bylo nejlepší koupit dva zkušební kusy od každé jeden a mrknout se jak se to chová..
tak akorát dorazily první kusy [album]2430[/album]
a už jsem jeden provětral sice jen doma protože venku prší jak blázen a mazec
vrtulka drží jak přibitá a rotorová hlava je docela robusní ta snad něco vydrží
a už jsem jeden provětral sice jen doma protože venku prší jak blázen a mazec
vrtulka drží jak přibitá a rotorová hlava je docela robusní ta snad něco vydrží
Tak už je doma. Bohužel prší a nelze testnout venku. Takže jen zavisení v pokoji. Je to velice stabilní a výkon dostačující. Ocas při pumpování drží super, ale pří pootočeních vrtulkou a zaseknutích trošku zaplave (zaosciluje). Bude to chtít pohrát si se ziskem gyra. Bezvadně tam pasujou 300mAh baterky z hobbykingu, co jsou do 130. Dokonce i ty které jsem už ve 130 nelítal (již ztrácely výkon), jsou v m CPX BL úplně dostačující. Jestli to někoho zajímá, tak setová baterka 200mAh váží 13.4g a 300mAh z hobbykingu 16.2g. Už aby přestalo pršet a mohl jsem testovat venku. Uvidíme s jakými poznatky příjde prochel
.
Edit: Tak Martin mezitím napsal příspěvek. Rovnou se zeptám, když pootočíš helinou přes vrtulku řekněme třeba jen o 30°-60°, tak ti vždycky přesně zasekne nebo so někdy zhoupne? Při pumpování kolektivem drží vrtulka opravdu luxusně.
Edit: Tak Martin mezitím napsal příspěvek. Rovnou se zeptám, když pootočíš helinou přes vrtulku řekněme třeba jen o 30°-60°, tak ti vždycky přesně zasekne nebo so někdy zhoupne? Při pumpování kolektivem drží vrtulka opravdu luxusně.
Takže tyto baterky pasují s klidem ??
Díky za info
Díky za info
Jo to jsou ony. Pasuji presne, jen se asi nepatrne posune teziste k ocasu, nemeril jsem to ale presne, je to jen pocit kdyz to zkousim v ruce.
Edit: Tak vyvážení je v pohodě, předtím nebyla baterka docvaknutá až dopředu, moje chyba, omlouvám se
.
Edit: Tak vyvážení je v pohodě, předtím nebyla baterka docvaknutá až dopředu, moje chyba, omlouvám se
Naposledy upravil(a) Rici dne úte 29.01.2013 14:20, celkem upraveno 1 x.
Kdyžtak si to člověk bude muset trošku vytrimrovat.. Nevím zda má smysl nějak dovažovat..
2g přeci neni zas tak moc
2g přeci neni zas tak moc
Rici píše:nebo so někdy zhoupne? Při pumpování kolektivem drží vrtulka opravdu luxusně.
To zhoupnutí to občas udělá jen nevím jestli je to tím že si malinko hrábnu do výškovky a nebo je to neduh malého vrťasu mám sojem že to dělá i u nana
Ale chce to pořádně prolítnot doma to fakt nejde a venku dnes taky ne
Tím zhoupnutím jsem nemyslel přes výškovku, ale takové zakmitnutí ocasu při zaseknutí. Není to klasická přegyrovaná oscilace, ale prostě takové gumové zastavení, při kterém se ocas trošku několikrát pohne ze strany na stranu, takovým vlaznějším tempem (blbě se to popisuje). Až to prolítneme venku budem moudřejší. Zítra nestíhám, tak až ve čtvrtek. Ale motorově to vypadá super.