Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
jo,letový režim by se hodil,v tuhle chvíli by možná stačilo pouze rozdílné nastavení pro akro a self level.
Možnosti KK2 budou.....
takže kouknu i tady na firmware,včera nová verze.
Možnosti KK2 budou.....
takže kouknu i tady na firmware,včera nová verze.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:34, celkem upraveno 2 x.
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st23903473
tady píšou
UPDATE from 2012-01-26
and YES: you can change the Roll-/Pitch-Offset during flight and it will stabilise this new position.
Tak to studuju.
Jenže jak to dostat z repozitáře?mam jenom 1usb a usb modem
Edit Jo bude to pro gimbal mode.
tady píšou
UPDATE from 2012-01-26
and YES: you can change the Roll-/Pitch-Offset during flight and it will stabilise this new position.
Tak to studuju.
Jenže jak to dostat z repozitáře?mam jenom 1usb a usb modem
Edit Jo bude to pro gimbal mode.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:08, celkem upraveno 2 x.
Při správné funkci selflevel modu by se měl při rozumném plynu a puštění kniplů model stabilizovat a zastavit aby neřach,(jako základní antirána funkce), což nám zřejmě asi moc nefunguje.
Funkce a nefunkce firmware,v tom až tak nemám pořádek.
verze firmware:(opisováno z repozitáře)
KK2,0 V1,4 /základní verze
KK2.0 v1,5GimbalMod CPPM by Kapteinkuk modified by Stevies
/asi nellepší pro používání(možná nejen ) Quada s kamerou.(možná mám staženo a kouknu)
HefnyCopter2 V0,9,3 by M.Hefny(vyšlo předevčírem)
/vylepšená verze 1.4 ?/ ? s funkcí přepínání + konfigurace a X konfigurace quada za letu, přepínání na 2ruhý přijímač (žáka) a jinými? /+ možnost přenosu dat z modulu a..?/(mám staženo a zkusím zkoumat)
KK2.0 V1.2 ACCmod 2by Kapteinku modified by Shane Colton
/k ničemu jsem se neprokousal takže ani nevím s jakou verzi funkčnosti selflevelu to srovnávat.
Má někdo informaci? doplní mě?
Funkce a nefunkce firmware,v tom až tak nemám pořádek.
verze firmware:(opisováno z repozitáře)
KK2,0 V1,4 /základní verze
KK2.0 v1,5GimbalMod CPPM by Kapteinkuk modified by Stevies
/asi nellepší pro používání(možná nejen ) Quada s kamerou.(možná mám staženo a kouknu)
HefnyCopter2 V0,9,3 by M.Hefny(vyšlo předevčírem)
/vylepšená verze 1.4 ?/ ? s funkcí přepínání + konfigurace a X konfigurace quada za letu, přepínání na 2ruhý přijímač (žáka) a jinými? /+ možnost přenosu dat z modulu a..?/(mám staženo a zkusím zkoumat)
KK2.0 V1.2 ACCmod 2by Kapteinku modified by Shane Colton
/k ničemu jsem se neprokousal takže ani nevím s jakou verzi funkčnosti selflevelu to srovnávat.
Má někdo informaci? doplní mě?
Naposledy upravil(a) bzukyn dne úte 05.02.2013 23:04, celkem upraveno 1 x.
Netuším, čo chceš skúmať. Self level mód, ako tu už bolo neraz popísané, stabilizuje koptéru do polohy, v akej si skalibroval akcelerometre. Nič viac.
Nahraj si do dosky základný FW a uč sa lietať. Keď budeš v tom dostatočne zručný, až potom budeš schopný ako tak porovnať FW od rôznych autorov, prípadne ich obmeny.
FW1.4 , resp. 1.5 má najstabilnejší self level mód.
Nahraj si do dosky základný FW a uč sa lietať. Keď budeš v tom dostatočne zručný, až potom budeš schopný ako tak porovnať FW od rôznych autorov, prípadne ich obmeny.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:43, celkem upraveno 2 x.
s3030150 píše:ludia serte na to a ucte sa lietat. pred 5 rokmi bola zabava a radost ucit sa, zrazu je na pritaz, ked to neleti samo, alebo lavymi rukami nezvladnem zatacku a oslepi ma slnko mojou vlastnou vinou ?
Sranduješ, že? Keď som 7 rokov dozadu začínal lietať s quadkoptérou s piezogyrami, mal som oveľa menej problémov, ako dnes. Ak totiž lietaš dopredu, dozadu, doboku, osmičku, v okruhu 20m od seba, neexistuje, aby si stratil orientáciu. Až keď začneš robiť kraviny, stúpavé a klesavé špirály okolo nejakého bodu, rýchle prelety a otočkami a premety, tak sa to stane. Ak dokončíš prvok pred nosom, problém nie je, ale ak ťa zafúkne (a s quadom som nikdy počasie neriešil - ani keď nám bralo z letiska rukáv, lebo gyrá si s vetrom vedia poradiť viac než slušne) okolo 100m ďaleko, nemáš ani tucha, kde je predok. Ako tu zaznelo dávnejšie, večer alebo za horšej viditeľnosti s tým nie je vôbec problém, naopak cez deň bežne vidíš z quadu iba siluetu. Ak si rozbehnutý, nemáš problém to ľubovoľne otočiť či zrovnať, to som sa naučil už pred pár rokmi, ale stačí nevhodné "zakopnutie" z rytmu a si v kýbli. Na helikoptére či trikoptére s tým až taký problém nie je, tam je predsalen tá silueta omnoho čitateľnejšia. Keď tak uvažujem, s trikoptérou som takto nikdy nezahučal. Ale zasa s tou lietam ako dôchodca, premet som spravil len raz, keď sa mi urvala zadná vrtuľka...
Ale každopádne súhlasím, že je to mlátenie prázdnej slamy, KK2 takúto funkciu zatiaľ nemá, hoci rozhodne by nasimulovať išla a to aj bez magnetometru, GPS a podobných srandičiek, ktoré som nikdy nemal - doska na koptére je totiž smerovo orientovaná a akcelerometer vie, do ktorej strany je koptéra nahnutá, takže by úplne stačilo nastaviť yaw, aby dotáčal koptéru k strane, na ktorú je koptéra nahnutá. Dokonca si myslím, že to ani nie je až taká zložitá matematika. Akurát musí na to Kapteinkuk dostať chuť
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
macil píše:Netuším, čo chceš skúmať. Self level mód, ako tu už bolo neraz popísané, stabilizuje koptéru do polohy, v akej si skalibroval akcelerometre. Nič viac.
Seš si jistý? Podle diskuzí si myslím něco jiného.A jestli mi funguje stabilizace lépe ,nebo ne poznám opravdu hned.
Co chci zkoumat?Jak si pomoct.
Lítám.
učím se létat ?
budu se učit létat?
Budu padat?
Nevidím ? A lepší to nebude...
technika? ta je od toho,aby mi pomohla. Takže hledám přepínač HELP=Nespadnu.Rozdíl zítra 2 ušetřené vrtule? To mi neuškodí.
I bez gyr se dá řídit vrtulník.Otázka je,jak dlouho a co budou stát rány,a jestli z toho bude také stejně příjemný požitek.
Okolo jsou lidé kteří si hrajou(možná) a dělají nové firmware. A.T.D.... .
Proč bych neměl vědět ,jestli to,co udělali mi nepomůže.
Třeba tohle .
Hight dampenig? co to sabilizuje? výšku?/nebo aby utíkal stabilizovaně nahoru,a já měl čas se zorientovat?
Co to Dělá,Vysvětlíš,prosím?
Lítám na hřišti.to je 100 m.jsem daleko?
To si na tom potom podobne ako ja, tiež sa učím, padám a nevidím (nedávno mi to potvrdila aj moja očiarka), no práve funkčný self level u verzií spomínaných vyššie, môže byť pre teba tou záchrannou brzdou. Sám som to už párkrát využil, keď som stratil predstavu o polohe quada. Neustálym čakaním na ten správny FW sa môže stať, že nebudeš lietať nikdy. Aby si vedel, čo môžeš od danej dosky čakať, musíš pochopiť, čoho samotná, s tým, čo má, je schopná. Od KK2.0 dosky s gyrami a akcelerometrami nemôžeš čakať, že bude lietať sama a ťahať ťa z kaše. Toto možno čiastočne dokážu iné, drahšie dosky s bohatšou výbavou senzorov, ale aj tie to musíš najprv naučiť, aby ťa dokázali z tej kaše vytiahnuť.
Parameter hight dampening by mal mať vplyv na schopnosť coptery držať výšku, ale zatiaľ som s ním neexperimentoval, tak nedokážem posúdiť jeho vplyv na letové vlastnosti. Mám ho v defaultnych hodnotách.
Parameter hight dampening by mal mať vplyv na schopnosť coptery držať výšku, ale zatiaľ som s ním neexperimentoval, tak nedokážem posúdiť jeho vplyv na letové vlastnosti. Mám ho v defaultnych hodnotách.
macil píše:Parameter hight dampening by mal mať vplyv na schopnosť coptery držať výšku, ale zatiaľ som s ním neexperimentoval, tak nedokážem posúdiť jeho vplyv na letové vlastnosti. Mám ho v defaultnych hodnotách
Já ano.efekt:po přepnutí na self level více měně rychle vystřelí nahoru(a vůbec ne rovně,takže možná někde chyba,),ale moudrý z toho nejsem.
Menil si nejak hodnoty height dampeningu? Nemáš na prepínač, ktorým prepínaš medzi self level a štandardným módom, priradenú ešte nejakú inú funkciu? Napríklad zmenu krivky plynu?
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:59, celkem upraveno 3 x.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:08, celkem upraveno 2 x.