Odsavanie

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
1mulen1

Odsavanie

#1 Příspěvek od 1mulen1 »

nazdar chalani stala sa mi taka vec ze som do odsavania niečo zhltol a ulomilo mi to polovičku jednej lopatky. Je nejake dobre lepidlo ktorým sa to dá prilepit a vydrží to aj otačky 2820mm/min alebo radšej kupit novu vrtulu?
Přílohy
Picture 203.jpg
Picture 202.jpg
Naposledy upravil(a) 1mulen1 dne úte 05.02.2013 1:52, celkem upraveno 1 x.
CharlieCh

Re: Odsavan

#2 Příspěvek od CharlieCh »

Zkusil bych zabrousit zlomenou lopatku a následně stejně upravit i protilehlou lopatku kvůli vyvážení. Snížení sacího výkonu by snad nemuselo být nijak drastické. Charliech
...s větrem o závod.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Woita »

CharlieCh píše:Zkusil bych zabrousit zlomenou lopatku a následně stejně upravit i protilehlou lopatku kvůli vyvážení. Snížení sacího výkonu by snad nemuselo být nijak drastické. Charliech

Přesně tak, máš štěstí, že je těch lopatek 6. Často jich bývá 7, to se pak nedá. Ale takto bych protilehlou uříznul a bylo by to. Těch 2800ot/min. nic není...
Jednou měl kolega na ventilátoru grafické karty taky 6 lopatek, strčil tam prst a několik jich uletělo (jedna lopatka pod nehtem :lol: ). Odlomili jsme zbývající a nechali tam jen 2 lopatky. Slouží mu to myslím dodneška :wink:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
1mulen1

#4 Příspěvek od 1mulen1 »

Dakujem chalani akurat som zistil ze nahradna stojí 10€ tak to je zhruba cena kvalitneho lepidla.... tak jednu objednám a kym prijde tak skusim sa pohrat s lopatkami na tejto .. zabrusim lopatky tak ako mi radíte a uvidime čo to spraví :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Odsavanie

#5 Příspěvek od jyrry »

Ty u frezky pred vysavacem nemas cyklonovy odlucovac velkych casti? :-)
Udelal jsem si ho z asi 25l nadoby od fasadni barvy, par 40mm odpadovych trubek; co projde odsavaci hubici, to skonci v te nadobe; vysavac vezme uz jen jemny prach a nemusim tak casto vysypavat...
jyrry.webnode.cz
1mulen1

#6 Příspěvek od 1mulen1 »

jyrry píše:Ty u frezky pred vysavacem nemas cyklonovy odlucovac velkych casti? :-)
Udelal jsem si ho z asi 25l nadoby od fasadni barvy, par 40mm odpadovych trubek; co projde odsavaci hubici, to skonci v te nadobe; vysavac vezme uz jen jemny prach a nemusim tak casto vysypavat...

Jirko ja nemam u frezky vysavač ale male odsavanie proteco opt 550 je tam velky sakel na piliny takze pri frezke skoro vobec nevysypam ... vysypam hlavne pri hoblovačke. ale ten cyklonovy odlucovac velkych casti by ma zaujimal mozes mi poslat nejake foto jak to funguje?
olisoft

#7 Příspěvek od olisoft »

Planik bol niekedy minuly rok v RCRevue.
Potrebujes dva plastove kybliky, novodurovu trubku a vidiet ako je to spravene. :P
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jyrry »

download/file.php?id=3744&mode=view
vstup i vystup uz mam z novoduroveho odpadu 40mm, maka to dobre. Planek neni treba, staci vedet jak a proc to funguje... proste vstup tangencialne, vystup (sání) axialne uprostred.
jyrry.webnode.cz
olisoft

#9 Příspěvek od olisoft »

Mas vnutri aj tu oddelovaciu rovinu so strbinou?
Drobny prach to odsava predpokladam, dolu zostava do akej velkosti cca?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jyrry »

dole je vsechno mozne, i cast prachu; hlavne ze se mi tak rychle nezanasi filtr vysavace a ze kousky nejdou do potrubi (mam vysavac ve vedlejsi mistnosti).
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Dílna“