COPTER - rada pro nováčka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jipav

Re: COPTER - rada pro nováčka

#46 Příspěvek od jipav »

Používáš rozvodnou desku? A jak máš přijímač umístěný? Já používal přijímač Hitec s dvojím směšováním a až na zmíněný problém s anténou, tak bez známek rušení a to jsem s tou visící anténou nalétal asi 60 hodin.
Kavy

#47 Příspěvek od Kavy »

Rozvodnou desku nemám.
Myslel jsem že třeba něco leze z BEC,ale nepomohlo ani napájení desky/přijímače z jiného zdroje.
Hitec Electron 6 jsem také odzkoušel,je to stejné.Přijímače mám přímo u desky.
Eclipse + Palík + FrSky
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Kajosek »

který je lepší?

2830-11 1000kv http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=121&productname=
BC2826-13 1000kv http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=125&productname=

podle eCalc, vychází líp 2826, o minutu delší čas, o 5% větší účinost, a o 3% menší nárok na visení
Přílohy
2826.jpg
2830.jpg
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
zskal
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od zskal »

Kajosek píše:který je lepší?

2830-11 1000kv http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=121&productname=
BC2826-13 1000kv http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=125&productname=

podle eCalc, vychází líp 2826, o minutu delší čas, o 5% větší účinost, a o 3% menší nárok na visení

2830-11 má trochu větší výkon (210W) a může jet i na 4S lipo což ten druhý nemůže...
Já tyto motory mám, ale vůbec se mi nelíbí jejich ložiska a nedaří se mi je moc vyvážit. Jsou to ale jedny z nejlevnějších motorů a tak je na to třeba se i dívat. Za ty prachy - zlaté! :)
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
macil

#50 Příspěvek od macil »

Tiež tie motory mám. Osádzam ich do novej tricoptéry. Ony samotné ložiská sú dobré, ibaže osička má v nich vôľu a to spôsobuje vibrácie. No ako sa ich v tomto prípade zbaviť, neviem. :roll: Zatiaľ som ich skúšal bez vrtúľ. Uvidím, ako sa to bude chovať s vrtuľami, keď budú ložiská, v dôsledku ťahu, zaťažené axiálne.
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Kajosek »

no, tech 210W kdo ví jestli :-) .. navic takovy vykon maji jen pri určitém proudu, ktery tam nepoteče (v případe quadu) .... viz obrázky z eCalcu .. jsou to prakticky stejne motory

a živit to chci 3S :-)
johny107

#52 Příspěvek od johny107 »

No neviem,radsej by som volil 2830 kedze mam s oboma skusenosti..2826 mi hrial uz aj pri vise..s vrtulami 10x4,5..Je pravda ze bol copter trocha tazsi ale aj tak..
Teraz lietam s lahsim copterom,vsade pouzivam 2830,sem tam maximalka a po pristati su vlazne,max trocha teple..celkovo sa mi zdaju robustnejsie ..uz aj k tomu by som sa priklonil.
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Kajosek »

diky za nazor
bzukyn

#54 Příspěvek od bzukyn »

[quote="Kavy"]Je to velice zvláštní,žasnul jsem co se v blízkosti quada děje.
Přijímače s dvojitým i jednoduchým směšováním,je to stejné.

Já taky žasnul. telemetrie mi hlásí ve výšce 100 m nad hlavou bez signálu.
Mám MX 20 a GR24.z logu 3%. normálně ve větroni kilák ode mne v 600 m 80%. To jsem dal jeden fous antény nahoru, že to bude lepší.Pujde zpet do vodorovna.
ananas

#55 Příspěvek od ananas »

nechávám si dělat tyhle držáky na 16mm trubku... Obrázek z čeho mi je doporučíte udělat? hliník nebo plast?
martinre
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od martinre »

ananas píše:nechávám si dělat tyhle držáky na 16mm trubku... z čeho mi je doporučíte udělat? hliník nebo plast?

Rozhodně plast, proč si je nekoupíš hotový jako jsou na obrázku?
ananas

#57 Příspěvek od ananas »

tak platím jen materiál a lahvinku.... a na webu sem to našel jen na ".de" stránkách u nás nic.
martinre
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od martinre »

Tak si blbě hledal. Ty co jsou na obrázku mají např. zde: http://sexycopter.com/ rychlý jednání, dobrá kvalita, cena taky super.
Teď jsem bral hodně těchto: http://www.pitlab.com/pitlabshop.html?p ... egory_id=7
Jsou menší, lehčí a mají gumičku, takže to líp drží a trochu to omezí vibrace. Cena je dost dobrá, měl jsem to doma za 4 dny, poštovný 4 eura.
ananas

#59 Příspěvek od ananas »

Jo parada.. ja toho mám dost co nemuzu nikde najit treba čený laminát... všude maji jen ten transparanetni do žluta (standardní barva laminátu). A jaké jsi použil šrouby? M3 ocel pozink nebo plast? Ono jich bude hodně tak vaha bude na spojováku nějakých 75g-80g
martinre
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od martinre »

ananas píše:Jo parada.. ja toho mám dost co nemuzu nikde najit treba čený laminát... všude maji jen ten transparanetni do žluta (standardní barva laminátu). A jaké jsi použil šrouby? M3 ocel pozink nebo plast? Ono jich bude hodně tak vaha bude na spojováku nějakých 75g-80g

Tak s černm laminátem nepomůžu, ten sem nikdy nehledal. Když se mi nehodí použít žlutý sklotextil, tak tam dám uhlík. Šrouby jsem použil M3 pozink. Obával jsem se, že tak dlouhý plastový moc pevný nebudou a hlavně se asi ani nedělaj. Spojovací materiál u takového oktokoptera s 21mm trubkama už váží dost...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“